REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MINORĂ DESPĂGUBITĂ cu 30.000 de lei, după ce a CĂZUT într-un canal NEASIGURAT

MINORĂ DESPĂGUBITĂ cu 30.000 de lei, după ce a CĂZUT într-un canal NEASIGURAT

Replica API 4 ianuarie 2021 | 00:00 3731

Asociația culturală ”Georgiana Rusu” a fost chemată în judecată de către mama unei minore care a suferit un accident în timpul unui eveniment organizat de asociația culturală. Astfel, în timp ce mama și fiica încercau să caute un loc pentru a viziona spectacolul „Picături de istorie”, proiect al Asociației culturale „Georgiana Rusu”, minora a căzut într-un canal nesemnalizat, plin de gunoaie și având o adâncime de peste doi metri. Minora a prezentat leziuni traumatice care au fost produse prin lovire și zgâriere de corp / plan dur, leziunile necesitând 2 – 3 zile de îngrijiri medicale.

Georgiana Rusu, fondatoarea Asociației cu același nume

Minora împreună cu mama sa se aflau în zona Muzeului Arheologic (Termele Romane), pentru a viziona piesa de teatru în aer liber Picături de istorie, proiect al asociației culturale „Georgiana Rusu”. În timpul reprezentației, mama și fiica încercau să găsească un loc pentru a viziona spectacolul, când, la un moment dat, fiica a dispărut. Uitându-se cu atenție, mama a constatat că fiica sa căzuse în gol, într-un canal nesemnalizat, plin de gunoaie și având o adâncime de peste doi metri. Un sfert al gurii de canal era acoperit cu o piatră, fixată pe mijloc, iar între margini și piatră era un spațiu destul de mare, care permitea și unui adult să cadă în canal. Minora nu a călcat pe acea piatră, ci a căzut în gol, în canal. Pentru a ieși de acolo, minora a avut nevoie de ajutorul spectatorilor aflați în zonă, iar în urma apelului la 112, efectuat de mamă, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care i-a acordat minorei primul ajutor și a transportat-o la Spitalul Județean Constanța, unde a stat internată până la data de 17.09.2018.

Organizatorul a încercat să se disculpe

Organizatorul evenimentului, a susținut, în mod public, dar neadevărat, că minora s-ar fi așezat pe piatră, că piatra s-a dezechilibrat și astfel minora a căzut în groapă. Spectacolul era un eveniment mediatizat, la care urma să participe aproximativ 500 de spectatori. În aceste condiții, organizatorii erau obligați să se asigure, înainte, că zona este sigură pentru spectatori. Deși în zonă există mai multe canale, organizatorii nu au asigurat, nu au îngrădit și semnalizat aceste canale. De asemenea, pe durata evenimentului, nu au existat pompieri sau ambulanță, deși la eveniment au participat mulți spectatori, într-o zonă în care exista pericolul unei accidentări sau al unui incendiu (în zonă sunt mai multe canale neasigurate, ziduri, copaci, iar unul dintre actori purta făclii în mâini, în timpul spectacolului). La câteva zile după incident, mama a inspectat zona în care s-a produs incidentul și, spre surprinderea sa, canalul era, în continuare, neasigurat.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că sunt îndeplinite condițiile răspunderii civile delictuale în persoana pârâților, pentru prejudiciul încercat de minoră prin căderea sa în groapa nesemnalizată. Accidentul a cauzat minorei vătămarea sănătății, aceasta fiind nevoită să suporte suferințele fizice și psihice inerente, investigațiile medicale, incapacitatea adaptativă și mediatizarea cazului. Instanța a decis ca asociația culturală „Georgiana Rusu” să plătească reclamantei suma de 30.000 de lei cu titlul de despăgubiri morale. Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La orice eveniment spectacol ,organizatorii au obligatia de a asigura zona cu :Politie in caz de incidente neplacute si in primul rand gropi ,santuri ,unde pot fi accidente .
1
0
Draga Alina, groapa este acoperita acum, dar la cum gandesti nu ar fi rau sa te urci pe un bloc si sa te arunci in gol.
1
0
Georgiana e superba
1
2
Unde este mai exact canalul ca sa cad si eu in el
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614