REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Minoră ŞANTAJATĂ cu fotografii indecente pentru 6.500 de lei. Făptuitorul, internat într-un centru educativ

Minoră ŞANTAJATĂ cu fotografii indecente pentru 6.500 de lei. Făptuitorul, internat într-un centru educativ

Replica API 25 mai 2019 | 00:00 559

Minoră de 15 ani, şatajată zile între gi de adolescent prin divulgarea unei fotografii indecente, dacă nu-i plăteşte diferite sume de bani. Copila s-a resemnat, de teama de a nu vedea tatăl ei imaginea compromiţătoare, şi timpd e două săptămâni i-a decontat şantajistului diferite sume de bani, valoarea totală a acestora fiind de 6500 de lei. Tânărul a fost internat într-un centru educativ pe o durată de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

O fotografie realizată în ipostază indecentă realizată de o puştoaică de 15 ani a reprezentant pentru un adolescent din Tulcea, dar cu domiciliul în Constanţa, o sursă de venit. Prin şantaj şi ameninţări, individul a obţinut de la Diana G. suma de 6500 de lei, bani oferiţi de teamă ca imaginea să nu ajungă în posesia tatălui ei. În vara anului 2016, în mod repetat, Eduard G. a constrâns pe minora în vârstă de 15 ani, prin amenințarea cu divulgarea unei fotografii compromițătoare și amenințarea cu acte de violență, să îi remită sume de bani şi bunuri materiale, cauzându-se un prejudiciu evaluat la suma de 6 500 lei.

Minora, la începutul lunii martie a anului 2016, şi-a făcut o fotografie indecentă pe care a trimis-o prietenei sale. Imaginea a ajuns şi în posesia lui Eduard G, de 18 ani. Pe 10 august 2016, în jurul orelor 21:30, în timp ce se afla în zona Casa de Cultură, s-a întâlnit întâmplător cu inculpatul care i-a solicitat suma de 500 lei, pentru a nu îi arăta fotografia tatălui ei, fixându-i un termen de 3 zile. După două zile, în jurul orelor 19.00, s-a întâlnit cu acesta în Cartierul Coiciu, ocazie cu care i-a dat suma de 470 de lei. Următoarea zi, şantajistul i-a solicitat telefonic să îi facă rost de bani, amenințând-o că vine la ea la ușă, iar următoarea zi, dimineaţă, la orele 05:30, i-a solicitat din nou urgent bani și a venit la blocul unde se află locuința victimei, ocazie cu care victima i-a aruncat de la balcon suma de 70 de lei, de teamă ca acesta să nu îi arate tatălui ei fotografia în cauză. După câteva zile, a fost contactată telefonic de individ care i-a cerut să îi facă rost de suma de 300 lei. Ulterior, la solicitarea prietenei sale, minora s-a întâlnit cu şatajistul, dar şi cu un prieten al acestuia, în zona Magazinului Mega Image de la Casa de Cultură. Aici, cel dintâi, i-a aplicat două lovituri cu palma peste față, pe motiv că îl evită. Ulterior i-a cerut bani persoanei vătămate, suma de suma de 250 de lei. Zilele următoare, tânărul a mai primit suma de 100 de lei și un pachet de țigări, iar în altă zi i-a cumpărat o pereche de ochelari de soare, iar ulterior, la solicitarea şantajistului, minora s-a întâlnit din nou cu acesta în Cartierul Coiciu, unde i-a solicitat suma de 300 de lei, pentru ca apoi să îi ia telefonul mobil marca Iphone 6 s, sub motivul că valorează suma cerută. Tot atunci, făptuitorul i-a luat din poșetă suma de 20-30 de lei, un portofel, și i-a aruncat pe jos cartea de identitate.

Trauma fetei nu s-a încheiat, tânărul continuând să-i ceară bani, sub amenințarea divulgării fotografei tatălui ei, dar şi a agresării fratelui mai mic în vârstă de 12 ani. În total, fata i-a plătit individului suma de 6500 lei.

Sătulă să mai fie şantajată, fata a anunțat-o pe verișoara sa cu privire la faptul că este șantajată, persoană care apoi i-a informat părinții, aceştia din urmă formulând plângere la poliţie. Dosarul a ajuns în instanţă, iar magistraţii au decis internarea tânărului într-un centru educativ pe o durată de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Curtea de Apel Constanţa a judecat recursul, iar pe 2 mai magistraţii au menţinut decizia instanţei de fond.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vrajeala ieftina...cica panarama i-a trimis pozele porno unei prietene...
0
0
trebuia internata matracuca ca isi face poze indecente si le distribuie pe net
0
0
nu mai sunt fetele cum erau mamele si bunicile noastre acultatoare si de casa, acum ajung pe mana tiganilor care le vand in Elvetia si le taie obrajii cu cutitul
1
0
unde gasim si noi pozele astea?
2
4
minorii nu raspund penal pana in 14 ani si nu ar trebui sa raspunda penal nici intre14-18 ani pentru ca nu este major, ori stabiliti majoratul la 14 ani ori stabiliti raspunderea penala de la 18 ani
1
9
pai de unde avea acesti bani sa-i dea?
4
2
Si aia mica face parte din aceeasi categorie ...va avea un '' viitor'' stralucit !
8
6
Putoiul o sa cam aibe rozeta curului rupta la Centrul de reeducare !
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272