rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

MINORI SĂLTAȚI de POLIȚIȘTI din curtea ȘCOLII 29 din Constanța și DUȘI la SECȚIE

Opt minori au fost ridicați de poliție în urma unei sesizări făcute. Mai exact, aceștia ar fi tulburat ordinea și liniștea publică a locatarilor din zona școlii 29 din municipiul Constanța, în cursul zilei de vineri, în jurul orei 20.20, conform informațiilor oferite de reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Cei 8 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Precizam faptul că astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.

Părinții sunt revoltați

Părintele unuia din copii a ținut să facă public cazul și să anunțe că vor contesta amenzile în instanță. Postarea a ajuns, mai apoi, pe mai toate grupurile de socializare fiind distribuită de zeci de oameni. „Las aici o dovadă a neputinței unor polițiști de a discerne o faptă săvârșită cu rea credință de o faptă nevinovata a unor copii.

În jurul orei 20 câțiva copii de clasa a-9-a stăteau liniștiti de vorba în incinta școlii 29 fără a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot în curtea școlii 29. La ora 20 au sosit câțiva polițiști de la secția 2 care prinseseră toți infractorii din cartier și au ridicat cu mașinile de poliție cam 10 copii, ducându-i la secția 2. M-a sunat copilul că e la poliție și nu știe de ce că nu a făcut absolut nimic rău. Merg la poliție să-l iau și acum începe partea interesantă. Mă legitimez cu CI meu și al copilului iar polițiștii nu se uită pe buletine. Întreb de ce au luat copilul din curtea școlii și l-au dus la secție. Un domn polițist pe nume Rutea îmi spune ca nu avea voie în curtea școlii conform legii 61. Adică dacă nu e elev în școala respectivă nu are voie să se joace și nici să stea în curtea școlii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul școlii pentru a avertiza copii că nu au voie în curte să se joace (răspuns... pauză). Întreb de ce nu se încuie poarta școlii și nu există pază care să nu lase copii înăuntru dacă e așa grav să te joci in curtea școlii. (răspuns polițist: am amendat școala cu 5000 lei).

După ce am stat până la 1:30 prin curtea secției 2 Poliție Constanta iese copilul cu un pv de 250 RON însoțit de domnul Rutea mândru că a rezolvat un caz greu.

Bă nene sunteți noaptea minții. Nu asigurați terenuri de joacă decente pentru copii, nu asigurați pază și închiderea terenurilor de joacă din incinta școlilor dacă chiar e problema așa mare că se joaca niște copii. Nu în ultimul rând toți copii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Niciun copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau să fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune.

Felicitări domnilor polițiști în uniformă care, tineri fiind au empatizat cu copiii cât i-au ținut închiși în secție. O să contestăm amenzile date la judecătorie și sperăm să avem parte de un judecător rațional. Asta e România, tara în care ne împiedicam de probleme inventate și nu rezolvăm adevăratele probleme” a spus un părinte.

UPDATE:

„Pentru unitatea de învățământ precizăm faptul că, la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

De asemena, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la modul în care au acționat polițiștii” au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

D.B.

duminică, 4 octombrie 202010815
GANDUL.RO
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Comentarii

16parintii prosti ai acestora:(5 oct 09:52)
Cu totii stim ca pe langa jocu ala cu mingea raman ambalaje, tigari, sticle de suc si sa nu zic ca toti copiii se nasc cu boxa portabila in mana? cn se plange de actiunea politiei clar nu stie cat se asculta trap cu injuraturi la boxe portabile de la copii sub 16 ani. De ce trebuie o institutie publica sa ofere acces extra pentru activitati care nu tin de ea? Adica eu daca am 30 de ani si vin cu 5 darlai cu mn sa jucam ceva se uita lumea urat dar daca eram copii ar fi fost ok? Si nu mai criticati voi batranii deranjati de zgomote si alte alea pentru ca si parintii vostri pot fi in locu lor
63Vlad(5 oct 00:22)
Pentru totipensionarii vadoresc la toti saluaticovid si samuritimai repede. Tara asta de aia se duce pe apasambetei ca joaca niste copii fotbal . Ce ar dori sa faca in orasul asta infect . Cat pentru politisti cred ca mai au de saltat niste interlopi nu copii la sectie.
26gica(4 oct 22:57)
S-a creat o tragedie dintr-un lucru banal si normal.
11Pt 19:36(4 oct 22:09)
Sa-mi bag poola in lumina ma-tii! Aia erau in curtea scolii nu pe strada!
21Gigi(4 oct 19:39)
Politia in Constanta trebuie verificata!
32Da baaaaaa!(4 oct 19:36)
DA! De iluminat public ai auzit? Sau te-a faultat fagadau si pe strada ta nu exista asa ceva! Boule!
27Baaaaaa!(4 oct 19:13)
Joci basket si fotbal la 20:20?! Asa pe orbeste?! La ora aia e intuneric de cel putin o ora! Si nu cred ca are nicturna scoala aia!
41Incorectitudinea politica(4 oct 18:34)
S-a dat lege trebuie executati in chinuri toti comunistosecuristiisi aia bosorogi de la pcr si astia noi de la usr ! Trebuie sa o respectati la virgula ca e lege nu? Si da scoala e institutie dar terenul e domeniu PUBLIC adica al nostru al tuturor. Iar copii aia n-au jucat acolo moca, parintii platesc luna de luna fondul clasei si fundul profesorilor comnunistoizi spagari, cadouri la profesoare, excursii la suprapret etc
54Da da da(4 oct 17:31)
De tigani si borfasi nu se ia nimeni de la sectia 2. Dar na, astia erau mai cu bun simt. Si daca fac galagie care e problema? La fel vociferati si la galagia facuta de tigani? Toata lumea e cu nasul pe sus. Sunt copii, e normal sa bata mingea si sa se joace. Jucati voi baschet sau fotbal fara sa tipati.
39Parinti(4 oct 15:42)
Pe Solidaritatii acum doua saptamani s-a montat un gardulet in jurul spatiului verde ca niste minori sub 10 ani incurajati de parinti l-au vandalizat deja. Cand li s-a facut observatie, replica a fost ca de ce se ia lumea de copiii lor. Imi pare rau dar nu-i pot numi parinti pe acesti adulti. Oricine poate sa aiba copii dar sa-i cresti cum trebuie precum un parinte iti trebuie educatie, principii si valori in spiritul respectului fata de lege, clar ca nu e cazul aici.
617bine(4 oct 15:10)
Felictari pentru rezulatele la olimpiadele de matematica ,chimie etc dar nu vad legatura cu nerespectarea unor reguli de comportament in societate.Parintii poate a trebui sa vada pe unde umbla copii seara chiar daca sunt olimpici. Am vazut o gramada de familii bune care au probleme grave cu odraslele
312nume(4 oct 14:11)
da...ce sa spun s- a ofuscat parintele ciumetelui minor,care e de "familie buna",care de la 13-14 ani bea si fumeaza de fata cu patintii,nu mai zic de vocabular,bun simt inexistent,nici daca ar vrea sa aiba n-are cum ptr ca nu l-a educat nimeni,parintii lui.....au fost ocupati cu altele,dar i-au permis multe!stie parintele cam ce se intimpla la petrecerile sau intilnirile unor astfel de "olimpici"?nu mai comentati aiureli,puneti mina si respectati legile in vigoare si terminati cu cocalarismul!de aia avem o gramada de derbedei si curve!
79Xman(4 oct 14:03)
intrebarea mea este,cum au putut conduce la sediul politiei minori a caror parinti nu au fost de fata si daca au fost si incatusati asa cum prevede procedura in cazul conducerii la sediul politiei? Care sunt cazurile de conducere la sediu,cumva nu s-a putut stabili identitatea sau prezentau vreo stare de agresibitate sau erau subiectul unei infractiuni? Ok,ii sanctionezi la locul constatarii faptei si atat,toate celelalte masuri cu scop coercitiv sunt abuzive in acest caz si vinovat se face cel care a dispus lucrul acesta nicidecum politistul care a executat
811Mark(4 oct 12:39)
Necunoasterea legii, nu te scapa de aplicarea ei. Mai multe postere informative oricum sunt binevenite, Directorul acelei scoli trebuie amendat pt incababilitate de a administra! Majoritatea scolilor arata ca niste penitenciare....
49Gelu(4 oct 12:34)
Trebuue sa faca si politia ceva. Cu interlopii nu le merge asa ca...
612Sml(4 oct 12:22)
Scolile sunt institutii publice accesul dupa orele de curs este interzis .Galagia pe care o fac copii in curtea scolilor dupa orele de curs , sambata , duminica este insuportabila.Amenda data parintilor este deplin justificata.Scola nu este un maidan un loc de adunare a gastilor de cantier.Ar trebui verificari ale politiei la toate scolile unele nu au imprejmuiri sunt adevarate maidane fara stapan.
93Doru(4 oct 10:04)
Din moment ce copii nu au loc de munca si sunt sub tutela parintilor,este complet cretina amendarea lor. Sa plateasca din banii de covrigi si Pepsi? Parinti da,ei trebuie sa fie chemati la sectie si admonestati,pentru copii fiind necesara eventual includerea intr-un program de reabilitare,insa in Romania nu avem asa ceva nici in puscarii. Parintii care isi educa copii ca pe salbatici cocalari,ei insisi fiind cu educatia praf ar trebui sa fie pedepsiti,insa de cine,de niste militieni la randul lor vai si amar?
1110aplicati legile(4 oct 01:38)
ca afara,..informati copilul,dati un avertisment,...apoi amenda... Meletenii tot meleteni,ar amenda-o si pe ma'sa,..ei nu gandesc....executa ordinul shefului,..
1125Observator(3 oct 21:29)
De ce nu afisati pe gardul scolii legisul ca sa vada si tatal retardului de familie buna ce spune legea 61 si cea a bunului simt...
3128Eugen(3 oct 19:56)
Toti cei care comentati impotriva copiilor chiar nu aveti minte! Asta vara cand toate cluburile erau pline nu comentati dar de o gasca de copii de 12-14 ani aveti tupeul sa va luati. Sa va fie rusine! Duceti va in portul tomis la terase sa vedeti si acum cum este plin de lume care stau cate 10 la masa. Sunteti smekeri ca va luati de niste copii si vreti sa fie amendati. Frustatilor!!!!
1621gica(3 oct 19:18)
Sa traiasca politia romana, toti analfabetii cretinii si scursura societatii.
86Atata ii duce capul...(3 oct 19:11)
Asa am platit eu o amenda pt ca un politai pe nume Danut Maxim a vrut el sa-mi dea o amenda fara motiv acum 2 ani desi ma avertizase verbal si mi-a spus ca nu-mi va da amenda. Trmite subordonatul cu u n proces verbal indescifrabil....Iar la seful de la sectia 2 politie Constanta de la cea vreme a trebuit sa stau sa astept jumate de zi ...
1116adica(3 oct 18:43)
Sa inteleg ca daca merg in curtea scolii seara dupa terminarea cursurilor si bat mingea pot sa fiu amendat?
218CTA(3 oct 17:26)
DACA ERAU TIGANI ERA TOTUL OK, VENITI PE LA GARA, KAUFLAND, SA VEDETI CE PETRECE PE VREME DE COVID SUNT
742Scolar(3 oct 17:05)
Bai nene, daca ar face sport macar, dar ei se strang sa sparga seminte, sa bea suc, probabil, si sa faca panarama
214Bogdan(3 oct 16:44)
Din zona unei scolii 29... Minunat..
1650Vrem liniste!(3 oct 16:43)
Parintele habar n-are ce vorbeste. Scrie in lege ca nu ai voie? Atunci conformeaza-te! Nu e nevoie sa iti puna nimeni afis, e o chestie de bun simt. Ne-am saturat de ciutani prost crescuti care injura ca la usa cortului si baga manele la difuzorul portabil pana in zorii diminetii. Daca politia nu ii amendeaza usturator ne facem singuri dreptate!!!
2335Dan(3 oct 16:22)
Constat cu tristete ca majoritatea celor care au comentat mai jos au un soi de retard.... Cred ca sunt cei care au niste copii perfecti, care nu ies afara si nu se despart de tableta.... Si, retarzilor, nu toti adolescentii injura, fac mizerie si scuipa seminte.... Sunt multi care sunt ok, dar nu ai vostri, asta e clar!
540Constantin(3 oct 16:13)
De muntii de coji de seminte, de ambalaje si de sticlele de bere ramase in urma gastilor, nici nu mai vorbim ... tot cei 7 ani de acasa sunt de vina. Scoala e 0 barat la capitolul educatie civica.
1129Pt olimpici!(3 oct 15:56)
Vrem sa fie legea pt toti! Cand gresesti platestu! Nu conteaza cine esti sau ce faci! Din pacate trebuiau si parintii sanctionati pt nesupraveghere pt ca de... La scoala folosim masti... Si in curtea unei scoli unde nu tb sa te gasesti stai in grupuri de 8-10 persoane, fara masti, fara sa te joci pentru ca nu sunt porti pt footbal sau inele pt panouri la baschet. In schimb dimineata copilasii de la clasa pregatitoare se pot juca cu prezervativele pe care lasa persoanele care nu au ce cauta in curtea acelei scoli. Rusine parintelui! Dar de... premiantul lui tata isi permite sa incalce o lege!
743ANAL-fabetu(3 oct 15:43)
pt.parinti la copii astia amendati si nu numai.se vede de la o posta ce frumos ia-ti educat:manele, cocalarisme,tel.mobil numai pe prostii,injuraturi,yoc respect,smecherasi,alcool,sex de la 12-13-14 ani,scandalagii,celebrul bullying...,e ,nu chiar toti doar 85% din viitorul luminos al tarii.
715fani(3 oct 15:35)
Toata problema este la "olimpici" ,sa le iasa din cap sa fie mai buni .Tara are nevoie de prostovani care sa voteze dupa ce spun TV.urili...Credeti ca mai ramaneau in politie daca faceau porcaria asta pe vremea impuscatului ?
832Dragi co comentatori(3 oct 15:28)
Copiii ca si adultii au dreptul , pardon obligatia, sa respecte legislatia in vigoare. Faptul ca esti elev al unei scoli nu inseamna ca esti si proprietarul ei.Iar domnii politisti au obligatia de a santiona incalcarea prevederilor legale Restul sunt doar...pareri si impresii.
2523Claudiu(3 oct 15:13)
E dreptul lor sa joace orice sport doresc ei in curtea scolii, la fel cum am facut si noi acum 10, 20, 30, 40 de ani, retarzii din primaria Constanta habar nu au ca e obligatia lor sa asigure pt tineri locuri sau terenuri GRATIS pt practicarea sporturilor comune, gen: fotbal, basket, handball etc. Practicarea oricarui sport este benefica pt orice grupa de varsta.
67Sorin(3 oct 15:03)
Era si militianu ala de Zorila prostul satului? Ala s-a nascut prost si acum se joaca
124sadasd(3 oct 14:51)
replica incalca GDPR
829Ptr ministru invatamantul(3 oct 14:39)
Rog dati oug ptr reintoarceri bataii in scoli.Sa ii bata pe aceste zdrente de copii care au scapat din controlul parintilor de cacat.Sa ii bata pana se caca pe ei.
239...cei 7 ani de acasa(3 oct 14:38)
...gasti de cate 6-7 adolscenti...probabil elevi ai Scolii generale nr.3...stau pe scarile blocului BM11 din Faleza N...iar limbajul folosit de acestia te lasa fara cuvinte...in afara de zbieretele si tipetele aferente...totul este asezonat cu gesturi obscene ...faza urmatoare este impartirea pachetului de tigari...oare acesti elevi nu sunt contolati...nimeni nu-i intreaba unde sunt ...de ce nu au ajuns acasa dupa terminarea cursurilor....si asta se intampla aproape zilnic...
1533constanteanu(3 oct 14:20)
Zat cu toti parintii de kk! Dau o educatie de 2 bani! Sa si tina copii acasa! Parintii noastri au trait 4 ani de razboi si nu s au mai plans ca nu s au jucat fotbal sau baschet in curtea scolii! Este pandemie! Sa stea acasa sa nu mai raspandeasca virusul "Domnii copii" cu o educatie de kk!
332jrx(3 oct 14:07)
In Piata Grivitei, pe Mihaileanu. Acolo esti fieful tiganilor, nu-i deranjeaza nimeni. Idiotul ala de Fagadau sau a cui o fi fost decizia sa inchida Mihaileanu pe tronsonul Cuza Voda - Str. Grivitei a facut o treaba fenomenala. Se joaca rummy, table, fotbal, se vand tigari. Pana dimineata. Si cum am zis mai sus, nu-i deranjeaza nimeni. Se mai opreste cate un militian sa-si ia onorul.
1017Hahaha(3 oct 13:53)
Replica de c a c a t parinte arogant si p r o s t esti de c a c a t
1058Gjkffs(3 oct 13:41)
Copiii astia nu mai au nicio educatie, niciun bun simt, vorbesc urat, injura, iti raspund obraznic. Ce sa te mire ca parintii le iau apararea, cand si parintii sunt niste degradati si nesimtiti.
817lucas(3 oct 13:40)
Daca era o inmormantare de bombardieri... Asa, sa zica merci copii ca nu s-a folosit armamentul din dotare.
230Mick(3 oct 13:40)
Gasti intregi umbla si prin zona Salvare-str.Topolog!Dau muzica tare la telefoane,vorbesc urat,sunt constienti de ceea ce fac,nu sunt din zona,vin acolo pt.!a scapa de sub ochii parintilorPe strazi vezi grupuri de cate 10-12 adolescenti,stau foarte apropiati,dar facem scoala online ,vezi Doamne sa nu vina in contact copiii!Terenurile private,unele chiar in curtea scolilor,alte dureri,fel de fel de fustrati care folosesc organele geniale in limbaj,pe post de semn de punctuatie!
930Gogu(3 oct 13:36)
ne meritam soarta dupa 30 de ani de mazare si fagadau.nu terenuri de sport,militieni locali si nationali corupti.babule sa ne sugi pulile la toti.
229Coco(3 oct 13:29)
Politia sa treaca mai des si in zona fantanii stadion Farul, si parcarea blocurilor din zona. O gasca de tineri rromi care probabil locuiesc in piata chiliei, fac scandal si mizerie in fiecare seara, pana noaptea tarziu. Si asa se intampla vara de vara. De asemenea vin masini la magazinul nonstop cu muzica la maxim, opresc cum ii taie capul etc. Unde este Politia? Suguranta si incredere?! Lozinci.
122Cartier Far(3 oct 13:24)
Si aici e o gasca de tigani care joaca fotbal in mijlocul parcului si urla cat ii tine gura. Paznicul un mosulica n-are curaj sa le zica nimic.
2532xoae(3 oct 13:08)
Dar unde sunt terenurile de sport pt copiii...Acum 20 de ani jucam tot in curtea scolii si legea din 91 era tot in force. Unde plm vreti sa se joace copiii. Sunt multi obezi si fara stamina deh curtea scolii e inchisa.Deschide ti curtea terenurile de sport pt noile generati. Cat pt doritori de liniste e destula la cimitir !!!!@
1026Scoala 23(3 oct 13:01)
La scoala 23 se joaca fotbal in nocturna pana la miezul noptii. Multa galagie, cateodata si injuraturi. Curtea scolii este plina de masini. Oare verifica cineva cine plateste factura pt nocturna si cine trebuie sa nu permita ca masinile sa nu fie parcate in scoala?
1834Cucoana(3 oct 12:49)
De ce sa incuie poarta scolii? Informeazate si tu ca sa ii spui copilului ce are de facut si ce nu. Vreti trai ca afara dar nu respectati legile. Exista lege care iti zice ca nu ai voie,nu te duci. Vrei sa-ti scrie in frunte tie? Macar lasa tupeul si taci din gura nu mai contesta nimic ca nu ai dreptate
mai mult...Replica
25 iun 23:49ReplicaLui Cristian Radu îi e frică de pușcărie. Lasă primăria pentru imunitate!

După trei mandate de primar, Cristian Radu, de la Mangalia, pare să se fi săturat de administrație publică, așa...1484

25 iun 00:24ReplicaBătălia Mall-urilor din Constanța: VIVO - 25 de milioane pe plus, City Park este pe minus, iar Tomis Mall - în moarte clinică1340
25 iun 00:16ReplicaGlampingul din Năvodari funcționează, în continuare, ilegal. Chelaru sesizează ANAF1100
25 iun 00:13ReplicaȚigănescu, de la Draft Construct, a intrat cu afacerile în... armată

Noua firmă a afaceristului Dumitru Țigănescu, a mai prins un contract un statul, fiind vorba despre Draft Dinamic...389

25 iun 00:11ReplicaCoșa merge mai departe cu afacerea Satul Pescăresc de pe plaja Corbu!647
25 iun 00:11ReplicaDragoș Poteleanu cerere revizuirea hotărârii care l-a băgat în pușcărie313
25 iun 00:10ReplicaMircea Vizitiu nu mai este adjunct la IPJ Constanța

Mircea Vizitiu, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a fost pus la dispoziție prin act...2067

25 iun 22:38ReplicaCât va sta, de fapt, în închisoare, Piedone?!536
25 iun 22:23ReplicaWeekend cu ploi și descărcări electrice, la malul mării!453
25 iun 00:08ReplicaAfacerist de succes și politician, găsit mort pe un câmp, după ce fusese dat dispărut

Un cunoscut om de afaceri a fost găsit mort pe un câmp, lângă mașina sa. Din primele informații, bărbatul s-ar fi...921

25 iun 00:08ReplicaReducerea de 50 de bani pe litru nu se va aplica în toate benzinăriile687
25 iun 00:08ReplicaCapcana pe care o întind polițiștii bulgari românilor care le tranzitează țara în drum spre Grecia948
Vremea
17.3°17.3° - 21.4° sâmbătă, 25 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 7.06 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/492842812546
5/403033883515
joker22345211015
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 iun 23:51SportAnita Alvarez a fost interzisă la Mondiale, deși a primit acceptul medicilor să concureze din nou

Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta au fost marcate de un episod rar întâlnit. În timpul probei de...625

25 iun 23:51SportÎnot: Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 50 m spate la Mondiale

Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat, vineri, în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de...297

25 iun 00:00SportTenis: Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 19 mondial, o va avea ca adversară pe Karolina Muchova din Cehia...151

25 iun 00:00SportTenis: Djokovic şi Nadal şi-au aflat adversarii din primul tur la Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovic, deţinătorul trofeului şi favoritul numărul unu, îl va înfrunta pe sud-coreeanul...139

Local
25 iun 00:10LocalTeo Hira pleacă de la RAEDPP! Va fi directorul interimar al Confort Urban!

La începutul anului 2021, cotidianul Replica anunța că se pregătește un mega proiect la nivelul administrației...2741

25 iun 00:08LocalDezvoltatorii imobiliari din Dubai își prezintă ofertele în Mamaia

Emax Real Estate, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizează...363

25 iun 00:07LocalAtenție, constănțeni! Termoficare Constanța începe citirea contoarelor de energie termică

387

25 iun 00:09LocalBărbatul care și-a mutilat fosta concubină, în sala de judecată, arestat preventiv

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus, vineri, 24 iunie,judecătorului...1017

25 iun 00:09LocalCoadă imensă de TIR-uri, cu numere de Ucraina, la Vama Negru Vodă, sensul de intrare în România

Zeci de TIR-uri cu numere de Ucraina au format o coadă kilometrică, pe sensul de intrare în țara noastră, la Vama...880

25 iun 00:06LocalPompierii, exercițiu în caz de incendiu la On Plonge, în Mamaia

Mai multe echipaje ISU au răsunat vineri, 24 iunie, pe bulevardul Mamaia, acestea îndreptându-se spre stațiunea...371

25 iun 00:08LocalAccident rutier în Constanța: Victima, un pieton

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în cursul zilei de vineri, 24 iunie a.c., pe strada Zmeurei din...525

25 iun 00:08LocalAgresorul care și-a tăiat concubina, în zona feței, la Judecătoria Constanța, reținut!

Scandal sângeros la Judecătoria Constanța se lasă cu repercursiuni. Atacatorul a fost reținut de polițiștii...833

24 iun 18:49LocalSensei Irinel Bădulescu, dublu campion mondial la Kickboxing, a salvat o copilă de la înec! Video

1534

Politică
25 iun 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Îmi doresc tare mult ca, într-un termen rezonabil, România și Moldova să fie împreună în UE

România s-a implicat în decizia de acordare a statutului de țară candidată la UE pentru Republica Moldova și...280

25 iun 23:49PoliticăMarcel Ciolacu: România va fi alături de Moldova și Ucraina în parcursul lor european

Marcel Ciolacu a reacționat pe Twitter după ce Moldova și Ucraina au primit statutul de state candidate la aderarea...254

25 iun 23:49PoliticăNicolae Ciucă, despre preţul carburanţilor: O abordare politicianistă este total neproductivă

288

24 iun 00:00PoliticăCiolacu: În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru R. Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că a susţinut, la şedinţa PES de la...282

25 iun 23:49PoliticăCiolacu: Adrian Chesnoiu a ales cea mai onorabilă cale de a-şi apăra numele şi reputaţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că Adrian Chesnoiu "a ales cea mai...422

25 iun 23:50PoliticăCamera Deputaţilor votează marţi asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Chesnoiu

335

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...3870

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2343

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5348

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4073

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3107

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6768

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2527

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2811

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

3936

Monden
25 iun 00:00MondenRitualul inedit care i-a adus mai aproape pe Kim Kardashian și Pete Davidson

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a fost invitata prezentatorului Jimmy Fallon la emisiunea pe care acesta o...131

25 iun 00:00MondenFiica lui Heidi Klum, prima imagine în bikini de pe Instagram! Provocatoare la 18 ani

Fiica supermodelului Heidi Klum, Leni, a împlinit pe 4 mai vârsta de 18 ani, iar frumoasa adolescentă vrea să...154

25 iun 00:00MondenShakira, devastată după despărțirea de Pique! Cum a fost surprinsă pe străzile din Barcelona

184

25 iun 00:00MondenCodin Maticiuc, criză de nervi pe platourile de filmare?: „Mă spânzur de o grindă!“

Codin Maticiuc a dezvăluit care este de fapt atmosfera pe platourile de filmare la producțiile pentru care a lucrat ca...129

25 iun 00:00MondenBrad Pitt se retrage din actorie?: „Sunt pe ultima sută de metri!“

Brad Pitt, 58 de ani, a vorbit recent în cadrul unui interviu despre faptul că se gândește să se retragă din...153

25 iun 00:00MondenBritney Spears s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din vila de 11,8 milioane de dolari

Britney Spears este pregătită pentru un nou capitol din viața ei, moment care a debutat cu o nuntă ca-n povești cu...127

25 iun 00:00MondenMagnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall divorţează

Magnatul presei Rupert Murdoch, în vârstă de 91 de ani, şi a patra sa soţie, modelul american Jerry Hall, vor...129

25 iun 00:00MondenOrganizatorii Eurovision înţeleg 'decepţia' Ucrainei, dar îşi menţin decizia de a organiza concursul în altă ţară

Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, au...112

25 iun 01:37MondenShakira, apariție publică împreună cu copiii, după despărțirea de Gerard Pique

427

Mapamond
25 iun 00:00MapamondCriza alimentară va duce la proliferarea unor boli ce vor face 'milioane de victime'

Criza alimentară mondială declanşată de războiul din Ucraina va ucide milioane de oameni, făcând ca populaţii...122

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde până pe 30 iunie 2023

Parlamentul European (PE) a aprobat prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii folosirii...123

25 iun 01:34MapamondMaia Sandu apreciază drept istorică decizia de acordare a statutului de ţară candidată la UE a R. Moldova

339

25 iun 00:00MapamondArgentina: 5 morţi, 35 de răniţi într-un incendiu la Buenos Aires

Cinci persoane, două femei şi trei copii, au murit şi alte 35 au fost internate în spital, victime ale...121

25 iun 00:00MapamondSUA: Trei răniţi după ce un avion a fost cuprins de flăcări la aterizarea pe aeroportul din Miami

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air...111

25 iun 00:00MapamondRefugiaţi din Ucraina: Europol a întreprins o acţiune contra traficului de fiinţe umane online

Oficiului European de Poliţie (Europol) a anunţat joi că, în urma unei operaţiuni la nivel european, au fost...119

25 iun 01:33MapamondUcraina şi Republica Moldova devin oficial candidate la aderarea la UE

Liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea...318

25 iun 01:36MapamondBulgarii suspendă lucrările de reparații de pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Autorităţile bulgare au luat decizia de a suspenda de mâine și până duminică, inclusiv, lucrările de reparații...467

25 iun 01:37MapamondTrupele rusești au lovit două mari centre pentru stocarea cerealelor

571

Sănătate
25 iun 00:00SănătateOamenii de știință africani intră peste OMS și dezumflă isteria mondială pe variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va decide joi dacă va declara variola maimuței o urgență sanitară...123

25 iun 00:00SănătateCNAS: Acces mai facil la servicii de medicină fizică şi de reabilitare

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care furnizorii de servicii de medicină fizică şi de reabilitare şi punctele de...128

25 iun 00:00SănătateNoi reglementări pentru menţinerea în sistemul medical al rezidenţilor implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID

122

25 iun 00:00SănătateSemnele si simptomele unui anevrism, pe care nu trebuie sa le ignori

Orice afecțiune care determină slăbirea pereților arterelor poate provoca un anevrism. Cele mai frecvente cauze sunt...132

25 iun 00:00SănătateLegătura dintre cafea și colesterolul mărit

Există multe afirmații care s-au făcut în legătură cu un consum regulat de cafea și colesterolul mărit, însă...153

25 iun 00:00Sănătate5 surse de infectare cu hepatita C de care te lovești în viața de zi cu zi

Hepatita de tip C este o afecțiune a ficatului, cauzată de infecția cu virusul hepatic C. Acest tip de hepatită se...132

25 iun 01:36SănătateAl șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat joi, 23 iunie a.c., în România, fiind vorba de un bărbat de...450

25 iun 21:02SănătateCoronavirus: Austria pune capăt vaccinării obligatorii

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19,...348

25 iun 21:02SănătateUn pacient a orbit după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos

471

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT