REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MINORI SĂLTAȚI de POLIȚIȘTI din curtea ȘCOLII 29 din Constanța și DUȘI la SECȚIE

MINORI SĂLTAȚI de POLIȚIȘTI din curtea ȘCOLII 29 din Constanța și DUȘI la SECȚIE

Replica API 4 octombrie 2020 | 12:20 11911

Opt minori au fost ridicați de poliție în urma unei sesizări făcute. Mai exact, aceștia ar fi tulburat ordinea și liniștea publică a locatarilor din zona școlii 29 din municipiul Constanța, în cursul zilei de vineri, în jurul orei 20.20, conform informațiilor oferite de reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Cei 8 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Precizam faptul că astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.

Părinții sunt revoltați

Părintele unuia din copii a ținut să facă public cazul și să anunțe că vor contesta amenzile în instanță. Postarea a ajuns, mai apoi, pe mai toate grupurile de socializare fiind distribuită de zeci de oameni. „Las aici o dovadă a neputinței unor polițiști de a discerne o faptă săvârșită cu rea credință de o faptă nevinovata a unor copii.

În jurul orei 20 câțiva copii de clasa a-9-a stăteau liniștiti de vorba în incinta școlii 29 fără a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot în curtea școlii 29. La ora 20 au sosit câțiva polițiști de la secția 2 care prinseseră toți infractorii din cartier și au ridicat cu mașinile de poliție cam 10 copii, ducându-i la secția 2. M-a sunat copilul că e la poliție și nu știe de ce că nu a făcut absolut nimic rău. Merg la poliție să-l iau și acum începe partea interesantă. Mă legitimez cu CI meu și al copilului iar polițiștii nu se uită pe buletine. Întreb de ce au luat copilul din curtea școlii și l-au dus la secție. Un domn polițist pe nume Rutea îmi spune ca nu avea voie în curtea școlii conform legii 61. Adică dacă nu e elev în școala respectivă nu are voie să se joace și nici să stea în curtea școlii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul școlii pentru a avertiza copii că nu au voie în curte să se joace (răspuns... pauză). Întreb de ce nu se încuie poarta școlii și nu există pază care să nu lase copii înăuntru dacă e așa grav să te joci in curtea școlii. (răspuns polițist: am amendat școala cu 5000 lei).

După ce am stat până la 1:30 prin curtea secției 2 Poliție Constanta iese copilul cu un pv de 250 RON însoțit de domnul Rutea mândru că a rezolvat un caz greu.

Bă nene sunteți noaptea minții. Nu asigurați terenuri de joacă decente pentru copii, nu asigurați pază și închiderea terenurilor de joacă din incinta școlilor dacă chiar e problema așa mare că se joaca niște copii. Nu în ultimul rând toți copii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Niciun copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau să fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune.

Felicitări domnilor polițiști în uniformă care, tineri fiind au empatizat cu copiii cât i-au ținut închiși în secție. O să contestăm amenzile date la judecătorie și sperăm să avem parte de un judecător rațional. Asta e România, tara în care ne împiedicam de probleme inventate și nu rezolvăm adevăratele probleme” a spus un părinte.

UPDATE:

„Pentru unitatea de învățământ precizăm faptul că, la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

De asemena, conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la modul în care au acționat polițiștii” au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu totii stim ca pe langa jocu ala cu mingea raman ambalaje, tigari, sticle de suc si sa nu zic ca toti copiii se nasc cu boxa portabila in mana? cn se plange de actiunea politiei clar nu stie cat se asculta trap cu injuraturi la boxe portabile de la copii sub 16 ani. De ce trebuie o institutie publica sa ofere acces extra pentru activitati care nu tin de ea? Adica eu daca am 30 de ani si vin cu 5 darlai cu mn sa jucam ceva se uita lumea urat dar daca eram copii ar fi fost ok? Si nu mai criticati voi batranii deranjati de zgomote si alte alea pentru ca si parintii vostri pot fi in locu lor
6
1
Pentru totipensionarii vadoresc la toti saluaticovid si samuritimai repede. Tara asta de aia se duce pe apasambetei ca joaca niste copii fotbal . Ce ar dori sa faca in orasul asta infect . Cat pentru politisti cred ca mai au de saltat niste interlopi nu copii la sectie.
3
6
S-a creat o tragedie dintr-un lucru banal si normal.
6
2
Sa-mi bag poola in lumina ma-tii! Aia erau in curtea scolii nu pe strada!
1
1
Politia in Constanta trebuie verificata!
1
2
DA! De iluminat public ai auzit? Sau te-a faultat fagadau si pe strada ta nu exista asa ceva! Boule!
2
3
Joci basket si fotbal la 20:20?! Asa pe orbeste?! La ora aia e intuneric de cel putin o ora! Si nu cred ca are nicturna scoala aia!
7
2
S-a dat lege trebuie executati in chinuri toti comunistosecuristiisi aia bosorogi de la pcr si astia noi de la usr ! Trebuie sa o respectati la virgula ca e lege nu? Si da scoala e institutie dar terenul e domeniu PUBLIC adica al nostru al tuturor. Iar copii aia n-au jucat acolo moca, parintii platesc luna de luna fondul clasei si fundul profesorilor comnunistoizi spagari, cadouri la profesoare, excursii la suprapret etc
1
4
De tigani si borfasi nu se ia nimeni de la sectia 2. Dar na, astia erau mai cu bun simt. Si daca fac galagie care e problema? La fel vociferati si la galagia facuta de tigani? Toata lumea e cu nasul pe sus. Sunt copii, e normal sa bata mingea si sa se joace. Jucati voi baschet sau fotbal fara sa tipati.
4
5
Pe Solidaritatii acum doua saptamani s-a montat un gardulet in jurul spatiului verde ca niste minori sub 10 ani incurajati de parinti l-au vandalizat deja. Cand li s-a facut observatie, replica a fost ca de ce se ia lumea de copiii lor. Imi pare rau dar nu-i pot numi parinti pe acesti adulti. Oricine poate sa aiba copii dar sa-i cresti cum trebuie precum un parinte iti trebuie educatie, principii si valori in spiritul respectului fata de lege, clar ca nu e cazul aici.
9
3
Felictari pentru rezulatele la olimpiadele de matematica ,chimie etc dar nu vad legatura cu nerespectarea unor reguli de comportament in societate.Parintii poate a trebui sa vada pe unde umbla copii seara chiar daca sunt olimpici. Am vazut o gramada de familii bune care au probleme grave cu odraslele
17
6
da...ce sa spun s- a ofuscat parintele ciumetelui minor,care e de "familie buna",care de la 13-14 ani bea si fumeaza de fata cu patintii,nu mai zic de vocabular,bun simt inexistent,nici daca ar vrea sa aiba n-are cum ptr ca nu l-a educat nimeni,parintii lui.....au fost ocupati cu altele,dar i-au permis multe!stie parintele cam ce se intimpla la petrecerile sau intilnirile unor astfel de "olimpici"?nu mai comentati aiureli,puneti mina si respectati legile in vigoare si terminati cu cocalarismul!de aia avem o gramada de derbedei si curve!
12
3
intrebarea mea este,cum au putut conduce la sediul politiei minori a caror parinti nu au fost de fata si daca au fost si incatusati asa cum prevede procedura in cazul conducerii la sediul politiei? Care sunt cazurile de conducere la sediu,cumva nu s-a putut stabili identitatea sau prezentau vreo stare de agresibitate sau erau subiectul unei infractiuni? Ok,ii sanctionezi la locul constatarii faptei si atat,toate celelalte masuri cu scop coercitiv sunt abuzive in acest caz si vinovat se face cel care a dispus lucrul acesta nicidecum politistul care a executat
9
7
Necunoasterea legii, nu te scapa de aplicarea ei. Mai multe postere informative oricum sunt binevenite, Directorul acelei scoli trebuie amendat pt incababilitate de a administra! Majoritatea scolilor arata ca niste penitenciare....
11
8
Trebuue sa faca si politia ceva. Cu interlopii nu le merge asa ca...
9
4
Scolile sunt institutii publice accesul dupa orele de curs este interzis .Galagia pe care o fac copii in curtea scolilor dupa orele de curs , sambata , duminica este insuportabila.Amenda data parintilor este deplin justificata.Scola nu este un maidan un loc de adunare a gastilor de cantier.Ar trebui verificari ale politiei la toate scolile unele nu au imprejmuiri sunt adevarate maidane fara stapan.
12
6
Din moment ce copii nu au loc de munca si sunt sub tutela parintilor,este complet cretina amendarea lor. Sa plateasca din banii de covrigi si Pepsi? Parinti da,ei trebuie sa fie chemati la sectie si admonestati,pentru copii fiind necesara eventual includerea intr-un program de reabilitare,insa in Romania nu avem asa ceva nici in puscarii. Parintii care isi educa copii ca pe salbatici cocalari,ei insisi fiind cu educatia praf ar trebui sa fie pedepsiti,insa de cine,de niste militieni la randul lor vai si amar?
3
9
ca afara,..informati copilul,dati un avertisment,...apoi amenda... Meletenii tot meleteni,ar amenda-o si pe ma'sa,..ei nu gandesc....executa ordinul shefului,..
10
11
De ce nu afisati pe gardul scolii legisul ca sa vada si tatal retardului de familie buna ce spune legea 61 si cea a bunului simt...
25
11
Toti cei care comentati impotriva copiilor chiar nu aveti minte! Asta vara cand toate cluburile erau pline nu comentati dar de o gasca de copii de 12-14 ani aveti tupeul sa va luati. Sa va fie rusine! Duceti va in portul tomis la terase sa vedeti si acum cum este plin de lume care stau cate 10 la masa. Sunteti smekeri ca va luati de niste copii si vreti sa fie amendati. Frustatilor!!!!
28
31
Sa traiasca politia romana, toti analfabetii cretinii si scursura societatii.
21
16
Asa am platit eu o amenda pt ca un politai pe nume Danut Maxim a vrut el sa-mi dea o amenda fara motiv acum 2 ani desi ma avertizase verbal si mi-a spus ca nu-mi va da amenda. Trmite subordonatul cu u n proces verbal indescifrabil....Iar la seful de la sectia 2 politie Constanta de la cea vreme a trebuit sa stau sa astept jumate de zi ...
6
8
Sa inteleg ca daca merg in curtea scolii seara dupa terminarea cursurilor si bat mingea pot sa fiu amendat?
16
11
DACA ERAU TIGANI ERA TOTUL OK, VENITI PE LA GARA, KAUFLAND, SA VEDETI CE PETRECE PE VREME DE COVID SUNT
18
2
Bai nene, daca ar face sport macar, dar ei se strang sa sparga seminte, sa bea suc, probabil, si sa faca panarama
42
7
Din zona unei scolii 29... Minunat..
14
2
Parintele habar n-are ce vorbeste. Scrie in lege ca nu ai voie? Atunci conformeaza-te! Nu e nevoie sa iti puna nimeni afis, e o chestie de bun simt. Ne-am saturat de ciutani prost crescuti care injura ca la usa cortului si baga manele la difuzorul portabil pana in zorii diminetii. Daca politia nu ii amendeaza usturator ne facem singuri dreptate!!!
50
16
Constat cu tristete ca majoritatea celor care au comentat mai jos au un soi de retard.... Cred ca sunt cei care au niste copii perfecti, care nu ies afara si nu se despart de tableta.... Si, retarzilor, nu toti adolescentii injura, fac mizerie si scuipa seminte.... Sunt multi care sunt ok, dar nu ai vostri, asta e clar!
35
23
De muntii de coji de seminte, de ambalaje si de sticlele de bere ramase in urma gastilor, nici nu mai vorbim ... tot cei 7 ani de acasa sunt de vina. Scoala e 0 barat la capitolul educatie civica.
40
5
Vrem sa fie legea pt toti! Cand gresesti platestu! Nu conteaza cine esti sau ce faci! Din pacate trebuiau si parintii sanctionati pt nesupraveghere pt ca de... La scoala folosim masti... Si in curtea unei scoli unde nu tb sa te gasesti stai in grupuri de 8-10 persoane, fara masti, fara sa te joci pentru ca nu sunt porti pt footbal sau inele pt panouri la baschet. In schimb dimineata copilasii de la clasa pregatitoare se pot juca cu prezervativele pe care lasa persoanele care nu au ce cauta in curtea acelei scoli. Rusine parintelui! Dar de... premiantul lui tata isi permite sa incalce o lege!
29
11
pt.parinti la copii astia amendati si nu numai.se vede de la o posta ce frumos ia-ti educat:manele, cocalarisme,tel.mobil numai pe prostii,injuraturi,yoc respect,smecherasi,alcool,sex de la 12-13-14 ani,scandalagii,celebrul bullying...,e ,nu chiar toti doar 85% din viitorul luminos al tarii.
43
7
Toata problema este la "olimpici" ,sa le iasa din cap sa fie mai buni .Tara are nevoie de prostovani care sa voteze dupa ce spun TV.urili...Credeti ca mai ramaneau in politie daca faceau porcaria asta pe vremea impuscatului ?
15
7
Copiii ca si adultii au dreptul , pardon obligatia, sa respecte legislatia in vigoare. Faptul ca esti elev al unei scoli nu inseamna ca esti si proprietarul ei.Iar domnii politisti au obligatia de a santiona incalcarea prevederilor legale Restul sunt doar...pareri si impresii.
32
8
E dreptul lor sa joace orice sport doresc ei in curtea scolii, la fel cum am facut si noi acum 10, 20, 30, 40 de ani, retarzii din primaria Constanta habar nu au ca e obligatia lor sa asigure pt tineri locuri sau terenuri GRATIS pt practicarea sporturilor comune, gen: fotbal, basket, handball etc. Practicarea oricarui sport este benefica pt orice grupa de varsta.
23
25
Era si militianu ala de Zorila prostul satului? Ala s-a nascut prost si acum se joaca
7
6
replica incalca GDPR
4
12
Rog dati oug ptr reintoarceri bataii in scoli.Sa ii bata pe aceste zdrente de copii care au scapat din controlul parintilor de cacat.Sa ii bata pana se caca pe ei.
29
8
...gasti de cate 6-7 adolscenti...probabil elevi ai Scolii generale nr.3...stau pe scarile blocului BM11 din Faleza N...iar limbajul folosit de acestia te lasa fara cuvinte...in afara de zbieretele si tipetele aferente...totul este asezonat cu gesturi obscene ...faza urmatoare este impartirea pachetului de tigari...oare acesti elevi nu sunt contolati...nimeni nu-i intreaba unde sunt ...de ce nu au ajuns acasa dupa terminarea cursurilor....si asta se intampla aproape zilnic...
39
2
Zat cu toti parintii de kk! Dau o educatie de 2 bani! Sa si tina copii acasa! Parintii noastri au trait 4 ani de razboi si nu s au mai plans ca nu s au jucat fotbal sau baschet in curtea scolii! Este pandemie! Sa stea acasa sa nu mai raspandeasca virusul "Domnii copii" cu o educatie de kk!
33
15
In Piata Grivitei, pe Mihaileanu. Acolo esti fieful tiganilor, nu-i deranjeaza nimeni. Idiotul ala de Fagadau sau a cui o fi fost decizia sa inchida Mihaileanu pe tronsonul Cuza Voda - Str. Grivitei a facut o treaba fenomenala. Se joaca rummy, table, fotbal, se vand tigari. Pana dimineata. Si cum am zis mai sus, nu-i deranjeaza nimeni. Se mai opreste cate un militian sa-si ia onorul.
32
3
Replica de c a c a t parinte arogant si p r o s t esti de c a c a t
17
10
Copiii astia nu mai au nicio educatie, niciun bun simt, vorbesc urat, injura, iti raspund obraznic. Ce sa te mire ca parintii le iau apararea, cand si parintii sunt niste degradati si nesimtiti.
58
10
Daca era o inmormantare de bombardieri... Asa, sa zica merci copii ca nu s-a folosit armamentul din dotare.
17
8
Gasti intregi umbla si prin zona Salvare-str.Topolog!Dau muzica tare la telefoane,vorbesc urat,sunt constienti de ceea ce fac,nu sunt din zona,vin acolo pt.!a scapa de sub ochii parintilorPe strazi vezi grupuri de cate 10-12 adolescenti,stau foarte apropiati,dar facem scoala online ,vezi Doamne sa nu vina in contact copiii!Terenurile private,unele chiar in curtea scolilor,alte dureri,fel de fel de fustrati care folosesc organele geniale in limbaj,pe post de semn de punctuatie!
30
2
ne meritam soarta dupa 30 de ani de mazare si fagadau.nu terenuri de sport,militieni locali si nationali corupti.babule sa ne sugi pulile la toti.
30
9
Politia sa treaca mai des si in zona fantanii stadion Farul, si parcarea blocurilor din zona. O gasca de tineri rromi care probabil locuiesc in piata chiliei, fac scandal si mizerie in fiecare seara, pana noaptea tarziu. Si asa se intampla vara de vara. De asemenea vin masini la magazinul nonstop cu muzica la maxim, opresc cum ii taie capul etc. Unde este Politia? Suguranta si incredere?! Lozinci.
29
2
Si aici e o gasca de tigani care joaca fotbal in mijlocul parcului si urla cat ii tine gura. Paznicul un mosulica n-are curaj sa le zica nimic.
22
1
Dar unde sunt terenurile de sport pt copiii...Acum 20 de ani jucam tot in curtea scolii si legea din 91 era tot in force. Unde plm vreti sa se joace copiii. Sunt multi obezi si fara stamina deh curtea scolii e inchisa.Deschide ti curtea terenurile de sport pt noile generati. Cat pt doritori de liniste e destula la cimitir !!!!@
32
25
La scoala 23 se joaca fotbal in nocturna pana la miezul noptii. Multa galagie, cateodata si injuraturi. Curtea scolii este plina de masini. Oare verifica cineva cine plateste factura pt nocturna si cine trebuie sa nu permita ca masinile sa nu fie parcate in scoala?
26
10
De ce sa incuie poarta scolii? Informeazate si tu ca sa ii spui copilului ce are de facut si ce nu. Vreti trai ca afara dar nu respectati legile. Exista lege care iti zice ca nu ai voie,nu te duci. Vrei sa-ti scrie in frunte tie? Macar lasa tupeul si taci din gura nu mai contesta nimic ca nu ai dreptate
34
18
Dar boschetarii si toti inconstientii care stau, in conditiile actuale cand trebuie sa ne protejam, pe bancile plasate pe drumurile inguste, ex Bd. 1 Decembrie, zona Kaufland pana la Casa de Cultura, nu-i deranjeaza pe locatari, ca tusesc, scuipa in timp ce trec oamenii grabiti, isi suflanasul iar boschetarii isi scotocesc in mizeriile ce le cara, etc,... si conducerea zice sa ne protejam.
29
1
Dragi parinti, mai bine platiti amenzile pe care le-au primit odraslele dvs, cred ca trebuia sa va dea si voua cate o amenda. Mai bine puneti mana si educati-va copiii, suntem satui de toate primatele din oras care se poarta grotesc sub privirile mandre ale parintilor lor si cand li se face observatie se vine cu scuza "sunt copii". Aiurea! Daca esti copil nu este o scuza sa te comporti cum doresti si sa ii deranjezi pe ceilalti. Luati-va plozii si mergeti in padure si purtati-va ca niste salbatici si mai lasati-ne!
52
14
De aici si educatia copilului respectiv!
44
12
1. Copiii trebuia sa fie luati cu avionul nu cu duba. Cum sa te care politia cu duba cand ei au avioane in dotare 2. Daca esti elev dupa terminarea cursurilor si inchiderea scolii valea acasa. Sau plateste un teren de sport ca sunt atatea... nu moca la scoala 3 nu e treaba ministerului de interne sa faca terenuri de joaca. La faza asta esti cel mai limitat 4 cum sa pui panouri sa scrii ca nu au voie copiii? E ca si cum ai pune afis la banca .. nu furati banii:. Mare cretin. Cat despre replica... sa vedem si versiunea celeilalte parti. Asa e corect
50
22
La terenurile de fotbal private au fost vreodata ? Aia joaca pana pe la 2 dimineata si la fiecare minut isi baga pli si morti
32
2
Militienii nu mor niciodata.
19
33

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102