REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
22.2° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

Minorii acuzaţi că au drogat şi violat o colegă, la Constanţa, SĂLTAŢI de oamenii legii

Minorii acuzaţi că au drogat şi violat o colegă, la Constanţa, SĂLTAŢI de oamenii legii

Replica API 10 decembrie 2015 | 16:44 1033

Condamnaţi definitiv

Condamnaţi definitiv

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la data de 9 decembrie, i-au depistat pe Dan Cristian I., Severius Alexandru V., ambii de 17 ani, şi pe Floris Cristian G., de 18 ani, cu toții din Constanța, persoane față de care instanța a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centrul de detenţie pe 3 ani, 3 ani și 6 luni și respectiv 3 ani pentru comiterea infracţiunii de viol. Cei în cauză au fost escortaţi şi încarceraţi în Centrul de detenţie Tichileşti, județ Brăila.

Precizăm că, la data de 4 decembrie anul curent, Curtea de Apel Constanţa a decis ca inculpatul Cristian Floris G. să primească măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu, Dan Cristian I. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni pentru aceleaşi fapte, Severius Alexandru V. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, Sever Tekin A. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, Flavius Evelin Vasile Ş. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani pentru complicitate la viol şi violare de domiciliu. În plus, cuantumul daunelor morale către partea vătămată s-a ridicat la 20.000 de euro, faţă de 10.000 de euro cât stabilise Judecătoria Constanţa la începutul acestui an. Decizia este definitivă. Vorbim despre scandalul sexual ce s-a iscat la Constanţa, la finele anului 2013, când cinci băieţi au fost acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, de 15 ani, Roxana B., atât la domiciliul ei, cât şi acasă la unul dintre tineri. Ei ar fi filmat scenele fierbinţi, după care le-au postat pe internet, mama fetei dând peste imagini şi depunând reclamaţie. În dosar apare şi o a şasea persoană, acuzată de şantaj şi favorizarea infractorului. Au avut loc cercetări, după care percheziţii domiciliare, băieţii fiind reţinuţi şi apoi arestaţi. Însă, pe 29 ianuarie 2014, magistraţii au decis ca ei să fie trimişi în judecată în stare de arest, însă ulterior au fost lăsaţi în arest la domiciliu şi apoi sub control judiciar. Ca urmare a probatoriului administrat, s-a reţinut că, în lipsa consimţământului părţii vătămate, băieţii, şi ei minori, fie au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi acordau acte de ajutor moral şi material constând în încurajarea faptei, în dezbrăcarea şi ulterior în spălarea părţii vătămate în cada din baia locuinţei, fie stăteau pe margine şi încurajau dezmăţul. Totodată, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, au condus-o pe partea vătămată la locuinţa acesteia, în care au intrat fără acord, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi minori, de asemenea, încurajau faptele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516