REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Minorul care a spart Oficiul Poştal 9, REŢINUT pentru alte două fapte: furt din locuinţă şi din buzunare

Minorul care a spart Oficiul Poştal 9, REŢINUT pentru alte două fapte: furt din locuinţă şi din buzunare

Replica API 5 decembrie 2015 | 00:00 149

Nu are leac!

Nu are leac!

Nicuşor Marian Alexandru are numai 15 ani, dar este „campion” la fapte infracţionale! În iulie a spart Oficiul Poştal nr. 9 din Tomis III, a furat din societăţi comerciale precum Profi şi Electrometal SCM, dar şi din autoturisme, iar acum a fost prins din nou pe picior greşit. Suspectul a fost încătuşat pentru furturi din locuinţe dar şi din buzunare. Totodată, precizăm că, la finele lunii octombrie anul curent, Nicuşor s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, decizie luată de Judecătoria Constanţa.

Minorul Nicuşor Marian a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi propus spre arestare la data de 4 decembrie anul curent sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat. Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut că, în data de 26.07.2015, în jurul orei 07.00, în timp ce persoana vătămată S. M. B. se afla în autobuzul 5-40 în staţia „Pescărie2” din municipiul Constanţa, inculpatul i-a sustras din buzunarul pantalonilor un telefon mobil marca Samsung Galaxy S2, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 400 lei, recuperat în totalitate.

Totodată, în data de 2.12.2015, inculpatul a pătruns prin efracţie în imobilul situat în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 8, aparţinând persoanelor vătămate P.M. şi P.A., pentru a sustrage diferite bunuri în vederea valorificării la centrele de valorificare a deşeurilor, iar în intervalul orar 16.00 – 16.42, după ce a demontat o baterie de chiuvetă şi a depozitat în mai multe colete alte obiecte metalice şi nemetalice (vase din aluminiu, conductori electrici, etc.) şi se pregătea să părăsească imobilul a fost observat de un martor ocular, fiind depistat în imobil de lucrătorii de poliţie. Însă, individul este o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii.

Furturi pe bandă rulantă, arestări şi condamnări

Spre exemplu, Oficiul Poştal numărul 9 din Tomis III a fost spart pe 13.07.2015, mai multe colete fiind desfăcute şi mai multe bunuri sustrase. Oamenii legii au demarat atunci cercetările, depistându-i la scurt pe făptaşi, fiind vorba despre doi minori care stau mai mult pe străzi şi care mai dau câte o tură pe la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii. Însă, ulterior, cercetările au continuat.

Astfel, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 2 au identificat descoperit că unul dintre ei, respectiv Nicuşor, de 15 ani, este bănuit de alte 4 fapte de furt calificat. Mai exact, în intervalul iulie 2014 - iulie 2015, acesta ar fi sustras documente şi bani din două autoturisme, dar şi diverse bunuri din două societăţi comerciale. Prejudiciul estimat la 15.000 lei a fost parţial recuperat.

„Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în perioada 15.06.2015 – 28.07.2015, în timpul nopţii, singur sau împreună cu alte persoane, prin efracţie a încercat să pătrundă, respectiv a pătruns în interiorul unor magazine ale unor societăţi comerciale, al unor autoturisme mărcile Dacia Logan şi Audi A6 şi al unui oficiu poştal, toate aflate în municipiul Constanţa, de unde a sustras diferite bunuri, constând în aparatură electrică, carduri bancare, sume de bani şi colete poştale, prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de aproximativ 7.000 lei”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Pe 30 octombrie anul curent, el a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, decizie luată de Judecătoria Constanţa, dar care nu a fost definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218