REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Minorul care a terorizat o bătrână în propria casă a RECIDIVAT: acuzat acum de loviri şi alte violenţe

Minorul care a terorizat o bătrână în propria casă a RECIDIVAT: acuzat acum de loviri şi alte violenţe

Replica API 10 septembrie 2015 | 00:00 193

La 17 ani, trimis în judecată în două dosare

La 17 ani, trimis în judecată în două dosare

Doar ce a împlinit 17 ani dar deja este trimis în judecată în două dosare separate, pentru tâlhărie calificată, dar şi pentru loviri sau alte violenţe. Este vorba despre Sergean Sibelgean Şaban, domiciliat pe strada Crişan din Hârşova, fiul soţilor Bairam şi Bahar. Puştiul s-a înhăitat şi cu alţi minori, „experţi” în fapte penale şi aşa au ajuns să agreseze femei fie pe stradă, fie în casele acestora.

Mai toţi minorii care se transformă în infractori provin din familii dezorganizate, părinţii fiind şi ei, de multe ori, cunoscuţi cu fapte penale. De asemenea, de multe ori, minorii reprezintă doar un paravan, ei fiind racolaţi de infractorii ce stau în umbră şi aleg să-i bage la înaintare pentru că vârsta îi avantajează în faţa legii. Excepţie de la regulă nu face nici Sergean Sibelgean Şaban, care a împlinit 17 ani pe 30 iulie 2015 şi care deja este trimis în judecată în două cauze. Lăsat de capul lui, puştanul s-a înhăitat şi cu alţi minori şi aşa au ajuns să terorizeze oraşul Hârşova.

Mai exact, la data de 16 ianuarie a.c., ora 18.50, poliţiştii au fost sesizați despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuința unei localnice în vârstă de 78 de ani, Stanca R., și prin amenințări au deposedat-o de suma de 310 lei. Demarând operativ cercetările, polițiștii au identificat 3 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, toți din localitate, bănuiți de comiterea faptei, reținându-i pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Este vorba despre Patroi Ali, Sergean Sibelgean Şaban şi Cocoi Memet. Au fost arestaţi şi ulterior trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată. Însă, cercetările oamenilor legii au continuat şi rezultatele au dus la un nou dosar penal pe numele lui Sergean Sibelgean Şaban, de data aceasta pentru lovirea sau alte violenţe, victimă fiind o femeie, respectiv Florica C..

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Hârşova la finele lunii iulie a anului curent. Dar nici colegii de infracţiuni nu sunt mai curaţi. Spre exemplu, minorul Ali Patroi a fost cercetat, în stare de libertate, pentru mai multe furturi, asta până în noiembrie 2013, când Judecătoria Hârşova l-a condamnat la un an şi lase luni pentru furt, parte vătămată fiind Stăncel B. Dar, cu suspendare, ceea ce micului infractor i-a dat aripi.

A continuat şirul infracţiunilor, până în ianuarie 2015, când s-a transformat în huligan şi a ajuns după gratii fiind judecat pentru tâlhărie calificată. Totodată, acelaşi Patroi s-a mai ales cu o trimitere în judecată, tot pentru furt, înregistrată pe 12 mai.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272