REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Minorul implicat în jaful de la amanetul Concret va fi reeducat la Tichileşti

Minorul implicat în jaful de la amanetul Concret va fi reeducat la Tichileşti

Replica API 10 decembrie 2014 | 22:58 169

„Săltat” de oamenii legii

„Săltat” de oamenii legii

Are numai 17 ani însă face deja parte printre cele mai de temut grupări infracţionale din Constanţa. De la furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, Dragoş Marian Dănilă, din Năvodari, a ajuns să spargă case de amanet, precun Concret, şi să jefuiască prostituate. Pentru o parte din infracţiunile sale, minorul a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la măsura educativă a internării în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, pe o durată de 2 ani şi 6 luni. Acesta a fost „săltat” de oamenii legii luni, 8 decembrie, la orele 16.00.

Vasta sa activitate infracţională s-a lăsat cu percheziţii cu „surprize”. Mai exact, dimineaţa de vineri, 11 iulie, a început în forţă pentru mai mulţi indivizi din Constanţa şi Năvodari, cunoscuţi cu multe antecedente penale. Chiar dacă latura de bază a existenţei lor era legată de tâlhării, anumiţi membri ai grupării lucrau la mai multe capete: unii dintre ei jefuiau prostituate, alţii spărgeau case de amanet, iar unul s-a dat mare în faţa mascaţilor, anul trecut, pe plajă, după care a fugit. Ca atare, peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciilor Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare (8 în municipiul Constanţa şi 2 în oraşul Năvodari), la mai multe persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în anul 2014, una dintre zonele vizitate aflându-se şi pe strada Egretei din municipiu. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe calculatoare, telefoane mobile, dispozitive de înregistrare, un pistol cu bile din cauciuc şi muniţie aferentă armelor de vânătoare, deţinute în mod ilegal. Indivizii care au ajuns în atenţia magistraţilor sunt Ion Palaghia, Eduard şi Costel Mihalache, care fac parte şi dintr-un alt dosar penal întrucât jefuiau prostituate, dar şi Lucian Nicuşor Damian, Cătălin Ionuţ Constantin, Marian Feraru, Gabriel Costel Boca, Adriana Ionica, Vasile Ionuţ Feraru, Roberto George Partale, Dragoş Marian Dănilă. Printre ei se află şi hoţii care au plecat de la casa de amanet Concret cu două kilograme de aur şi o importantă sumă de bani, în a doua zi de Paşti, dar şi un individ care şi-a umflat muşchii în faţa mascaţilor, în vara lui 2013, pe plaja Modern, pe motiv că femeia lor se uita după luptători. Însă, cum minorul mai era cercetat şi în alte dosare, acestea au venit cu pedepsele, şi anume să stea de 2 ani şi 6 luni în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212