REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Minune! Colegiul Mihai Eminescu a avut factura la energie electrică... 5 lei! Video

Minune! Colegiul Mihai Eminescu a avut factura la energie electrică... 5 lei! Video

Cristina BĂRBUCEANU 14 octombrie 2022 | 00:00 2637

Instituțiile de învățământ din Constanța se află, de ceva timp, în atenția administrației locale, în vederea reabilitării. Până când acestea vor ajunge la un nivel demn de secolul pe care-l traversăm, fiecare se descurcă cum poate. Iar cei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” descurcă foarte bine, exemplul lor fiind demn de urmat. Unitatea de învățământ a început de curând să devină independentă din punct de vedere energetic, și în curând va căpăta un nou aspect, prin prisma renovărilor de care se va bucura. Și-a montat panouri fotovoltaice și a ajuns să plătească 5 lei energia electrică.

Colegiul a devenit „școală verde”

Recent, pe clădirea Colegiului Mihai Eminescu din Constanța au fost montate panouri fotovoltaice, pentru ca unitatea să devină independentă din punct de vedere energetic. Datorită acestora, factura la energie nu a mai venit 6000 de lei, ci doar 5 lei! Directorul colegiului, Bianca Ibadula, a declarat pentru Replica „Pe acoperiș sunt 54 de panouri”, iar despre modul în care școala a intrat în posesia acestora, directorul a susținut că „Panourile au fost sub formă de donație. Le-am primit ca donație de la grupul CEZ. A fost un proiect la nivel național în care 10 județe ale României, au primit la câte o școală – în fiecare dintre aceste  județe –, o centrală fotovoltaică, realizată din 54 de panouri.” Conducerea dorește ca în viitor să fie instalate și alte panouri.

Tot mai multe vești bune pentru colegiu

Conform declarației directorului, școala va intra într-un proces de reabilitare  cu fonduri europene. ”E un proiect depus de Primăria Municipiului Constanța și ne-am dori să instalăm o pompă de căldură, să putem să fim autonomi și din punctul acesta de vedere, al încălzirii.” Așadar, colegiul va deveni unul sustenabil, facturile vor fi aproape nule, iar elevii vor studia într-o clădire adaptată perioadei, monumentul istoric fiind, totodată, bine conservat”, a spus conducerea unității de învățământ.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liceu verde cu “fete blonde”!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212