REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

„Minunea” de la Năvodari: alee şi parcare pe proprietate privată şi construcţie la doi metri de balcoanele unui bloc

„Minunea” de la Năvodari: alee şi parcare pe proprietate privată şi construcţie la doi metri de balcoanele unui bloc

Replica API 8 iulie 2016 | 00:09 588

Protest în faţa Primăriei!

Protest în faţa Primăriei!

Administraţia locală din Năvodari a amenajat o alee şi o parcare pe proprietate privată?! Mai mulţi locuitori de pe străzile Rândunelelor, respectiv Liliacului, din Năvodari, sunt revoltaţi de faptul că un afacerist îşi ridică o terasa în mijlocul aleii pietonale, ocupând, totodată, şi o parte din parcare. Construcţia se află la doi metri de balcoanele năvodărenilor. În timp ce oamenii spun că afaceristul ridică terasa ilegal, muncitorii susţin că locul pe care se va amenaja construcţia este proprietatea investitorului (!).

„În zona străzii Liliacului din Năvodari se ridică o terasă la 2 metri de balcoanele locatarilor. În acelaşi timp, acea terasă va bloca mai multe locuri de parcare, dar şi o alee atât pietonală, cât si pentru auto. Cei care lucrează pe acel şantier susţin că cel care face terasă ar avea acte de proprietate pe acel teren“, a declarat, pentru „Replica”, un năvodărean. Ştiu ei ce ştiu! Potrivit unor surse, terenul dintre blocuri a ajuns, din proprietatea ADDP Năvodari, în proprietate privată, tranzacţia efectuându-se pe vremea fostului primar, Nicolae Matei. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Năvodari, proprietarul are terenul de ani de zile, însă vina aparţine administraţiei locale. Primăria a amenajat aleea, fără să ştie (!?) că e proprietate privată, după cum ne-a dezvăluit sursa noastră. Administraţia nu a ştiut că este teren privat (n.red. - încă de pe vremea fostului primar Nicolae Matei), iar când a asfaltat aleea şi parcarea nu a verificat dacă terenul e liber de sarcini. Cum este posibil una ca asta? Am încercat să aflăm de la primarul Florin Chelaru, însă acesta nu a binevoit să ne răspundă la telefon. Dar nu vă imaginaţi că este ocupat cu treburile urbei. Este... în concediu, în Bulgaria, la Balcic. Ne-am îndreptat atenţia către departamentul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul administraţiei locale, în speranţa că vom obţine mai multe informaţii, conducerea ne-a precizat că nu este în măsură să vorbească despre acest subiect. Consilierul local PMP, Costel Aurelian Dumitraşcu, a declarat, pentru „Replica”, faptul că are cunoştinţă situaţia de pe strada Liliacului, întrucât oamenii i s-au plâns şi i-au cerut ajutorul. În cursul zilei de ieri, oamenii au protestat inclusiv în faţa Primăriei Năvodari!

„Da, știu despre ce este vorba, am fost și eu contactat acum două zile de câțiva năvodăreni care locuiesc în zonă și sunt deranjați de faptul că li s-a blocat atât o alee circulată de ani de zile prin care aveau acces la parcarea dintre blocuri, cât și două locuri de parcare. Se pare că acel teren este de fapt proprietate privată, iar Primăria nu are ce să facă în acest sens. Proprietarul nu a folosit până acum terenul, dar nici nu l-a semnalizat să știe lumea că este privat. Eu unul însă sunt curios să aflu cum a ajuns acel teren dintre blocuri în posesia domnului respectiv“, a declarat, pentru Replica, consilierul Costel Dumitrașcu. Se pare că investitorul terasei este patronul unei shaormerii din oraș. Beneficiarii lucării sunt Damu și Mirela Bavaleta. Autorizația de construire au obținut-o pe 26 iunie a.c.

Locatarii afectați anunță protest de amploare

Locatarii s-au întâlnit joi, după orele 16.00, pentru a protesta vizavi de construcția ce urmează să se ridice între blocuri. Aceștia au mers chiar în fața primăriei însă nemulțumirile lor nu au ajuns și la urechile primarului, în contextul în care alesul local șef se află în vacanță. „Având în vedere construcția care se face ilegal, între blocurile 5 sud, 7 sud, 8 sud și 9 sud (între strda Rândunellor și strada Lilaicului), nu știm prin ce lege a fost autorizată construcția care închide străduța pe care o folosim toți, atât cu mașinile, cât și pe jos, de a ieșispre strada Rândunelelor, ca locuitori ai acestui oraș și acestor blocuri menționate mai sus, trebuie să ne unim și să protestăm pentru a nu-și bate joc de noi anumiți oameni care au puterea banului. Proprietarul construcției spune că este o moștenire. Dacă construcția se va realiza, noi vom suferi deoarece este îngreunată intrarea pompierilor, a salvării, etc. Aleea Liliacului e drum cu sens unic. Momentan, lucrările s-au sistat deoarece am făcut sesizare la primărie, dar știm dacă se vor opri de tot“, se arată în anunțul postat de locuitorii afectat.

Reprezentanții Direcției de Urbanism au explicat oamenilor că terenul pe care se va construi terasa este proprietate privată de cinci ani, însă nu se știe modalitatea în care investitorul a obținut-o. Se pare că Poliția Locală a amendat constructorul, pe motiv că nu a sistat lucrările de miercuri, așa cum i-a fost solicitat. Amenda este de peste 1.000 lei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367