REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MIPE, vești bune pentru toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente

MIPE, vești bune pentru toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente

Victor ROTARU 25 martie 2024 | 00:00 592

Programul Sprijin pentru România este de un real ajutor pentru românii aflați în situații vulnerabile.

MIPE, vesti bune pentru toti beneficiarii cardurilor sociale de alimente

Din fericire pentru români, guvernanții au decis acordarea cardurilor sociale pentru alimente și anul acesta. Însă, chiar dacă Executivul a reiterat de mai multe ori că va continua să ofere sprijinul necesar românilor defavorizați prin programele sociale, există persoane care, deși ar fi trebuit să primească ajutoarele, nu au primit încă banii, iar programul prevedea ca aceștia să fie virați în luna februarie.

Mai mult decât atât, multe persoane care ar fi îndeplinit criteriile pentru a se înscrie în program în acest an încă nu au primit cardurile necesare.

Problema acestora nu este însă doar că nu și-au primit banii, ci și faptul că nu pot lua legătura cu reprezentanții MIPE pentru a cere informații.

În urma unei solicitări făcute, MIPE a venit însă cu o veste bună pentru românii defavorizați. Aceștia vor putea intra în legătură cu operatorii mult mai ușor decât până în acest moment.

”Pentru furnizarea de informații telefonice, structura din cadrul MIPE care implementează programul Sprijin pentru România a asigurat planificarea pe ore a persoanelor care asigură gestionarea apelurilor prin call center.

De asemenea, este asigurată permanență și la registratura MIPE, pentru furnizarea de informații persoanelor care vin direct la sediul MIPE.

Totodată, structura de specialitate asigură formularea răspunsurilor la petițiile transmise MIPE în format letric sau pe e-mail”, au scris reprezentanții MIPE, potrivit DCBusiness.

Peste 2,5 milioane de români beneficiază de carduri sociale pentru alimente

Anul acesta, peste 2,5 milioane de români vor beneficia de cardurile pentru alimente.

”Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente:

  •     614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
  •     13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
  •     3.130 familii monoparentale;
  •     192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
  •     1.714.246 de pensionari
  •     528 de persoane fără adăpost.

”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, spunea Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, cu ceva vreme în urmă.

Cine beneficiază

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

  •     persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  •      familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  •     familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  •     familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  •     pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  •      persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Call center tichete sociale: 031.9268 (MIPE) Luni-Vineri 10:00-14.00”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108