REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Miracol: 10 lei masca la o mănăstire din județ

Miracol: 10 lei masca la o mănăstire din județ

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 4742

O mănăstire din Lipnița, județul Constanța, a scos recent la vânzare măști reutilizabile și personalizate cu mesaje creștine pentru credincioși. Prețul unei măști este de 10 lei, în condițiile în care o mască chirurgicală se găsește și cu 4 lei în farmacii. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat recent că, începând cu data de 15 mai, măștile de protecție nu vor mai avea prețuri mai mari de 2 lei.

Măștile de protecție au devenit un accesoriu de nelipsit din rutina noastră zilnică. Ieșirea din locuință fără gura și nasul acoperite poate fi un risc pe care nu multe persoane și-l pot asuma. Coronavirusul a schimbat multe obiceiuri cotidiene, dar a venit și ca o gură de aer, din păcate, pentru persoanele care pot profita de acest context. Măștile de protecție au avut un preț exagerat la începutul stării de urgență, asta și din cauza faptului că era un obiect destul de greu de găsit pe piață, iar cine îl avea îl oferea destul de scump, chiar și cu suma de 25 de lei în unele cazuri.

Purtarea măștilor devine obligatorie pe 15 mai, iar prețurile trebuie să scadă

În prezent, prețul unei măști chirurgicale variază între 4 lei și 7 lei, cel puțin în Constanța. Ministrul Economiei, Virgil Popoescu, a ieșit public și a spus însă că acest lucru nu va mai fi permis începând cu data de 15 mai, atunci când începe și starea de alertă. Tot de atunci, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice închise și în transportul în comun.

Măști cu mesaje: Hristos a Înviat, Cu noi este Dumnezeu sau Iubire și jertfă

Chiar dacă nu se mai găsesc la fel de greu ca la început și nici prețul nu mai este la fel de piperat, rămân în continuare inițiative izolate, care dau peste cap această regulă. Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Lipnița, județul Constanța a început să vândă măști personalizate cu mesaje creștine pentru credincioși. Prețul nu este nici pe departe unul de 2 lei, cum ar fi vrut ministrul Economiei, Virgil Popescu, ci sare spre 10 lei/bucata. Aceste măști sunt reutilizabile și sunt făcute din bumbac. Mesajele inscripționate pe măștile de protecție sunt următoarele: „Hristos a Înviat”, „Doamne ajută”, Cu noi este Dumnezeu”, „Iubire și jertfă”.

Cereri și în București

Cererile încep să apară deja, iar postarea legată de vânzarea acestor măști de pe pagina de Facebook a mănăstirii a generat destule reacții în sens pozitiv. „Vreau și eu 3, nu cred în virus, da vreau să port masca asta pentru Hristos și pentru toți cei care nu se trezesc, chiar 5 măști vreau, să-mi spuneți cum iau legătura cu dumneavoastră”, spune o persoană. „Trimiteți și în București?”, întreabă altcineva.

Aici se pot comanda produsele: https://manastirealipnita.com/produs/masca-reutilizabila-brodata-cu-mesajul-cu-noi-este-dumnezeu-in-culorile-tricolorului/

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Porcariile se atrag si se aduna! Mastile si religia, o combinatie perfecta pentru istericii evlaviosi si cretini! Amin prostilor!
6
2
Te-ai tampit rau de tot..Cand vreodata o sa doneze biserica bani pentru spital? Niciodata. Sunt prea preocupati sa isi umple propriile buzunare. Crezi ca masca trebuie sa fie brodata sau cu mesaje motivationale? Asa ne va proteja mai bine? Cine i-a pus sa faca masti brodate si sa le vanda?. Biserica ar trebuii sa ajute benevol. Cand cer bani de la enoriasi cu toate ca sunt platiti de la bugetul de stat..tot asa cu broderie ii primesc? Nu le e rusine? Auzo manastirea lipnita face masti brodate. De parca masca e o fita. Un fel de Armani de Lipnita. Sunt convins ca taie si chitanta pentru masti.
10
2
trebuie sa va ganditi ca aceste masti sunt in primul rand un obiect hand made...numai ganditiva cat dureaza sa brodezi toate inscrierile duhovnicesti de pe ele. Poate ca in alte timpuri se vor vinde ca obiect de colectie la pret mult mai mare. Si daca dupa ce vor vinde sa zicem 500 buc veti auzi ca s-au donat banii catre un spital...sunt convins ca veti gasi motive de batjocura si atunci. Cum naiba puteti compara ca pret o masca facuta la serie cu ceva facut manual? Pe unde ati invatat oameni buni? Ati incercat sa faceti asa ceva acasa sa vedeti cat v-ar costa? Ati brodat vreodata?
4
11
Va dati seama ce excroci,astia vand masti cu un pret de trei ori mai mare decat au"afaceristi"aia de la UNIFARM care oricum au cumparat peste pretul pietei,adica inca odata popimea i-a intrecut pe politicieni la capitolul furt sau inselaciune,acum si cu ajutorul acestui articol care le da amatorilor adresa.
12
5
Ce sa faca si ei?Are voie si el daca o fac firmele de securisti,globalisti si cine a mai stiut si crezut prosteste ca o sa le mearga cu PLANUL LOR MADE IN CHINA!
3
1
in loc sa dea gratis mastile,macar atat sa faca si biserica in perioada asta,ei cer bani...nu va saturati,toata ziua vreti bani
18
1
una cu muie spagoveanu,una cu muie tanasescul si una cu muie masca !!!
11
2
petrut ,ti -au dat luminari de stilpi gratis ptr. reclama ?
10
2
Astia fac orice pentru PREACORDITUL Teo,.....nu se mai satura de banii Dracii astia
17
1
O sa mi fac masca din cearsaf. Nu va dau un leu. Si o sa scriu pe ea cu marker ul mesaje de inCURajare pentru muma lui wuhannis lucovid habarna si cioclos. Amin!
13
10
Mai Petrut cat ai comision pentru reclama??
15
2
foame mare,daca nu se mai duce lumea la biserica
25
2
Gratis nu cu bani
26
2
Ce repede se pliaza popimea la okiul drakului!
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212