REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MIRACOL! India iese din PANDEMIE și intră în ENDEMIE. Centrele de testare sunt la orice colț de stradă

MIRACOL! India iese din PANDEMIE și intră în ENDEMIE. Centrele de testare sunt la orice colț de stradă

Replica API 16 martie 2021 | 21:37 6430

Ceea ce se întâmplă în prezent în India, țară cu peste 1,35 miliarde locuitori, este considerat de mulți observatori drept un miracol. Dacă în vara lui 2020 India era țară cu cel mai mare număr de infectați cu Covid 19, numărând peste 6 milioane de cazuri pozitive și peste 100.000 morți, azi India a reușit poate cea mai performanță politică sanitară, după Taiwan.

Totul grație unor măsuri inițial dure (lockdown sever) dar urmate ulterior de o politică de apropiere de cetățean, prin informare, testare masivă gratuită și oferire de mijloace de prevenție și tratament bine gândite. Asta în condițiile în care în India a vorbi de o distanțare socială reală e aproape utopic, aglomerările urbane fiind o axiomă, un adevărat furnicar de oameni, vaci, câini, maimuțe, praf și poluare... Culmea, în pofida măsurilor care la început au fost destul de severe, populația nu manifestă azi niciun fel de ostilitate față de politicieni, înțelegând măsurile impuse tocmai prin faptul că acestea au fost aplicate înțelept.

Satyendar Jain Sunday, ministrul Sănătății din Delhi – capitală Indiei – metropolă care numără peste 11,5 milioane locuitori, a declarat săptămâna trecută: „Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică... Delhi a avut un focar de gripă porcină în urmă cu 10 ani, dar încă unele cazuri sunt raportate în fiecare an. Covid-19 nu se va termină complet, dar va trebui să învățăm să trăim cu el” - citează publicația The Indian Express.

Pentru cine nu știe, endemia înseamnă prezența unei boli infecțioase într-o comunitate, prin apariții sporadice, acestea putând să nu dispară niciodată, că de exemplu – gripă.

India are în prezent cel mai mare număr de persoane vindecate, după ce s-a estimat că unul din patru locuitori a fost infectat cu Covid 19.

Pentru a face o comparație cu România, care după un an de pandemie, se pregătește de închiderea marilor orașe unde s-au raportat rate de infectare de peste 8%, în Delhi, oraș cu 11,5 milioane locuitori și o aglomerație de nedescris, rată de pozitivare a ajuns la niveluri extrem de mici, nesemnificative. Dăm doar două exemple:

7 martie 2021 – la un record de 91.614 teste s-au depistat doar 286 de cazuri pozitive, adică o rată de infectare de doar 0,31%;

15 martie 2021 - la 62.272 teste s-au depistat doar 368 de cazuri pozitive, adică o rată de infectare de 0,59%;

Cum s-a ajuns la o asemenea rezultate remarcabile?

În toate localitățile testarea Covid 19 este gratuită și poate fi făcut pretutindeni la centre ambulanțe, de oricine are o suspiciune – (vezi foto)

Rezultatul la testare se da imediat și funcție de rezultat cetățeanul știe ce are de făcut. Se prezintă la spital sau primește medicamentație adecvată pentru a se trata la domiciliu în cazul formelor ușoare și medii. Prin astfel de politici sanitare, în Delhi s-a ajuns că 90% din paturile din spital alocate inițial pentru tratarea coronavirusului să fie goale.

Kituri de tratament Covid pentru acasă

Guvernul indian a mai avut o inițiativa în sprijinul populației, care în mare parte este extrem de săracă și nu își permite medicamente scumpe. A autorizat punerea pe piață și chiar a distribuit gratuit home care kit-uri pentru Covid 19 extrem de ieftine, care costă 150 – 200 rupii, adică 2 – 3 dolari americani. Vezi alăturat un asemenea produs: Ziverdo Kit

Kiturile de tratament la domiciliu au fost gândite pentru formele ușoare și medii ale bolii, care nu necesită internare și sunt compuse din combinații de Doxycyclina și Ivermectina, zinc, vitamina C, vitamina D3... Pe rețelele de socializare a existat o cenzură feroce referitoare la aceste kit-uri și rar mai găsești pe net referiri la ele din zona europeană.

Au existat multe voci din lumea medicală care au calificat drept neștiințifică și inadecvată o asemenea inițiativa, însă autoritățile indiene nu pot fi acuzate că au stat cu mâinile în san și că politicile lor sanitare nu au dat rezultate pozitive remarcabile.

India a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratamentele de Covid, spre deosebire de Uniunea Europeană care nu recomandă folosirea ei, România fiind una dintre țările care refuză prostește să o aprobe, deși alte state europene o folosesc. România nu are altă strategie anti-Covid decât vaccinarea în masă, chiar și cu vaccinurile de la Astra Zeneca oprite de o grămadă de state europene.

Este de neînțeles de ce România se opune aprobării Ivermectinei, deși medici din întreagă lume (SUA, Franța, chiar și România) afirmă că da rezultate imediate și spectaculoase.

Iată mai jos o harta de pe siteul www.ivmstatus.com, care monitorizează folosirea Ivermectinei și a altor produse farmaceutice în lume pentru tratarea de Covid 19, cu harta statelor lumii care până la 15 martie 2021 au adoptat Ivermectina că medicament anti Covid 19. Se observă că peste 22% din statele lumii folosesc Ivermectina, iar dacă vizitați siteul www.ivmstatus.com veți vedea că și alte state, după modelul Indiei, oferă populației kituri de tratament pentru acasă pentru formele ușoare și medii, pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, precum și că cei infectați să se plimbe printre alții fără să ia niciun tratament.

sursa: luju.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai nostri sunt cremenali,au in protocol sedarea sa-ti ia mintile,legarea de pat sa nu te zbati sa deranjezi lenjeria cand crapi,descarcarea telefonului sa nu poti lua legatura cu nimeni,si apoi greva pentru sporul covidut.Mooie baa!
5
1
asa "intens" acolo ca nici covidu nu rezista mult
6
2
Cam multi retarzi de mai jos sug pula
2
2
ai dreptate dar stai sa vezi mortalitatea dupa vaccin, pe aia nu o contabilizeaza nimeni!!!
10
2
Suntem prea saraci ca sa ne tratam ieftin.Unul spunea de o suma imensa pe ziua de spitalizare.Poate ne lumineaza cineva cu date concrete de la mai multe spitale...
7
2
textare, 270 de lei, suntem bogati si cu mari posibilitati materiale , suntem cu totii parlamentari si politruci, magistrati , afaceristi evazionisti etc.
12
2
In Romania parandarat la vaccin
10
2
India e cel mai bun exemplu ca acest virus nu are o mortalitate asa ridicata. Probabil o mortalitate chiar mai mica decat gripa sezoniera, doar ca e foarte transmisibila.
17
3
Pai voi ziceti ca lumea de acolo nu se impotriveste politicienilor...De parca la noi exista politicieni..doar curve politice exista la noi si hoti,la cel mai inalt nivel
13
2
Bravo lor! Muje Johannis, Catu, Arahat, Grupul de comunicare strategica a pollii lor si toata gasca lor de criminali si teroristi! Real terorizeaza o tara intreaga, deja de un an de zile! Mamaligi ce suntem ca acceptam asa ceva!
19
5
Absolut inofensiva ca si reactii adverse , dar....cu vaccinul se fac bani , asta-i interesul real !
23
4
Un moment propice ca etnia mai colorata sa se vaccineze gratuit.asa ar ramane pustiu si residencial henry coanda.zbor placut porumbeilor carbonizati
13
5
bravoo india!!!
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468