REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mircea Banias: Blue Air a încercat să șantajeze guvernul

Mircea Banias: Blue Air a încercat să șantajeze guvernul

Replica API 8 septembrie 2022 | 00:00 2169

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation a anunțat că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Astfel, mii de români au fost lăsați să aștepte în aeroporturi, fiind nevoie de intervenția statului român pentru ca aceștia să fie aduși în țară. Mircea Banias, deputat PNL și membru în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, a vorbit pentru Replica de Constanța, despre situația creată dar și despre o eventuală rezolvare. ”Sunt mii de oameni care suferă” a declarat deputatul, pentru Replica de Constanța.

Reprezentanții companiei Blue Air dar și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Tanczos Barna, ministrul Mediului, au fost chemați în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților pentru a dezbate în amănunt situaţia creată de compania Blue Air dar și pentru a discuta o eventuală rezolvare a situației.

Am transmis o invitație reprezentanților companiei Blue Air să vedem ce soluții se vor identifica pentru depășirea acestei situații, dar rămâne de văzut dacă vor veni pentru că nu sunt obligați, dar pe altă parte ei au beneficiat de un ajutor de stat, în perioada pandemiei, de vreo 350 de milioane de lei, deci cred că au obligații față de guvernul României. Trebuie văzută care e situația, pentru că sunt mii de oamenii care suferă, au plătit bilete, au rămas blocați, pe afară. Guvernul a luat niște măsuri de urgență, cu ajutorul companiei Tarom, să aducă acasă oamenii.” a declarat Mircea Banias pentru Replica de Constanța.

Deputatul PNL acuză pe cei de la Blue Air că încearcă să șantajeze guvernul, prin decizia de a sista zborurile dacă nu le anulează datoria către ministerul Mediului:

Blue Air șantajează guvernul, pentru că ei au avut niște plăți de făcut către ministerul Mediului și au amenințat că dacă nu le amână plățile, opresc zborurile, ceea ce au și făcut. Era vorba de câteva sute de milioane de lei, dar au făcut cerere de eșalonare a plății urmează ca ministerul Mediului să le dea un răspuns. Noi dorim ca Blue Air să se angajeze să își respecte obligațiile de plată. Eu sper ca săptămâna viitoare să putem avea o discuție cu reprezentanții Blue Air.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272