REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Mircea Banias își evaluează mandatul de deputat: 'EFICIENT, dar nu SPECTACULOS'

Mircea Banias își evaluează mandatul de deputat: 'EFICIENT, dar nu SPECTACULOS'

Replica API 15 iunie 2020 | 00:42 2405

Mircea Banias, ales deputat ALDE de Constanța, nu se poate lăuda cu o activitate foarte intensă în mandatul 2016-2020. Contactat de reporterul cotidianului Replica, pentru a explica activitatea actualului mandat, Mircea Banias a invocat chestiuni politice care i-au perturbat activitatea. Chiar și în condițiile date, deputatul consideră că a fost cel puțin la fel de "eficient" ca în mandatele de senator, deși "activitatea nu este una spectaculoasă".

Mircea Banias a fost senator PDL în legislaturile 2008-2012 și senator din partea Partidului Conservator în anul 2012-2016, iar în prezent este la finalul unui mandat de deputat ales din partea partidului ALDE.

"În principiu, aș vrea să mai candidez pentru încă un mandat"

Cât despre activitatea deputatului constănțean, nu pot fi foarte multe de spus. Mircea Banias a avut patru luări de cuvânt pe parcursul celor patru ani de mandat, iar în ceea ce privește eficiența sa, a avut trei legi promulgate dintre cele 23 propuneri inițiate în mandatul 2016-2020.

"În principiu, aș vrea să mai candidez pentru încă un mandat de parlamentar, dar până la alegeri mai este timp, vom vedea. Au fost niște chestiuni care mi-au perturbat activitatea, chestiuni politice, evident. Am fost obligat, o perioadă de timp, să activez ca deputat neafiliat, ceea ce nu este foarte comod. Una peste alta, chiar dacă în comparație cu celelalte mandate de senator, activitatea de deputat nu a fost atât de spectaculoasă, cred că din punct de vedere al eficienței a fost cel puțin la fel de bună ca mandatele de senator.", a declarat, pentru "Replica", Mircea Banias, deputat de Constanța.

Eficiența de care vorbește parlamentarul constănțean s-ar traduce prin cele trei legi inițiate de acesta și promulgate. Este vorba de modificări aduse OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, de modificări și completări aduse OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, cât și modificarea Anexei a II a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Sunt membru PNL și voi rămâne în Partidul Național Liberal"

În luna mai 2017, Mircea Banias a fost exclus din ALDE și a devenit independent. În aceeași lună, împreună cu alți parlamentari ALDE, acesta s-a decis să se înscrie în partidul Pro România, fiind președinte al filialei din Constanța, de unde a demsionat decembrie 2019. La sfârșitul lunii februarie 2020, Banias a intrat în PNL.

"Am fost obligat să activez o bună perioadă de timp fără grup parlamentar. De obicei, luarea de cuvânt, cât și alte beneficii, se alocă în funcție de afilierea la un grup parlamentar. Neavând un grup de parlamentar, nici lider, nu a avut cine să intervină și să planifice. Nu se alocă decât puțin, foarte puțin timp pentru parlamentarii neafiliați. Eu sunt membru PNL și cu siguranță voi rămâne în PNL, iar ce voi face în viitor voi hotărî împreună cu colegii mei.", ne-a mai precizat Mircea Banias.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un veritabil cameleon politic, total lipsit de coloana vertebrala.
3
1
Nu exista un om cu un caracter mai josnic ca nen-tu Mircea. Si tu esti imediat in spatele lui
6
12
Cum poti avea asa tupeu sa mai candidezi? Esti un om de nimic.
11
9
domnul e cam sifonat si turtit oare sa fie de bvina alcoolul? sau alte motive care ?interesul pt bunul trai al romasnilor ???POate ne raspunde dar de cand il stiu nu prea a facut nimic decat poate pt el si ai lui acoliti
10
8
Te-am facut mare la noi in partid si ai fugit cand nu mai era nimic de ros! nu vei avea viata lunga la pnl ca isi vor da seama ca o sa ii vinzi si pe ei la un moment dat!
11
7
Domnule Mircea, nu bagati in seama comentariile celor rau intentionati de mai jos. Ei sunt invidiosi si cam atata pot. Ei nu sunt nici macar multi si prosti ca in Lapusneanu. Sunt putini si stapanesc doar multe nereusite. Pana la urma o sa vi se redea inapoi pe buna dreptate ceea ce vi s-a luat pe nedrept in 2011 de catre Chiru. Insa sa nu uitati oamenii loiali care au fost alaturi de dumneavoastra, asa cum fac alti politicieni. Mult succes !
12
11
O persoana stearsa, profitoare a vremurilor.PNL sa il dea afara.
18
5
vai de capul nostru cu asa politician, bine ca mi-ati spus, sa numai votez PNL-ul!
12
6
adica a facut niste bani , dar nu atat de multi pe cat spera. Glumesc! e un mare om
4
9
O panarama de politician bun la nimic.La ce draci mai candidezi prostovane?
12
3
Ar fi foarte eficient sa dispari cu totul,oportunistule! Intr-un mod cat mai spectaculos.
18
3
Pe asta doar Florin Gheorghe il depaseste.
9
6
TATICU TRASEISTOLOR , PORCUSORULE DACA NU ERA POLITICA ASTA ADICA TRANCANEALA SPALAI WC-URI
21
2
ACEASTA EPAVA A FOST UN OPORTUNIST TOATA VIATA LUI.
26
2
Se ascunde pramatia asta , dar degeaba catusele zanganee din cei ce mai tare, stie el !
19
1
Un traseist care sta in parlament de mult timp. Astept alegerile
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272