REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Mircea Banias spune că nu îl interesează să candideze la europarlamentare

Mircea Banias spune că nu îl interesează să candideze la europarlamentare

Virgil STOIAN 8 noiembrie 2023 | 00:00 1623

Portul Constanța a devenit practic cel mai important port de la Marea Neagră, fluxul de mărfuri transportate crescând constant de la declanșarea războiului ruso-ucrainean. Replica de Constanța a vorbit cu deputatul PNL Mircea Banias, vicepreședinte în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Parlament, despre activitatea portului Constanța, despre schimbarea directorului de la ACN dar și despre o eventuală candidatură la alegerile europarlamentare.

Mircea Banias spune ca nu il intereseaza sa candideze la europarlamentareMircea Banias

Mircea Banias crede că atât Florin Goidea cât și Florin Vizan vor face treabă bună în funcțiile pe care le au. În privința Portului Constanța, acesta crede că fluxul constant de mărfuri a crescut: „Despre Georgescu nu pot să mă pronunț că nu îl știu foarte bine. Florin Goidea e un profesionist și sigur o să facă treabă bună la ACN. Eu am lucrat cu Florin Vizan, cunoaște domeniul, cred că nu sunt motive să nu performeze. Activitatea portului Constanța trebuie privită în contextul războiului ruso-ucrainean. Oricum activitatea portului a crescut constant în ultimii anii, dar odată cu războiul, fluxul de mărfuri a crescut, asta însemnând venituri mai mari pentru port și automat și investiții în infrastructură. Infrastructura CFR este foarte importantă, iar peste tot în lume transportul feroviar de mărfuri este foarte important, din păcate ani de zile acest aspect nu a făcut parte din prioritățile ministerului. S-a investit și în acest compartiment însă «regina» investițiilor rămâne transportul rutier.”

Mircea Banias spune ca nu il intereseaza sa candideze la europarlamentarePodul de la Brăila

În privința podului de la Brăila, Banias consideră că este o construcție foarte importantă: „Podul de la Brăila este o construcție foarte mare și importantă. Constructorul are niște obligații care decurg din condițiile pe care le-a acceptat când a semnat contractul. Are o garanție, se mai întâmplă ca în perioada de garanție să se mai efectueze lucrări, nu e nimic ieșit din comun.”

Mircea Banias  a mai declarat că nu este interesat să candideze la alegerile europarlamentare de la anul: „Nu m-a interesat nici în trecut și nu mă interesează nici acum un post de europarlamentar. Consider că sunt mai util în România și am și experiență în domeniul ăsta”, a încheiat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468