REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Mircea Băsescu cere să fie reabilitat

Mircea Băsescu cere să fie reabilitat

Virgil STOIAN 25 iunie 2024 | 08:54 1326

Mircea Băsescu, fratele mai mic al fostului președinte Traian Băsescu, a solicitat Tribunalului Constanța ștergerea din cazierul judiciar a celor patru ani de pușcărie primiți pentru că a cerut 600.000 de euro de la clanul interlop „Anghel” pentru a interveni în justiție pentru soarta lui „Bercea Mondial”.

Mircea Basescu cere sa fie reabilitatMircea Băsescu

La începutul acestei luni, Monica Iacob Ridzi, ex-ministru al Tineretului și Sportului, a obținut de la ÎCCJ reabilitarea judecătorească, după ce a făcut cinci ani de pușcărie.

La Secția Penală a Tribunalului Constanța s-a format, recent, un dosar, având numărul 4149/118/2024, din data de 14 iunie 2024, prin care fratele fostului președinte al României Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a formulat o cerere de reabilitare judecătorească, în baza articolului 237 din Codul de Procedură Penală. Primul termen de judecată a fost alocat acestui dosar în plină vacanță judecătorească, mai exact în data de 21 august 2024.

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește doi ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă, în decurs de trei ani, condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.  Legea prevede că un condamnat poate fi reabilitat, la cerere, de către instanța de judecată, după patru ani, în cazul condamnări la pedeapsa închisorii mai mare de doi ani, dar care să nu depășească cinci ani, Mircea Băsescu a suferit o condamnare de patru ani de pușcărie cu executare.

De ce a fost condamnat

Reamintim că, prin Sentința Penală nr. 711 din 16 iunie 2016, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat definitiv pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare și la interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a comunica cu Marian Căpățână (afaceristul condamnat împreună cu Mircea Băsescu în acest dosar) sau cu membrii familiei interlopului Sandu Anghel, poreclit „Bercea Mondial”.

Concret, în rechizitoriul remis magistraților, procurorii arată că, la începutul anului 2011, după ce Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”, a fost arestat preventiv de Tribunalul Olt, fiul acestuia, poreclit „Băsică”, i-a remis lui Mircea Băsescu, fratele președintelui în funcție de la acel moment, Traian Băsescu, suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii lui Mircea Băsescu de a interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de Bercea Mondial, dar și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei sa fii reabilitat nu .. .asta vrei ...sa fii reabilitat ... Da' o MU.IE nu vrei tu ? ? ? Fir-ai al dracului de HOT ORDINAR .... vrei si DESPAGUBIRI acum ca ai facut PUSCARIE " POLITICA " , NU ? ? ?
2
0
Facute de hoti pentru hoti
5
0
Poate sa traiasca si fara prestigiu.
4
0
Ce mai vrei mai Mircea,spune multzumesc pentru ca ai luat o shpaga de 250.000 de euro de la tzigan pentru care nu ai facut decat catziva ani de pushcarie,asta ce se stie caci cate hotzii din bani publici ai facut tu doar Dumnezeu shtie,vorba colonelului de securitate acoperit ca jurnalist la B 1 TV,lasa Basescule cazierul asha cum este pentru ca sa vada copiii si nepotzi tai ca ce le-ai facut le-ai facut din furat si afaceri cu tzigani daca oricum tzara a ramas furata de dashtia ca tine,macar atat.
6
0
daca l-au albit pe piedone si l-au iertat de prejudicii pe voiculescu oricine se simte indreptatit sa incerce justitia e din nou sub controlul total al psd cum a fost de 34 de ani coldea si kovesi nu au avut decat cativa judecatori si cativa procurori pe care ii alegeau cu grija ca sa le iasa pasienta
5
4
Pai nu jucau Basestii tzurca cu cioroii de gat? Sarbatoreau hotiile. La puscarie, talharilor!
13
0
Ăsta e actorul Cornel Palade nu seamănă cu Băsescu
12
1
Basescu familie de ciorditori tradatori de tara. Dute la finutu tau Bercea Mondialu cutitaru sa faceti chermeze. Mircea ai vandut arme la africani , au murit romani in africa criminale. Basinescu ai furat de-ai rupt
16
2
Reabilitare.Esti hot și corupt for ever pentru r*mâni bai lăcusta,indiferent ce or zice prea dreptii magistrați, făcătorii de dreptate originală. În evul mediu cică la fel te ierta papalitatea ,de cotizai,of course.Oricum ramai băi lacomule în memorii și n internet ca un oț .Oț corupt.
14
1
Aum, ii si albeste ! Totul este clar, specialii romaniei beneficiaza de un alt cod penal !
12
2
Ca o sa-lbreabiliteze judecatorii corupti si manevrati. Doar este mason de-al lor idi otul.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510