REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mircea Diaconu, despre scumpirile la energie electrică: "Să terminăm cu chestia asta cu războiul"

Mircea Diaconu, despre scumpirile la energie electrică: "Să terminăm cu chestia asta cu războiul"

Replica API 16 septembrie 2022 | 00:00 1682

Mircea Diaconu a comentat vineri seară, scumpirile la energie electrică. Potrivit lui, "nu războiul a determinat aceste prețuri".

Mircea Diaconu

"Cu calm, tehnic, pare că totul e în regulă. Nu e în regulă! Pentru că suma lucrurilor e egală şi când cineva, în general, se bucură foarte tare, proporțional, cineva trebuie să sufere la fel de mult.

Ceea ce înseamnă că în clipa în care, pe niște metode tehnice, profesioniste și așa mai departe, ajungem la demența asta și profiturile știute deja ale traderilor din sistem sunt uriașe. Asta produce automat o gaură proporțională celorlalți.

Deci când așa se întâmplă, îmi pasă așa de puțin de explicațiile tehnice.

Chiar nu mai contează nimic decât reaua-credință a acestui mecanism de creștere a prețului absolut nejustificat. Și să terminăm cu chestia asta cu războiul, că nu războiul a determinat aceste prețuri. (...)

Deci războiul a amplificat, a ajutat dacă vreți, dar nu a provocat. Provocarea este anterioară și este la nivel european, de business, de management, tot felul de termeni din ăștia care ne fac părul creţ", a spus Mircea Diaconu, scrie antena3.ro.

730.000 de români plătesc dublu curentul. Explicaţiile Enel

730.000 de români s-au trezit cu facturi duble la energia electrică în lunile de vară. Sumele sunt aberante şi ajung chiar şi la 8.500 de lei pentru iulie şi august.

Şi asta pentru că facturile sunt calculate la consumul mediu de anul trecut iar furnizorii acuză autorităţile că au schimbat formula de calcul chiar la mijlocul lunii iulie.

Cu alte cuvinte, cine a consumat în 2021 peste 300 kwh, plăteşte la preţurile uriaşe de pe piaţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE CE NU RAMAI TU IN CONTINUARE UN MASCARICI, CACI TOATA VIATA ASTA AI FOST.
0
0
nu cumva era informator a securitati,mai tine-ti minte era langa iliescu la revolutie
1
0
Cine-i latratorul asta, care si-a angajat nevasta cand era mare.... Era in incompatibilitate, cu dosar penal. Da! Acum latra pe la gadea si ciutacu platit de psd, de ghita fugaru, de Simion - AUR. Cat tupeu pe acest traseist politic. Nu se mai satura. Se viseaza presedintele tarii din partea auristilor. Vai de noi!
1
0
Cine e M.Diaconu?
1
0
Mai tine minte un cizmar cu 4 clase care da lectii de politica lumii intregi! Adevarat l au impuscat pina la urma, dar morala ramane!
0
0
Are dreptate domnu Diaconu!
0
0
Fara misto, nu este ca suntem foarte activi civic si politic doar pe net!Asa credem noi ca aranjam treburile? Parca e un facut sa ne urlam durerile online si ne calmam, gata mi au trecut nervii!
0
0
La nivel de clasa Vlll a am ramas cu totii ,de aia ne prostesc toti,ca de noi stim sa scriem corect.
2
0
Si daca nu ar fi fost Mircea Diaconu cel care a spus ce a spus,daca era un oarecare, adevarul asta este. Razboiul,Putin, sunt tapii ispasitori folositi de propagandele grupurilor de interese care oricum jefuiesc si batjocoresc populatia,doar ca acum au o tinta in care sa dea. Prostimea multa ca de obicei,pune botul. Prostii cu sau fara diplome se complac in aprobarea gunoiului mediatic ca fiind nutretul lor. E treaba lor de idioti. Haliti prostovanilor ce vi se da! Da,Putin e un criminal dar astia care isi bat joc de tara ce pana mea sunt?
0
0
Ba, pr0stilor! De ce mancati cacat cu doua linguri? Cand vreodata in viata asta veti fi voi indreptatiti sa ne faceti noua morala, daca voi nici macar nu aveti habar cum sa folositi semnele de punctuatie. Cine mama dracului v-a invatat pe voi sa lasati spatiu inainte de virgule sau punct? Voi nu ati fost in stare sa terminati scoala generala cu o medie decenta, ce sa mai vorbim de liceu, BACALAUREAT sau facultate. E clar ca nu stapaniti gramatica limbii romane care s-a predat in I-VIII. Lasati politica pentru oameni mari! Tot respect pentru cei care incercati sa va depasiti conditia de pr0sti!
10
0
Dragul meu ,nu vor sa inteleaga fiindca natia asta este asa de afectata psihic incat si au format o protectie la creier sa faca pe prosti!
0
9
Va intereseaza mai mult daca este aurist , psd-ist , etc s-au ce spune . Pentru ca ce spune , ne afecteaza pe toti indiferent de culoarea politica . Asta nu pricepeti , nu ma mira .
0
0
Mirciulica dupa ce ai fost un actor de doi lei ,vrei neaparat sa devii si un politician de kk ,traseist sluga PSD-ista si mai rau HAUR-ista
0
0
totul e facatura! s a ...terminat cu industria , agricultura , transporturile , invatamantul , sanatatea , etc. si s a gasit o noua ...revelatie a celor care ...scormonesc in castiguri mari si usor de ...manipulat !
1
0
ce au sarit mai jos postacii!!! va e frica ai? eu zic sa-i pupuati in kur pe AUR-isti!!! dar ma insel cred ca voi de fapt ii pupuati in kur pe USR-isti la ce postati!
0
1
Noi ii numim AURolaci, nu AUR-isti. Suntem mai realisti. Ha ha ha
4
0
Nu! Acum este un legionar AUR-ist. Este mentorul lui Simion. Este in spatele acestui partid. Este un traseist politic.... candva era liberal !?
1
0
Mai Mircea.... Esti psd..... Ist????
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212