REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mircea DOBRE: Îmi pare rău că nu DISPARE ARAFAT! Video

Mircea DOBRE: Îmi pare rău că nu DISPARE ARAFAT! Video

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:11 3795

Fostul deputat Mircea Dobre a decis să mute lupta din mediul politic și administrativ pe alt plan. A înființat filiala UGIR Constanța (Uniunea Generală a Industriașilor din România), cel mai vechi și solid patronat din România. Dobre a vorbit mai multe despre acest proiect în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, dar a comentat și scandalul momentului care zdruncină din temelii alianța PNL-USR-PLUS.

Mircea Dobre spune că nu a ieșit din Pro România, însă a renunțat la funcțiile de conducere, axându-se mai mult spre noul proiect care promite multe. ”Această confederație patronală UGIR, care este una dintre cele cinci reprezentative la nivel național, este cea mai veche din România și una dintre cele mai reprezentative la nivel național. Consider că toată expertiza pe care am strâns-o în toți acești ani în calitate de parlamentar sau de ministru ar trebui să o întorc și către cei din antreprenoriat. Datorită acestui motiv am hotărât să vin și să organizez o filială județeană a UGIR, care cuprinde domeniile de activitate. Avem, de exemplu, nouă membri fondatori, din agricultură, turism, construcții, din mai multe domenii de activitate, ea nu are un singur domeniu”, spune Dobre.

Dobre: PSD simulează o opoziție, pentru că nu se întâmplă nimic concret

Acesta a ținut să anunțe faptul că nu a renunțat la politică, ci doar la funcțiile de conducere. „Am rămas simplu membru de partid, cum sunt și în alte entități și în alte patronate. Ținând cont că am făcut politică încă din anul 1999 cred că-mi permit „acest lux” să rămân doar simplu membru de partid”, a precizat fostul deputat, considerând că politica a fost acaparată de o forță pe care n-o impresionează opoziția. ”Opoziție nu există după alegerile parlamentare din 2020, PSD simulează o opoziție pentru că nu se întâmplă nimic concret. Opoziția nu înseamnă să mergi la televiziune și să țipi pentru ceea ce face Guvernul, opoziția înseamnă să te bați în Parlament, te duci și intervii peste actele normative, și expui public că ei au vrut să facă ceva și că Guvernul nu vrea să facă ce tocmai aceia au propus. Asta nu-i opoziție. Eu cred că marea bătălie va fi pentru anul 2024, atunci când toate alegerile se vor desfășura în același timp. Și fiecare și-a pus câte un targhet, unul vrea să candideze la primărie, unul vrea la președinție, unul vrea să fie premier, și acum toată lumea face această joacă astfel încât să le fie lor bine, dar să te joci pe spatele românilor este deja prea mult”, a comentat Dobre.

Mircea Dobre: Îmi pare rău că nu dispare Raed Arafat

Cât despre demiterea lui Voiculescu, de la Ministerul Sănătății, Dobre a precizat: ”Ce nu înțeleg este faptul că Vlad Voiculescu a ieșit să vorbească abia după demitere. Cât de adevărate sunt acele lucruri pe care le spune, de ce a ieșit să vorbească abia acum, iar este un semn de întrebare. Din punct de vedere al comunicării, a fost slab. Ne-a arătat clar că este sub bagheta lui Raed Arafat, probabil acesta îi dădea voie să iasă și să spună diverse. Cred că este un lucru bun faptul că a dispărut acest om, îmi pare rău că nu dispare și Raed Arafat. Este de atâția ani la conducerea Departamentului de Situații de Urgență și acum vedem nenorocirile ce au loc în țară. Miniștrii s-au tot perindat, dar domnul Arafat a rămas la conducere de la înființare, el s-a ocupat de tot ce înseamnă management, echipare a acestui departament, iar acum vedem lacunele. Se pierd niște vieți din niște erori umane”.

„Regulamentul privind activitatea agenților economici din Mamaia încalcă legislația națională”

Mircea Dobre a vorbit și despre Regulamentul privind activitatea agenților economici din Mamaia. Acesta a participat la dezbaterea ce a avut loc vineri, 15 aprilie, în sala Remus Opreanu și spune că primăria are oameni nepregătiți, care nu cunosc legile. Dobre este convins că regulamentul, dacă va fi votat în Consiliu Local, va fi atacat în instanță. ”Trebuie să plecăm de la noțiunea că primăria s-a trezit cam târziu pentru a reglementa, printr-un regulament, activitatea operatorilor economici din Mamaia și din municipiul Constanța. Baza unui regulament, oricare ar fi el, este să fie inatacabil. Regulamentul, la acest moment, încalcă legislația națională. Problema este că mulți dintre funcționarii publici, cei mai nepregătiți, cei mai slabi, ies în față. Am participat la dezbatere vineri dimineață. Acolo erau doi cetățeni, care cred că sunt din conducerea Poliției Locale Constanța, un domn și o doamnă, slabi pregătiți, în condițiile în care aceștia lucrează în baza unei legi. Ei vin prin acest regulament și-și arogă niște drepturi, încălcând legislația națională prin prisma faptului că ei confiscă sume de bani. Confiscarea sumelor de bani se face în baza OUG 28/1998 din casele de marcat. Acolo spune negru pe alb cine poate confisca sume de bani. Eu nu am spus că sunt împotriva confiscării sumelor de bani provenite din comerțul ilicit, ei asta au înțeles. Eu am spus că cei de la Poliția Locală nu au voie să facă așa ceva, nu au competență de așa ceva. Ajung la concluzia că se vrea să fie haos. Eu aș înclina să cred că actuala conducere a primăriei dorește să schimbe anumite lucruri, vreau să cred lucrul ăsta. Eu prima oară dau o șansă. Eu am venit cu niște amendamente clare, mai ales pe partea de legalitate. Poliția poate doar să vegheze și să anunțe mai departe”.

Ministrul Turismului promovează Grecia și orice altă țară, dar nu România

Și, cum mai este foarte puțin până la deschiderea oficială a sezonului estival, l-am întrebat pe Mircea Dobre, care a fost și ministrul Turismului, cum crede că va debuta sezonul. Acesta critică atitudinea actualul ministru al Turismului, Claudiu Năsui, precizând că îndeamnă românii să meargă în Grecia pentru că s-au ridicat restricțiile, în timp ce pe litoralul nostru… bate vântul și pandemia. ”Ministrul actual al Turismului promovează Grecia și orice altă țară, dar nu România. Am văzut acest lucru în urmă cu două săptămâni atunci când Ministrul Turismului din Grecia povestea cât de bine va fi în Grecia, s-au ridicat toate restricțiile, te poți duce oricând. În România sunt restricții, este pandemie, e nenorocire, magazinele se închid la șase, dar la greci nu mai este pandemie, cum așa, nu mai există OMS? Noi suntem țară de consumatori, trebuie să mergem pe afară să consumăm. Toți ne tratează ca fiind țară de consumatori.

Mai mult declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920