REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Mircea Geoană comentează amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin

Mircea Geoană comentează amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin

Replica API 7 martie 2022 | 00:21 859

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri pentru B1 TV, în emisiunea Bună, România, că nu există un pericol după ce armata rusă au bombardat în Ucraina cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie.

Mircea Geoană

„Am încheiat în urmă cu câteva ore o întâlnire extraordinară a miniștrilor de externe din NATO cu participarea ministrului ucrainian de externe, cu participarea colegilor din Suedia, din Finlanda și a UE. Partenerii noștri ucrainieni ne-au informat cu privire la situația din jurul acestei centrale nucleare. Nu avem informații cu privire la un risc de o astfel de natură în jurul centralei.

Din surse independente avem confirmarea că reactoarele au fost închise în mod sigur și că nu există astfel de riscuri. Simpla bombardare și asaltul unei astfel de facilități este o acțiune nesăbuită pe care noi o condamnăm. Ea se coroborează cu o retorică agresivă pe care președintele Putin a adoptat-o care reprezintă o manieră neobișnuită de a exercita presiune”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a comentat și decizia lui Vladimir Putin de a pune în alertă armele nucleare. Acesta a precizat că NATO condamnă retorica agresivă, însă în termeni practici nu sesizează niciun pericol:

„Din punctul de vedere al NATO care este o alianță nucleară nu am decretat o creștere a gradului de alertă a forțelor noastre nucleare, nu sesizăm în termeni practici în Federația rusă elemente care să ne determine să luăm astfel de decizii.

Considerăm că fac parte din arsenalul de intimidare și de perversiune de comunicare strategică pe care Federația Rusă o exercită foarte agresiv împotriva poporului ucrainian și a opiniilor noastre publice.

Acest tip de retorică publică este nesăbuită și periculoasă, este neobișnuită. Între puterile nucleare există punți de dialog, există linii de comunicare. Din punctul de vedere al comunicării strategice, publice, președintele Putin face astfel de declarații, nu constatăm o activitate neobișnuită la nivelul forțelor strategice ale Federației Ruse. Nu sesizăm altceva decât o folosire nechibzuită și periculoasă a unei retorici. Este profund periculos, practic nu vedem lucruri care să ne îngrijoreze”, a scompletat secretarul general adjunct al NATO, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dece toata lumea a uitat de PALESTINA ? SE STIE BINE !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272