REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mircea Geoană vorbeşte pentru prima dată de boală: „Am avut o sperietură”

Mircea Geoană vorbeşte pentru prima dată de boală: „Am avut o sperietură”

Victor ROTARU 7 ianuarie 2023 | 00:00 1677

Mircea Geoană a vorbit pentru prima dată despre problemele de sănătate care l-au marcat în 2022. Mircea Geoană a spus că legat de sănătate a avut o sperietură, dar gena bună l-a ajutat să treacă peste hop.

„Sunt bine. Am avut o sperietură. Har Domnului și fiindcă am o genă bună, m-a ajutat să trec peste hop. Am avut o sperietură care a trecut. Ne uităm înainte”, a spus Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD, în prezent secretar general adjunct al NATO, a trecut printr-o perioadă extrem de complicată. Mircea Geoană a fost diagnosticat cu o boală extrem de grea, a urmat un  tratament puternic, extrem de violent, care l-a lăsat fără păr şi slăbit.

În imaginile apărute în presă de la reauniune NATO de la Bucureşti, din noiembrie, secretarul general adjunct al NATO era de nerecunoscut.

S-a vorbit foarte mult despre deciziile pe care Geoană trebuie să le ia cu privire la viitorul său politic. Numele său a fost vehiculat în contextul alegerilor prezidenţiale din 2024. Sunt mai multe voci care spun că Mircea Geoană ar putea fi candidatul susţinut de PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale. Deocamdată fostul preşedinte al PSD nu a vrut să vorbească despre aceste speculaţii.

Mircea Geoană: „Anul 2022 a fost unul diferit, plin de provocări”

„Anul 2022 a fost unul diferit, plin de provocări, un an complicat și dur, pe care nu îl vom uita curând”, a scris secretarul general adj. al NATO, într-un mesaj postat la final de an pe contul de Facebook.

Oficialul NATO a vorbit despre „invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie” care „a șocat întreaga lume”.

„Dar la NATO eram pregătiți și pentru asta – am răspuns rapid, într-un glas unitar, sporind măsurile de apărare a teritoriilor noastre, inclusiv ale României și continuând să sprijinim dreptul la auto-apărare al Ucrainei, în lupta sa pentru a rămâne o națiune liberă și democratică”, a mai scris oficialul NATO.

„Agenda politică și strategică a acestui an a fost mai încărcată ca oricând, liderii NATO reunindu-se, pentru prima dată în istorie, în cadrul a trei Summit-uri succesive, inclusiv istoricul Summit de la Madrid, când s-au luat decizii esențiale pentru viitorul nostru:
– am adoptat noul nostru Concept Strategic, stabilind direcția Alianței noastre pentru anii următori;
– ne-am întărim și mai mult postura de apărare și descurajare în partea de est a Alianței, inclusiv în țara noastră;
– toți aliații au fost de acord să invite partenerii noștri apropiați, Finlanda și Suedia, să se alăture Alianței și suntem încrezători că îi vom primi în curând ca membri cu drepturi depline;
– am convenit să investim și mai mult în inovație, printr-un nou Fond de Inovare, de un miliard de euro și prin dezvoltarea Acceleratorului de Inovare în Domeniul Apărării pentru Atlanticul de Nord (DIANA);
– am convenit, de asemenea, să intensificăm lupta împotriva schimbărilor climatice”, a explicat Mircea Geoană, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212