REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă

Mirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă

Replica API 11 august 2022 | 23:26 9236

Firma Noche Caliente SRL, deţinută de fostul secretar al judeţului Constanţa, pesedista Mirela Matichescu, duce o luptă acerbă cu autoritățile, care i-au impus să-și demoleze construcțiile de pe plaja din Năvodari, construcții despre care se spune că ar fi fost ridicate ilegal. În luna iunie, inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcții au descins pe plajă, constatând că la restaurantul Massaranduba s-au executat construcţii fără autorizaţie pe terenuri aparţinând domeniul public sau privat al statului. Inspectorii au dispus demolarea lucrărilor, însă Mirela Matichescu a mers în instanță, solicitând suspendarea producerii efectelor procesului verbal.

Mirela Matichescu a fost somată, de mai multe ori, să demoleze construcțiile ilegale de pe plajă, însă nu s-a conformat şi a urmat calea instanţei. Numai că, între timp, poliţiştii locali din Năvodari au demarat controale după controale, dar au și sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții.

Pe 2 iunie 2022 ISC a descins pe plaja lui Matichescu, iar în urma controlului au constatat construcţii executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniul public sau privat al statului, cât şi construcţiile, lucrările şi amenajările cu caracter provizoriu executate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al oraşului, drept urmare pentru restaurantul Massaranduba au aplicat prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991.

Art. 32 prevede că construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, al judeţelor, oraşelor sau comunelor vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de către autoritatea administraţiei publice locale competentă, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului.

Mirela Matichescu a mers în instanță, solicitând suspendarea procesului verbal de control, însă pe 22 iulie acțiunea a fost respinsă. A formulat apel pe 11 august.

Și cu Primăria Năvodari are probleme

Tot în iunie, Primăria Năvodari a constatat lucrările executate fără autorizație, lucrări constând în 3 construcţii din lemn, precum şi amplasarea unui container metalic pe sectorul de plajă II, subsector 26 şi terenul adiacent (domeniul public), fără a deţine autorizaţie de construire. Prin urmare, s-a dispus amendarea reclamantei cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei, precum şi sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate pe sectorul de plajă menţionat, iar pe terenul adiacent – domeniu public al oraşului Năvodari, desfiinţarea construcţiilor. Și de data aceasta, Matichescu a solicitat sistarea demersurilor de demolare construcţiilor, însă, din nou, acțiunea i-a fost respinsă. Precizăm că Matichescu are contract cu ABADL de închiriere a plajei și transmiterea dreptului de folosinţă asupra sectorului de plajă Năvodari II, subsector 26, situat în staţiunea Năvodari, funcţia recreere, teren în suprafață de 2.821,60 mp şi sportive – 705,40 mp, în scopul exploatării acestuia, perioada de derulare a contractului fiind de la momentul semnării acestuia (29.06.2016) şi până la data de 15.10.2025, cu posibilitate de prelungire.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Mirela Matichescu, însă aceasta nu a putut fi contactată. În urmă cu doi ani, Matichescu ne declara că problemele pe care ea le are, la fel ca și ceilalți agenți economici, sunt cauzate de lipsa unui PUZ al plajelor, cel actual datând din 2007. Acesta este şi motivul pentru care se luptă în instanţă.

Societatea Noche Caliente aparține Mirelei Matichescu, secretarul județului Constanța, membră PSD, iar, până de curând, deținea 95 % din acțiuni. Recent, Matichescu a devenit asociat unic.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu psd ul o tine neaparat ! O tine in brate Florin mitroi primarul din valu impreuna cu procurorul gigi . Ei vor sa conduca orasul . Ce face dna ul ? Ce a reusit sa i faca lui mitroi o sa i faca si lu m****a
0
0
Este o parvenita mincinoasa si falsa . Ea si M****s Gherasim sunt identici . Cu toate ca se judeca pentru Mackerel, ei sunt identici ! Bolnavi de grandomanie. Iar cu primaria este circ. Este mana in mana cu Chelaru
0
0
Georgescu de la Vama Veche stie ceva? Ia sa va mai interesati! O simpla coincidenta? Ce poze mai faceai Tutuianule cu Georgescu, acum nu mai faci? A ramas blitzul fara baterie?
3
0
La munca nu la smenuri
0
0
M****s si tu tot Opel ai?
0
0
Numai mancatori de rahat aici, care nu se ridica nici la glezna Mirelei... Sa faceti si voi 10% din ce a facut ea in viata si dupa sa vorbiti. Nu inteleg totusi cum de permite Replica aceste comentarii extrem de jignitoare la toate articolele? Conform legii ele trebuie moderate, altfel patronii kurzi ai ziarului si jurnalistii pot raspunde si penal si civil. Ma mir ca nu v-a dat nimeni in judecata pana acum...
1
0
matichescu si-o tragea cu radu mazare!!
0
1
Tutuianu de la PSD este combinatia pe care se bazeaza Maticheasca. Tutuianu eate cel mai prostanac din tot PSD.
0
0
Jos labele de pe Maticheasca !!!
0
0
Asa o fi si cu d-na Matichescu. Dar de Odagiu de ce nu se leaga oare nimeni. Are autorizatie pentru 40 mp si el are construit 600 ? Fespre Azimuth este vorba, da !
1
0
Oricum toate aceste dughene sunt un dezastru pentru dinamica plajei.
0
0
somatiile sunt numai pentru fraieri
0
0
Cam nasol cand trebuie respectata legea, ca toata lumea, este? Nu mai sunt vremurile alea, nasol. Ce sa faci maty, viata e rotunda!
2
0
Maticheasca pe Tutuianu il tot baga in fata cand a facut toate faptele. Tutuianu paianjenul prostanac.
0
0
Tutuianu a fost cel mai p****. De fapt ramane cel mai p***t dintre toti. Tutuianu reprezinta aripa retard din PSD. Maticheasca si Tutuianu formeaza o echipa de viitor! E iubire mare!
0
0
Aceasta individa a s**t pe unde a apucat. A inceput cu Jimmy electricianu dupa care au urmat Gaby Stan, Nemirski, Mazare, Gherasim, Tutuianu, Palaz si multi alti fraieri. Instanta trebuie sa daca dreptate si aceasta individa trebuie sa fie pedepsita pentru infractiunile savarsite.
0
0
La Mackerel eu i am spart gaozul , matichesscu , inele inele
0
0
Doar pentru ca este Matichescu are impresia ca face ce vrea ! Un bot executa?
0
0
Si eu am o problema cu Mirela. La Mackerel. Ne judecam tare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920