REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Miron Mitrea, o nouă cerere de eliberare condiționată

Miron Mitrea, o nouă cerere de eliberare condiționată

Replica API 25 februarie 2016 | 12:58 281

Miron Mitrea cere, din nou, eliberarea condiționată! Fostul ministrul al Transporturilor a fost condamnat, în 2015, de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care deputatul PSD a fost acuzat de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. După ce a executat un an de zile din pedeapsă, Mitrea a cerut Judecătoriei Medgidia eliberarea condiționată. Acțiunea a fost formulată pe 28 ianuarie, însă pe 10 februarie magistrații i-au respins cererea. Evident, avocatul Ionel Midișan a efectuat recurs, urmând ca Tribunalul Constanța să judece contestația pe 15 martie. Pe 18 februarie a.c., avocatul lui Mitrea a formulat o nouă acțiune în instanță, cu același obiect. Iar șansele ca, de data aceasta, acțiunea să fie admisă sunt destul de mari. Midișan explică de ce: „Prima cerere a fost făcută de domnul Mitrea fără să treacă prin Comisia din penitenciar, la cererea dânsului. Cea de-a doua a trecut prin comisia de penitenicar. Prima cerere a fost respinsă că instanța a considerat că n-a executat jumătate de pedeapsa, mai avea nevoie de două zile. Această condiție este îndeplinită, acum“, a spus avocatul lui Mitrea, pentru Replica.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, fost inspector de stat, şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), ulterior inspector general de stat în construcţii la ISC, aceasta fiind acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, a fost trimis în instanţă Nicolae Popescu, fost arhitect-şef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614