REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Misiune a jandarmilor români în Afganistan, încheiată. Şeful IGJR: Vă felicit pentru modul în care aţi reprezentat România

Misiune a jandarmilor români în Afganistan, încheiată. Şeful IGJR: Vă felicit pentru modul în care aţi reprezentat România

Replica API 13 ianuarie 2020 | 01:36 566

Foto: (c) Jandarmeria Română / Facebook

Paisprezece jandarmi români, care au participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane, s-au întors duminică acasă.

În cele aproape şase luni în Afganistan, jandarmii români au desfăşurat cu succes zeci de misiuni de consiliere şi protecţie, confirmând, încă o dată, valoarea pe care forţele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict, se arată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

În semn de apreciere şi recunoaştere a activităţii jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan), a oferit membrilor contingentului de jandarmi români medalia NATO non-Article 5.

La întoarcerea în ţară, jandarmii români au fost întâmpinaţi la Baza Aeriană 90 de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuţ-Gabriel Cîmpanu, şi şeful Serviciului de Relaţii Internaţionale, locotenent-colonel Dorin Luţă.

Cu această ocazie, colonelul Bogdan Enescu le-a urat bun venit jandarmilor români. "Dragi camarazi, vă felicit pentru prestaţia pe care aţi avut-o în cel mai dificil teatru de operaţii, pentru responsabilitatea, profesionalismul şi modul în care aţi reprezentat România! Mă bucur că v-aţi întors sănătoşi acasă şi vă asigur că experienţa voastră va fi folosită la maxim de Jandarmerie în misiunile viitoare" - le-a transmis şeful Jandarmeriei.

În zilele următoare, jandarmii vor urma un program specific de evaluare medicală şi recuperare psihologică, apoi se vor întoarce la unităţile de unde provin.

Ei au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituţii de ordine publică şi securitate afgane.

''Pentru a participa la această misiune, colegii noştri au trecut mai multe probe de verificare a cunoştinţelor de specialitate, competenţelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât şi cel medical'', se precizează în postare.

Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan.

În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaţionale sub egida UE, ONU şi OSCE. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai ca-i tare! Le-au povestit afganilor cum si-au batut si si-au gazat propriul popor, femei, batrani, copii la ordinul stapanului lor, dracnea? Jindarii trebuie desfiintati! Este mijlocul de opresiune a politicienilor, INDIFERENT DE CULOARE politica impotriva propiului popor!
5
1
Bla bla bla,bla bla bla,nu ai spus nimic concret mai alooo,un om corect nu bate apropouri nici nu vorbeste pe ocolite daca stie adevarul,sau le este frica soldatilor mai mult de oamani ministrului de prin birouri decat de bombele din afganistan.
2
1
Felicitari acestor eroi care apara tara prin misiunile lor in toate teatrele de operatiuni militare!
1
4
Ministrule spune poporului ca acesti soldati nu au pensii nesimtite cum au cei din birouri care si umfla salariile cu tot felul de sporuri.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212