REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Miss Ciprian, Cămătar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzație și în Constanța!

Miss Ciprian, Cămătar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzație și în Constanța!

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 00:00 2380

Una dintre cele mai grele decizii pentru proaspeții părinți este alegerea numelui. Dacă unii aleg să își boteze copiii după personajele din cărți sau după vreo vedetă preferată, există și persoane care își botează odraslele cu nume care de care mai năstrușnice. Cu toate acestea, conform noului Cod Civil, este interzisă folosirea numelor ridicole sau indecente. Astfel, art. 84 alin 2 stabilește că: „este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”. Dar, rămâne la latitudinea ofițerului de stare civilă să decidă care nume sunt indecente sau ridicole.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Există foarte mulți părinți care și-au botezat copiii în funcție de actorul, fotbalistul sau mașina preferată. Există astfel nume ca Miss Ciprian, Televizor, Miss-America, Rândunel, Struț, Superman, Pufi Greu Deucis, care locuiește în Regatul Unic al Marii Britanii, dar care are rădăcini în Constanța, Paracetamol, Termopan, Primaru, Papanaș, Facultatea, Expertiza, Farmacia, Sentiment-Brusli, Mariano-Monamour, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin, Hitler, Bin Laden, Pele Santos del'April, Amorel și lista ar putea continua.

Cămătar, arestat la Constanța

Un alt nume ciudat scris în buletin este Cămătar... Cămătar Iusuf, care se ocupa cu furturi din Portugalia, a fost arestat, la Constanța, în vederea predării, pe o durată de 15 zile, cu începere de la 20.10.2023 până la 03.11.2023, inclusiv, în vederea punerii în executare a unei semnalări privind mandatul european de arestare emis la data de 22.09.2023 de judecătorul din cadrul Tribunalului din Porto – Portugalia. Mai mult, recent, mai exact pe 28 noiembrie, a fost condamnat, într-un alt dosar, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Un alt nume ciudat, din Constanța, este Politic Claudiu, sau Șerif Fidel, cel din urmă având și un conflict cu Primăria din Mereni.

Ei bine, conform noului Cod Civil, este interzisă folosirea numelor ridicole sau indecente astfel că românii vor trebui să recurgă la nume normale.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Când se poate ajunge în instanță

Pe de altă parte, dacă ofițerul de stare civilă refuză varianta aleasă de părinți, iar aceștia își doresc neapărat ca nou-născutul să aibă un anumit nume, pot să se adreseze instanței de judecată. Astfel, magistrații vor da verdictul final. În privința schimbării numelui, persoanele care au primit un nume care a fost scris greşit, este format din expresii indecente sau ridicole, îl pot schimba pe cale administrativă mult mai repede, fără să se mai prezinte la Monitorul Oficial. Această lege vine în ajutorul persoanelor care sunt puse în situaţii dificile în societate sau la locul de muncă din cauza numelui neobişnuit.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am pus copilului meu...IA MATA p**a IN GURA
3
1
sa ai frezoane la cap…Vorbesc de fraierii de la starea civila.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439