REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Miss Ciprian, Cămătar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzație și în Constanța!

Miss Ciprian, Cămătar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzație și în Constanța!

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 00:00 2608

Una dintre cele mai grele decizii pentru proaspeÈ›ii părinÈ›i este alegerea numelui. Dacă unii aleg să îÈ™i boteze copiii după personajele din cărÈ›i sau după vreo vedetă preferată, există È™i persoane care îÈ™i botează odraslele cu nume care de care mai năstruÈ™nice. Cu toate acestea, conform noului Cod Civil, este interzisă folosirea numelor ridicole sau indecente. Astfel, art. 84 alin 2 stabileÈ™te că: „este interzisă înregistrarea de către ofiÈ›erul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole È™i a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică È™i bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”. Dar, rămâne la latitudinea ofiÈ›erului de stare civilă să decidă care nume sunt indecente sau ridicole.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Există foarte mulÈ›i părinÈ›i care È™i-au botezat copiii în funcÈ›ie de actorul, fotbalistul sau maÈ™ina preferată. Există astfel nume ca Miss Ciprian, Televizor, Miss-America, Rândunel, StruÈ›, Superman, Pufi Greu Deucis, care locuieÈ™te în Regatul Unic al Marii Britanii, dar care are rădăcini în ConstanÈ›a, Paracetamol, Termopan, Primaru, PapanaÈ™, Facultatea, Expertiza, Farmacia, Sentiment-Brusli, Mariano-Monamour, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin, Hitler, Bin Laden, Pele Santos del'April, Amorel È™i lista ar putea continua.

Cămătar, arestat la Constanța

Un alt nume ciudat scris în buletin este Cămătar... Cămătar Iusuf, care se ocupa cu furturi din Portugalia, a fost arestat, la ConstanÈ›a, în vederea predării, pe o durată de 15 zile, cu începere de la 20.10.2023 până la 03.11.2023, inclusiv, în vederea punerii în executare a unei semnalări privind mandatul european de arestare emis la data de 22.09.2023 de judecătorul din cadrul Tribunalului din Porto – Portugalia. Mai mult, recent, mai exact pe 28 noiembrie, a fost condamnat, într-un alt dosar, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Un alt nume ciudat, din ConstanÈ›a, este Politic Claudiu, sau Șerif Fidel, cel din urmă având È™i un conflict cu Primăria din Mereni.

Ei bine, conform noului Cod Civil, este interzisă folosirea numelor ridicole sau indecente astfel că românii vor trebui să recurgă la nume normale.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Când se poate ajunge în instanță

Pe de altă parte, dacă ofiÈ›erul de stare civilă refuză varianta aleasă de părinÈ›i, iar aceÈ™tia îÈ™i doresc neapărat ca nou-născutul să aibă un anumit nume, pot să se adreseze instanÈ›ei de judecată. Astfel, magistraÈ›ii vor da verdictul final. În privinÈ›a schimbării numelui, persoanele care au primit un nume care a fost scris greÅŸit, este format din expresii indecente sau ridicole, îl pot schimba pe cale administrativă mult mai repede, fără să se mai prezinte la Monitorul Oficial. Această lege vine în ajutorul persoanelor care sunt puse în situaÅ£ii dificile în societate sau la locul de muncă din cauza numelui neobiÅŸnuit.

 Miss Ciprian, Camatar, Claudiu Politic, Pufi Greu Deucis, noile nume care fac senzatie si in Constanta!Nume ciudate

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am pus copilului meu...IA MATA p**a IN GURA
3
1
sa ai frezoane la cap…Vorbesc de fraierii de la starea civila.
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436