REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Misterul cutiilor montate pe stâlpi. Constanţa va avea radare fixe? Posibil, de la anul!

Misterul cutiilor montate pe stâlpi. Constanţa va avea radare fixe? Posibil, de la anul!

Replica API 31 decembrie 2014 | 22:55 575

În atenţia şoferilor:

În atenţia şoferilor:

Încă din vara anului 2014, în Constanţa au apărut două cutii, pe care le putem numi misterioase dat fiind faptul că au stârnit reacţii peste reacţii. Una este montată pe un stâlp situat pe I.C. Brătianu, în faţa sediului Poliţiei Rutiere, şi cealaltă pe un stâlp din Lazu. Participanţii la trafic au şi concluzionat numaidecât cum că ar fi vorba despre radare fixe. De cealaltă parte, poliţiştii rutieri spun că nu este vorba despre aşa ceva. Cel puţin nu deocamdată.

Şoferii teribilişti au semănat groază pe şoselele din Constanţa şi au cules tragedii. Pe lângă consumul de băuturi alcoolice, un alt factor periculos, care duce la accidente rutiere teribile, este viteza excesivă. Poliţiştii ruteri au derulat nenumărate campanii de prevenţie, au aplicat sancţiuni, însă vitezomanii par că nu se lasă. Însă, unul dintre elementele de care se tem este aparatul radar. De cum îl zăresc, aceştia îşi înfig piciorul în pedala de frână, poate-poate or scăpa cu banii în buzunar şi cu permisul de conducere la locul lui. Însă, de ceva vreme, cam de prin vară, de prin luna august, pe anumiţi stâlpi din Constanţa au apărut nişte cutii ce au băgat spaima în participanţii la trafic. Una se află montată chiar în faţa sediului Poliţiei Rutiere, pe I.C. Brătianu, şi cealaltă în Lazu. Comentariile au luat amploare pe reţelele de socializare, ducându-se vestea că s-ar putea să existe radare fixe în urbea de la malul mării. Da, s-ar putea. Potrivit poliţiştilor rutieri, respectivele cutii au rolul de prevenţie. Cel puţin momentan. Aceştia au declarat că au fost montate pentru a reduce accidentele rutiere, însă nu au nici un mecanism în interior. Astfel se testează şi reacţia şoferilor dar, în primul rând, se mai disciplinează traficul rutier. Însă, nu se ştie ce va fi pe viitor, poate că vor fi puse în funcţiune. Cert este că în momentul de faţă nu există fonduri pentru aşa ceva. În schimb, şoferii nu pot răsufla uşuraţi cu piciorul pe pedala de acceleraţie, întrucât alte circa 18 radare accţionează la nivelul judeţului nostru. Acestea au au rolul de a identifica un conducător auto care depăşeşte limita de viteză şi de a filma diferite încălcări ale regimului rutier, cum ar fi depăşiri neregulamentare, întoarceri peste marcajul rutier sau cercetări ale accidentelor rutiere pentru a fi folosite ulterior ca mijloc de probă. Zilnic, aparatele radar sunt amplasate pe principalele drumuri naţionale din judeţ, DN 22C (Constanţa - Murfatlar - Cernavodă), DN 3 (Constanţa - Murfatlar - Băneasa) DN 22A (Ovidiu - Mihai Viteazu), DN2A (Constanţa - Hârşova) şi DN 39 (Constanţa - Mangalia), iar în municipiul Constanţa pe principalele bulevarde.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108