REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mit sau adevăr: Chiar ajută să bei un pahar de apă caldă dimineața? Verdictul experților

Mit sau adevăr: Chiar ajută să bei un pahar de apă caldă dimineața? Verdictul experților

A.F. 12 martie 2024 | 00:00 215

Mulți oameni se trezesc cu o senzație de sete și preferă să își înceapă ziua cu un pahar de apă caldă. Nu numai că ajută la potolirea setei, dar se crede că are și numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv „favorizarea pierderii în greutate, ajutarea digestiei și chiar stimularea rinichilor pentru o filtrare activă”.

Mit sau adevar: Chiar ajuta sa bei un pahar de apa calda dimineata? Verdictul expertilor

Este exact ceea ce Dr. Vaishali Shukla, fondatorul Vedamrit, a împărtășit pe Instagram, adăugând că „modul corect de a bea apă caldă este de a fierbe două căni de apă până se evaporă jumătate, de a o lăsa să se răcească și apoi de a bea”.

„Dacă acest lucru nu este posibil să fie făcut pe stomacul gol dimineața, se poate fierbe ½ linguriță de pulbere de ghimbir uscat sau un băț de ghimbir uscat de 2 cm în 2 căni de apă și se reduce la jumătate. Se bea între micul dejun și prânz. Dimineața, se poate continua cu apă caldă obișnuită, fără reducerea la jumătate”, a adăugat ea.

Ajută în cazul constipației

Potrivit Cleveland Clinic, consumul de apă caldă dimineața poate ajuta în cazul constipației, deoarece „tractul gastrointestinal (GI) este un mușchi mare, astfel încât căldura apei relaxează puțin tractul GI pentru a trata lucruri precum constipația”.

Cu toate acestea, Karishma Shah, nutriționist integrativ și expert în Ayurveda, a declarat că „nu există nicio diferență în ceea ce privește efectele consumului de apă caldă sau de apă obișnuită sau de apă rece. Orice temperatură a apei este bună, atâta timp cât beți apă după ce vă treziți”, a declarat ea pentru indianexpress.com.

Temperatura apei nu face nicio diferență

A fost de acord Dr. Pradeep Rao, director și șef al departamentului de urologie de la Global Hospital, și a subliniat că temperatura apei de băut nu face o mare diferență.

„Consumul de apă la diferite temperaturi (caldă sau rece) nu are, de obicei, niciun efect asupra organismului. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul în care ajunge la mucoasa stomacului, temperatura a atins deja temperatura corpului. Dar poate afecta tractul respirator superior; așa că a bea apă rece atunci când ești răcit rău nu este cu siguranță o idee bună. Așadar, atunci când oamenii spun că a bea apă caldă dimineața ajută organismul, acesta este un mit”, a spus el, adăugând că, deși hidratarea este extrem de importantă, a bea prea multă apă poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra organismului.

„Este de la sine înțeles că organismul are nevoie de mai multă apă în timpul verii, mai ales după o sesiune de antrenament, după ce a stat prea mult timp la soare sau după o transpirație excesivă. Din nou, temperatura apei nu joacă cu adevărat un rol, ceea ce contează este să mențineți corpul hidratat. Țineți sticla de apă aproape, mai ales pe căldură – și vă veți mulțumi mai târziu”, a continuat el, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272