REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Mit sau adevăr: masajul zilnic în jurul ochilor previne apariția ridurilor

Mit sau adevăr: masajul zilnic în jurul ochilor previne apariția ridurilor

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 902

Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde elasticitatea și astfel apar ridurile. Printre primele semne ale îmbătrânirii de pe chip se numără ridurile din jurul ochilor, cunoscute adesea sub denumirea de “laba-gâștei”. Aceste riduri se formează în colțul extern al ochiului și au aspectul unei labe de gașcă, de aici și denumirea acestora, scrie doc.ro.

Specialiștii în materie de beauty ne previn, spunându-ne că, atunci când este vorba despre riduri, prevenția este cea mai eficientă metodă. Cremele, serumurile și tratamentele anti-aging pot estompa ridurile, însă nu le pot șterge definitiv de pe chip. Prevenirea ridurilor este cea mai eficientă metodă de combatere a acestora.

Masajul facial poate fi o metodă eficientă de prevenire a ridurilor din jurul ochilor. Pentru a fi cu adevărat eficient, acesta trebuie făcut zilnic. Specialiștii confirmă eficientă masajului facial că metodă de amânare a apariției ridurilor, întrucât acesta stimulează circulația sanguină, sporind oxigenarea celulelor pielii și menținând elasticitatea acesteia. Totuși, chiar dacă masajul pielii este folosit pentru prevenirea ridurilor, acestea tot vor apărea, la un moment dat, pe chip.

Eficientă masajului facial în combaterea ridurilor din jurul ochilor este dată de circulația stimulată. Stimularea circulației sanguine la nivel facial vascularizează intens zona masată, stimulând astfel regenerarea celulară. Mai mult decât atât, masajul facial menține elasticitatea pielii și detensionează mușchii fetei.

Cum să îți masezi pielea pentru a preveni ridurile din jurul ochilor

Masajul facial ar trebui să facă parte din rutină zilnică de înfrumusețare. Poți folosi în timpul masajului o crema anti-aging, la fel cum poți folosi și un ulei natural precum uleiul de cocoș sau uleiul de argan.

Pentru a combate ridurile din jurul ochilor, aplică pe buricul degetului inelar o cantitate redusă de crema sau ulei natural, apoi masează zona din jurul ochilor cu mișcări circulare blânde. Realizează aceste mișcări începând din zona colțului intern al ochiului, către zona din colțul extern al acestuia, apoi urcă ușor cu degetul în sus, către sprâncene. Repetă aceste mișcări de 15-20 de ori, apoi treci la ochiul celălalt.

Beneficii masaj facial

Stimulează circulația sângelui la nivel cutanat

Previne apariția ridurilor fine la nivelul pielii

Mărește fermitatea pielii

Menține elasticitatea pielii

Masajul facial trebuie făcut cu blândețe și precauție, astfel încât pielea să nu fie agresată. Pielea din jurul ochilor este în mod deosebit sensibilă, de aceea este recomandată folosirea unei creme sau a unui ulei hidratant pentru masarea acestei zone.

Alte metode de prevenire a ridurilor din jurul ochilor

Evita expunerea la radiațiile UV – studiile făcute în domeniu au dovedit faptul că expunerea la radiațiile UV accelerează îmbătrânirea pielii și favorizează apariția ridurilor. Așadar, e indicat să evităm expunerea pielii la aceste radiații, dacă acest lucru este posibil.

Folosește loțiune cu factor de protecție solară – aplică zilnic, pe față, o crema cu factor de protecție UV de minimum 30, astfel încât pielea să fie protejată de efectele dăunătoare ale expunerii la soare.

Nu fuma – studiile arată că ridurile apar mai devreme pe tenul fumătorilor, comparativ cu cel al nefumătorilor. Asta pentru că pielea acestora este mai subțire și mai puțin elastică. Fumul de țigară afectează producția de colagen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468