REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

MITURI despre CREDITE ONLINE

MITURI despre CREDITE ONLINE

Replica API 25 aprilie 2021 | 00:00 2290

În anumite situații sau perioade din viață, este posibil să avem nevoie de o mână de ajutor atunci când vine vorba de finanțele personale. Cheltuielile imprevizibile și costurile suplimentare apar deseori din senin și nu de puține ori au tendința de a se acumula.

În aceste situații, când bugetul personal sau al familiei este mai restrâns, orice cheltuială adițională poate cauza un dezechilibru financiar. În această situație, un împrumut este deseori cea mai la îndemână soluție. Atunci când vine vorba de contractarea unui credit online, există tot felul de mituri, iar mulți oameni au tendință de a pune toate creditele și toți creditorii la un loc, fără a verifica dacă toate acele informații sunt adevărate.

Primul mit legat de creditele online este cel că doar tinerii optează pentru credite online și că sfârșesc prin a risipi banii pe prostii. Desigur, există și astfel de cazuri, însă principalul motiv pentru care o persoană solicită un credit online este pentru a acoperi o cheltuială neașteptată și urgentă.

Următorul mit despre care putem discuta este cel legat de faptul că toate instituțiile financiare bancare (IFN) sunt un fel de cămătării legale și toți creditorii care oferă credite online sunt escroci. Într-adevăr, dobânzile percepute de IFN-uri sunt mai mari decât cele percepute de bănci, însă există o explicație pentru asta. IFN-urile acordă credite unei proporții mai mari ai populației (persoanelor cu venit minim pe economie, persoanelor înscrise la Biroul de Credit, etc), riscul asumat este mult mai mare și din acest motiv și dobânzile sunt mai mari. Toate condițiile, inclusiv dobânda, DAE și dobânda penalizatoare sunt prezentate în contract. Citind cu mare atenție contractul, inclusiv paragrafele scrise cu litere mici, puteți evita un credit neperformant și o afacere nefavorabilă. Un alt argument care trebuie luat în considerare este faptul că pe piața de creditare nebancară au avut loc multe schimbări în ultimii ani, fapt dovedit și de numeroasele recenzii pozitive pe care le au diferitele IFN-uri. Pentru a obține o bună imagine de ansamblu asupra ofertelor curente de credite online puteți folosi Moneezy.com – o platformă internațională de comparare a creditelor online, acum disponibilă și în România. Moneezy este 100% gratuit, foarte rapid și ușor de utilizat. În doar câteva minute obțineți o listă personalizată de oferte de credit, generată pe baza criteriilor introduse de dvs.

Probabil cel mai mare mit legat de creditele online sau creditele nebancare este cel că destinația finală pentru oricine care contractează un astfel de împrumut este executarea silită. În primul rând, la acest lucru nu se ajunge dacă creditul este rambursat la timp, este responsabilitatea clientului de a se asigura că graficul de rambursare a creditului este unul convenabil. În al doilea rând, majoritatea debitorilor nu ajung la executare silită, însă în media nu se discută despre cazurile cu final fericit, deoarece sunt mai puțin interesante pentru cititori (din păcate). Există foarte multe IFN-uri cu clienți loiali, care contractează credite periodic, fapt dovedit de numeroasele recenzii pozitive și programe de loialitate oferite de IFN-uri.

În concluzie, nu credeți toate zvonurile și miturile despre finanțarea online. Faceți-vă propria cercetare, explorați alternativele și creați-vă propria părere despre creditori și creditele online.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218