REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mixul de măsuri pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor ar putea fi aprobat de Guvern până la 1 aprilie

Mixul de măsuri pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor ar putea fi aprobat de Guvern până la 1 aprilie

Replica API 18 martie 2022 | 00:00 263

Mixul de măsuri pentru susţinerea economiei şi a cetăţenilor ar putea fi aprobat de Guvern până la 1 aprilie, iar primul mix ar urma să intre în dezbatere săptămâna aceasta, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, într-un interviu la Digi 24.

Adrian Câciu

"Ceea ce trebuie făcut este să venim cu un mix de măsuri prin care să finanţăm puternic economia şi să sprijinim cetăţenii în această perioadă. Asta fac şi celelalte state, asta facem şi noi. Şi acest mix de măsuri trebuie finanţat din cel puţin trei surse. Trei surse care înseamnă fonduri europene. Aici trebuie să nu mai facem rabat şi să tragem cât mai multe fonduri europene. Flexibilizarea fondurilor europene avute la dispoziţie. V-am spus pe de o parte cadrul financiar multianual 2014 -2020, banii din PNRR, pe de altă parte instrumentul Sure care este chiar în discuţie de a fi restructurat şi convertit. Acest instrument era pentru pandemie. Banii din acel instrument să fie redirecţionaţi către economiile statelor membre, inclusiv a României, pentru atenuarea efectelor negative generate de conflictul din Ucraina. Preţurile la energie. Comisia va veni chiar în două săptămâni cu o nouă comunicare cu privire la măsuri pe care statele membre pot să le ia pentru atenuarea efectelor generate de preţurile la energie. Preţurile la energie, după cum vedeţi în toată Europa, ajung la, mai ales în zona de gaz, ajung la un nivel foarte ridicat", a spus Adrian Câciu, citează Agerpres.

El a afirmat că România se află într-o zonă de stabilitate. Cursul valutar leu-euro este mai mic decât era în noiembrie, deşi tendinţa regională este de depreciere a monedelor locale faţă de euro. De asemenea, el a menţionat că lichiditate în euro există în România.

În ceea ce priveşte piaţa combustibililor, ministrul Finanţelor a declarat că a "fost o intenţie speculativă în anumite zone" şi intenţii de genul acesta vor mai fi, dar Guvernul va acţiona foarte ferm împotriva speculei. Potrivit acestuia, preţul combustibilului se va tempera, chiar va scădea, dar depinde de preţul barilului de petrol.

"Săptămâna acesta începe primul mix de măsuri în dezbatere. Eu sper ca până la 1 aprilie să avem acest mix de măsuri aprobat de către Guvern. Şi fac o mare precizare. Guvernul Românie este al României. Este un guvern politic, dar este al Românie şi este pus acolo ca un boc unitar care să protejeze economia şi cetăţenii. Nu trebuie să ia aprobare de la o persoană sau de la alta, din perspectivă politică. Va acţiona pentru România şi pentru cetăţeni. Cei care pot, din punctul meu de vedere, să spună o măsură sau un mix este bun poate fi presa, pot fi cetăţenii, poate fi economia şi avem un dialog permanent cu economia", a mai spus Adrian Câciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212