REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MIZERABIL ce s-a petrecut în Auchan: mâncarea EXPIRATĂ a băgat clienţii în spital!

MIZERABIL ce s-a petrecut în Auchan: mâncarea EXPIRATĂ a băgat clienţii în spital!

Replica API 28 decembrie 2015 | 00:00 394

Inspectorii OPC şi DSV au confiscat sute de kilograme de produse şi au dat amenzi

Inspectorii OPC şi DSV au confiscat sute de kilograme de produse şi au dat amenzi

După ce sâmbătă, 26 decembrie, inspectorii OPC au luat la bani mărunţi autoservirea Auchan de la Maritimo în urma materialului publicat în cotidianul „Replica” de Constanţa, care anunţa că mai multe persoane au ajuns la spital cu totxiinfecţie alimentară, a venit rândul celor de la Direcţia Sanitar Veterinară să facă verificări.

Mai multe persoane au sesizat cotidianul „Replica” de Constanţa, în prima zi de Crăciun, că au ajuns la spital după ce au consumat alimente preparate în cadrul autoservirii Auchan din Maritimo. „Doresc să raportez un caz foarte grav, 18 persoane, dintre care 6 au refuzat internarea ca mai apoi să o solicite, au fost internate cu enterocolită cu Salmonella după ce în ziua de 22 decembrie au consumat musaca în cadrul autoservirii Auchan din Maritimo.

Ţin să precizez că nu toţi cei care am consumat de acolo în ziua respectivă suntem în posesia bonurilor fiscale, însă suntem 18 persoane grav bolnave”, a precizat, pentru „Replica”, una dintre persoanele bolnave, respectiv Natalia R. Cele 18 persoane au precizat că vor face tot ce este necesar pentru a nu lăsa lucrurile aşa. Ulterior, mai exact pe data de 26 decembrie, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor s-au autosesizat ca urmare a articolului publicat de „Replica”, şi au demarat un control la autoservire.

În total, au fost depistate 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător. În urma verificărilor s-a găsit la comercializare o cantitate de 15.3 kg preparate culinare (orez sârbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare. De asemenea, în spaţiul de depozitare s-a găsit o cantitate de 98.53 kg piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă, cremă de zahar ars având data durabilităţii minimale depăşită.

„De asemenea, în spaţiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrav) cu etichete reprezentând data congelării 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate în apă) ce a dus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător”, se arată în comunicatul CJPC Constanţa. Întreaga cantitate de preparate culinare şi materie primă a fost oprită de la comercializare. Astfel, autoservirea a fost amendată cu 30.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor. Şi inspectorii DSV au verificat autoservirea, fiind confiscate alte 300 de kilograme de carne şi au hotărât suspendarea activităţii celor de la autoservire.

Purtătorul de cuvânt al DSV Constanţa, Cristina Linte, a declarat: „O echipă de specialişti s-a deplasat la unitatea respectivă. În urma controlului efectuat şi în urma deficienţelor constatate, a fost suspendată activitatea până la remedierea deficienţelor. Unitatea a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 2.000 de lei şi s-a confiscat o cantitate de 326, 24 kg de alimente cu termen de valabilitate depăşit. Respectiva cantiate a fost dirijată către o unitate specializată pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală. Au fost recoltate probe din materia primă”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272