REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° ConstanÈ›a Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
11.9° ConstanÈ›a Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Mobilizare de forţe în Galaţi: Autorităţile caută resturi de drone pe un câmp

Mobilizare de forţe în Galaţi: Autorităţile caută resturi de drone pe un câmp

Victor ROTARU 30 septembrie 2023 | 11:00 795

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, PoliÅ£ia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului GalaÅ£i, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 ÅŸi a anunÅ£at că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă.

Mobilizare de forte in Galati: Autoritatile cauta resturi de drone pe un camp

Locuitorii oraşului Galaţi au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert, care anunţau căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cereau populaţiei să se adăpostească.

Căutările au început la miezul nopÅ£ii, după mesajul Ro-Alert primit de populaÅ£ia din GalaÅ£i, au fost oprite după patru ore de scotociri la pas pe câmpul din zona cartierului Dimitrie Cantemir ÅŸi au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Ulterior ÅŸi MApN a anunÅ£at că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaÅ£iul aerian naÅ£ional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul GalaÅ£i.

Ca urmare, forÅ£e ale ISU, PoliÅ£iei ÅŸi PoliÅ£iei de Frontieră au fost redirecÅ£ionate către zonele din proximitatea municipiului GalaÅ£i unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

MApN a precizat că, până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaÅ£iul aerian pe teritoriul naÅ£ional ÅŸi că în cursul zilei de sâmbătă vor continua căutările.

Deasemenea, ministerul a menÅ£ionat că informează în timp real structurile aliate cu privire la situaÅ£iile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, ÅŸi că va reveni cu detalii, în funcÅ£ie de evoluÅ£ia situaÅ£iei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un p***t arunca o piatra in lac si tot ministerul se arunca sa o caute
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515