Mobilizare de forțe pentru minivacanța de 1 Mai și Paște! Video
Mobilizare de forțe pentru minivacanța de 1 Mai și Paște! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMiercuri, 24 aprilie 2024, a avut loc o conferință de presă în care au fost prezentate măsurile dispuse de autorități la nivelul județului și activitățile ce vor fi desfășurate în vederea creșterii gradului de protecție și de siguranță a cetățeanului, în contextul Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024.
La declarații au participat subprefectul județului, Şenol Ali, dar si reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean ‘’Mihail Kogălniceanu’’ Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Dumitru Bîltag, Șeful IPJ Constanța: „Vom intensifica activitățile specifice, constituind echipe în toate stațiile CFR cu aflux mare de turiști. Vom desfășura activități pe linia armelor, explozibilelor, pe linia de investigații criminale, aici vom intensifica activitățile pentru prevenirea și combaterea infracționalităților.
De asemenea se vor efectua verificări asupra agenților economici. Pe linia prevenirii criminalității vom organiza activități de prevenire a populației pentru a reduce riscul de victimizare. Avem un număr de 4 patrule pe noapte, în Mamaia, nu avem probleme de efective. Vom suplimenta efectivele în această perioadă, și suntem în măsură să intervenim la toate evenimentele la care vom fi sesizați. Vor fi 3 patrule pe noapte în Mangalia, și una sau două patrule în celelalte stațiuni.”
VIDEO 1:
Ali Șenol, subprefectul județului Constanța: „Instituția Prefectului împreună cu celelalte instituții abilitate iau măsuri de prevenție și control astfel încât cetățenii din județul Constanța și cei care vin pe litoralul românesc și din afara României să-și poată să-și petreacă sărbătorile pascale în cele mai bune condiții.”
Mihail Amarandei, Șeful ISU Dobrogea: „Începând cu data de 1 aprilie au fost demarate acțiunile de control din cadrul inspecției de prevenire. Au fost vizate spațiile comerciale și unitățile turistice, iar pe de altă parte lăcașurile de cult și zonele în care se preconizează că vor fi mulți oameni.
Au fost transmise măsurile ce trebuie respectate de către cetățeni pe timpul sărbătorilor pascale. În seara de Înviere, în zona a 15 lăcașuri de cult, sunt mobilizate 13 echipe de intervenție și 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. În perioada 30 aprilie - 7 mai, vor fi operaționalizate 7 puncte de temporare de intervenție - Ciocârlia, Valu lui Traian, Lazu Agigea, Vama Veche și Mamaia, iar punctul de salvare în mediul acvatic va fi în Portul turistic Tomis.”
VIDEO 2:
Cristina Schipor, directorul DSP: ,,Spitalele au stoc de medicamente, au personal, pot asigura asistența medicală cetățenilor fără sincope. Serviciul de Control din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța a început din perioada 8 aprilie a.c. și până pe 23 aprilie a.c. controale.
Au făcute 36 de controale până acum și s-au dat 6 amenzi și 6 avertismente. Majoritatea avertismentelor sunt pentru cantități insuficiente produse dezinfectante, neefectuarea triajului epidemiologic al salariaților, iar amenzile au fost în valoare de 25.000 de lei pentru neefectuarea analizelor medicale periodice ale personalului, neefectuarea curățeniei în unități”, a spus aceasta.
VIDEO 3:
George Gabriel Nică, director executiv DSVSA: „Vom avea 6 echipe de control cu inspector de specialitate în cele 6 zone de interes, Năvodari-Mamaia Nord, Mamaia Centru-Mamaia Sud, Eforie Nord-Eforie Sud, Costinești, Vama Veche.
Aceste 6 echipe vor fi susținute de 5 echipe de suport, alături de laboratorul sanitar-veterinar, care asigură logistica prelevării de probe și transportul acestora către laborator. Dacă respectă condițiile de autorizare sau înregistrare sanitar-veterinară, dacă materiile prime sunt în stare propice, dacă depozitarea este corespunzătoare conform temperaturilor prospectate, dacă lanțul frigorific este funcțional și, nu în ultimul rând, transportul corespunzător tuturor produselor către comercializare. În piețe avem personal permanent în fiecare zi de la 8.30 la 16.30, iar duminica de la 8.30 la 13.00. Programul este afișat, numele medicului veterinar, numărul de telefon, unde pot fi sesizate orice nereguli, în afară de cele 2 numere de telefon call-center și numărul de telefon de permanență.”
VIDEO 4:
„În perioada următoare, aproximativ 250 de polițiști din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura activități zilnice în punctele de trecere, precum și de supraveghere a frontierei de stat. Aceștia vor folosi mijloace de mobilitate terestră și navală din dotare. În acestă minivacanță ne așteptăm la valori de trafic crescute.
Astfel, le recomandăm cetățenilor care doresc să tranziteze frontiera de stat să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise și să se informeze din toate sursele despre timpii de așteptare și să dețină documentele valabile.”, a transmis Comisarul Șef Ion Burciu.
VIDEO 5:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News