REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Moda femeilor a înnebunit bărbaţii: sexul tare merge la medic să-şi astupe ridurile

Moda femeilor a înnebunit bărbaţii: sexul tare merge la medic să-şi astupe ridurile

Replica API 12 decembrie 2012 | 00:00 163

De sărbători, pielea fină, cu cheltuială se ţine:

De sărbători, pielea fină, cu cheltuială se ţine:

Bărbaţii din Constanţa - desigur, cei cu stare materială bună - vor să-şi păstreze cât mai mult timp tinereţea, concurând cu femeile la acest capitol, fiind, de multe ori, vecini de salon. Nu ne referim aici la salonul de cosmetică, care nici acela nu este exclus, ci la cel medical, unde domnii merg pentru a-şi înlătura ridurile sau pentru a-şi ridica sprâncenele. Însă, acum, în prag de sărbători, aceştia s-au grăbit să prindă o programare la medicul plastician. Cu toate acestea, nu pot atinge numărul femeilor interesate de o faţă ca la 20 de ani sau buze cărnoase, însă, spun medicii, nici ei nu sunt "cantitate neglijabilă"!

Cum sărbătorile de iarnă sunt aproape să ne ia cu asalt, constănţencele încep să intre în alertă pentru a se face frumoase atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Însă, cum anii au trecut iar tehnica a evoluat, un simplu salon de cosmetică nu mai este suficient, aşa că s-a trecut la intervenţia medicului estetician. Injectări cu acid hialuronic pentru a-şi astupa ridurile sau pentru a-şi mări buzele sunt printre preferatele doamnelor, rezultatele fiind imediate şi de efect. Pentru a întări cele spuse, medicul Ioan Bordeianu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, afirmă că numărul acestor solicitări s-a dublat faţă de acum două luni. Însă, lăsând doamnele la o parte, putem observa că şi bărbaţii alocă mai multă atenţie aspectului fizic, dacă este să ne luăm după vizita la medicul plastician. Ca atare, constănţenii cu vârste cuprinse 40 şi 65 de ani vor să arate bine de sărbători, aceştia apelând atât la injectări cu acid hialuronic, cât şi la intervenţii de ridicare a pleoapelor. "Vin şi bărbaţii, şi ei se îngrijesc. Apelează la excizii de pleoape, blefaroplastie, injectări cu acid hialuronic pentru astuparea ridurilor, mai ales în zona şanţurilor nazogeniene. Bărbaţii sunt peste 40 de ani. Nu vin atât de des precum femeile, însă vor să arate bine de sărbători", a declarat, pentru "Replica", dr. Ioan Bordeianu. Aşadar, pe patul de înfrumuseţare stau acum, cot la cot, femeile şi bărbaţii, ambele sexe dorind să arate cât mai bine şi să înlăture semnele de îmbătrânire. Acest lucru este unul bun, spun medicii, întrucât şi bărbaţii trebuie să aibă grijă de aspectul fizic. Întorcându-ne la doamne, acestea apelează cam la aceleaşi tehnici precum bărbaţii, în plus fiind dorinţa de mărire a buzelor. O diferenţă există şi la vârstă, întrucât femeile vor să-şi acopere ridurile începând cu 30 de ani, pe când la injectarea buzelor se apelează şi la 20 de ani, potrivit medicului Bordeianu. "Femeile au început să vină mai des, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, pot spune că numărul s-a dublat faţă de acum două luni. Cele mai multe solicitări sunt legate de injectările cu acid hialuronic, pentru faţă, întrucât au un efect rapid. Practic, la 48 de ore, nu se mai vede nimic, totul este frumos", a mai spus şeful Secţiei de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. De menţionat este faptul că, dacă acum două luni, existau vreo 2 - 3 femei care apelau la aceste intervenţii, pe săptămână, numărul lor s-a dublat. Cât despre preţuri, acestea diferă de la cabinet, la cabinet, însă fiola de acid hialuronic poate fi găsită şi la 350 de euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272