REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
11.7° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Modul în care aportul de magneziu afectează zahărul din sânge

Modul în care aportul de magneziu afectează zahărul din sânge

A.F. 8 februarie 2024 | 00:00 228

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale: acționează precum un activator a peste 300 de enzime din corpul uman și este principalul cofactor al unui număr mare de enzime implicate în metabolismul carbohidraților.

Modul in care aportul de magneziu afecteaza zaharul din sange

Se știe că în diabet zaharat, indiferent de secreția de insulină, o cantitate suficientă de magneziu crește sensibilitatea țesuturilor la insulină. Lipsa substanței, dimpotrivă, crește rezistența la insulină chiar și la persoanele sănătoase.

Cum afectează magneziul zahărul din sânge

Cercetătorii americani au efectuat un studiu interesant și util. Subiecții din ea au fost observați timp de șapte ani, relatează The Health Site. Persoanele care consumă suficient Mg (chiar și un ușor exces) au jumătate din riscul de a dezvolta diabet decât persoanele care consumă aproape jumătate din micronutrientul benefic. Dar cel mai mare efect a fost obținut la persoanele ale căror niveluri de zahăr din sânge au fost crescute la începutul studiului. Adică, un consum suficient al substanței contribuie la normalizarea nivelurilor de zahăr.

Riscul de a dezvolta diabet

Publicația raportează și despre un studiu realizat doar în rândul femeilor, care a fost publicat în WebMed. În timpul observării subiecților, s-a constatat că riscul de a dezvolta diabet din cauza deficienței de magneziu exista doar la femeile supraponderale.

Acele femei care consumă o mulțime de produse cu magneziu sau compensează lipsa mineralului cu medicamente și complexe vitamine-minerale au niveluri mai scăzute de proteină C reactivă și alți indicatori ai proceselor inflamatorii.

Acest supliment s-a dovedit a fi la fel de benefic pentru toate femeile, indiferent de greutatea lor. Cei care consumă cantități mai mari de mineral au o performanță semnificativ îmbunătățită dimineața și, prin urmare, un risc redus de a dezvolta diabet. În plus, ținând cont de modificările legate de vârstă și ale indicelui de masă corporală, fiecare 100 mg de mineral consumat pe zi reduce riscul de diabet de tip 2 cu 8-13%.

Potrivit sursei, o serie de studii au arătat că la persoanele care suferă de sindrom metabolic sau prediabet, Mg poate scădea glicemia de dimineață, nivelul de insulină și hemoglobina glicata.

S-a dovedit că în prediabet și diabet de tip 1 și tip 2 deficit de magneziu se observă atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul celulelor, adică în spațiul intercelular.

Deficiența pe termen lung a elementului poate duce la dezvoltarea unor boli ale sistemului cardiovascular, care sunt caracteristice diabetului într-o formă avansată, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218