REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Moga: Conducta Negru Vodă - Mangalia este plină cu gaz!

Moga: Conducta Negru Vodă - Mangalia este plină cu gaz!

Replica API 29 noiembrie 2012 | 00:00 209

Veşti bune pentru locuitorii din sudul litoralului! Senatorul Colegiului 2 Senat, social-democratul Nicolae Moga, a reuzit, după îndelungi negocieri cu bulgarii, să-şi ia o piatră de pe inimă. Proiectul său pentru alimentarea cu gaz a localităţilor din sudul litoralului, în special Negru Vodă, Mangalia, staţiunile turistice, a devenit realitate.

"Conducta Negru Vodă-Mangalia este plină cu gaz", dă asigurări parlamentarul constănţean, candidat la alegerile din 9 decembrie pentru încă un mandat de senator. Pe data de 2 decembrie, Nicolae Moga, susţinătorul proiectului, va da drumul "flăcării" din Negru Vodă ca oamenii să sesizeze faptul că zona este alimentată cu gaz. "Duminică dau drumul la flacără. Va fi nevoie de pază, pentru a nu fi furată de către hoţi. Feştila este de fapt o ţeavă de inox, înaltă de 4 metri, precum flacăra olimpică", a spus Moga. Menţionăm că la Negru Vodă, operator va fi Congaz, iar la Mangalia - MegaConstruct. De asemenea, o astfel de "flacără" va exista şi în Mangalia şi va fi inaugurată pe data de 5 decembrie, unde, la fel, mangalioţii se pot racorda la gaz în baza unor cereri. Senatorul spune că factura la gaz va fi de cel puţin două - trei ori mai ieftină decât o butelie. De asemenea, susţine senatorul PSD, este un lucru foarte convenabil pentru cei care stau la case şi au sobe. "Există o staţie de presiune la Negru Vodă şi una la Mangalia, iar între staţii proprietar este Transgaz. De la staţii în localităţi sunt doi distribuitori de gaz: Congaz, la Negru Vodă, respectiv MegaConstruct, la Mangalia. Congaz şi MegaConstruct sunt operatorii. Ei au fost investitorii conductelor de gaz. Pentru distribuirea gazului este nevoie de licenţă. Totul este pregătit, pentru ca oamenii să nu îngheţe de frig", susţine Moga. Însă, veştile nu se opresc aici, planul senatorului fiind acela de a extinde, pe viitor, acest proiect în întreg judeţul Constanţa. Tot senatorul anunţă că va inaugura duminică, 2 decembrie, şi un târg la Negru Vodă, unde oamenii vor putea găsi de la alimente şi până la animale, după modelul celor existente în localităţile Comana şi General Scărişăreanu. "Este al treilea târg pe care îl inaugurăm în judeţul Constanţa. Este un târg cu de toate", a spus senatorul Moga.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108