REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mohammad Murad face, în numele patronilor din turism, un apel disperat către Guvern

Mohammad Murad face, în numele patronilor din turism, un apel disperat către Guvern

Replica API 4 februarie 2021 | 23:41 2296

Liderii principalelor organizații patronale din domeniul turismului cer acordarea urgentă a ajutoarelor promise de Guvern pentru această industrie.

Mohammad Murad

Potrivit organizațiilor patronale din turism, industria este restricționată de mai bine de 300 de zile și nu a primit încă ajutoarele promise.

„În pofida declarațiilor foarte promițătoare ale foștilor și actualilor guvernanți, în dorința de a susține revenirea turismului și a instituțiilor din domeniul restaurantelor din România, practic nu s-a făcut nimic. În acest moment există o puternică degringoladă la nivel decizional, la nivel operațional, tot ce s-a promis, nu s-a făcut”, a spus Dragoș Mihalache, vicepreședintele UGIR.

Reprezentanții organizațiilor patronale estimează că până la 100.000 de angajați din domeniu s-au reprofilat sau au plecat din țară.

„Din cei 200.000 de angajați direct în această industrie, respectiv alți 200.000 care lucrează pentru această industrie, deci pe orizontală, estimăm că între 70 și 100.000 de angajați au ales să părăsească această industrie și să se reorienteze către alte industrii sau să părăsească această țară. Ce se întâmplă din punct de vedere al antreprenorilor? Din 40.000 de unități care funcționează în țară, probabil aproape de 15.000 nu se vor mai redeschide niciodată”, a declarat Daniel Mischie, președintele HORA.

Acesta cere alocarea urgentă a celor 500 de milioane de euro, cuprinse în ordonanța care prevede sprijinirea acestui sector.

„Această despăgubire este sub forma a 20% din cifra de afaceri și se referă al anul 2020. Istoricul spune în felul următor: Ordonanța de Urgență 20%, dacă vreți să-i spunem așa, ea a fost prima oară votată pe 4 decembrie de către Guvern, a mai fost încă o dată votată pe data de 30 decemebrie de către Guvern, și va mai fi votată odată astăzi (miercuri-n.r.), o completare la această ordonanță, tot de către Guvernul României. (...) Pentru anul 2020, industria care a fost restricționată nu a primit niciun fel de ajutor din partea Guvernului. În această lege, 20%, facem un apel ca fondurile, care au fost votate, adică 500 de milioane de euro, să fie repartizate în bugetul pe acest an în așa fel încât industria să beneficieze de ele”, a mai spus Mischie.

„Credem ca industria trebuie să beneficieze de despăbubiri în regim de urgență, altfel nu va mai exista. Această industrie a turismului asigură partea frumoasă a acesti țări. Guvernul omoară în fiecare zi această parte frumoasă”, a adăugat președintele HORA.

Patronii se plâng că au probleme și cu recuperarea arieratelor de la stat.

„Avem probleme cu recuperarea arieratelor de la stat. Înțelegm cu toții, statul nu are bani, bugetul este limitat, ne promt că ne vor da când vor avea bani, dar în același timp nouă ni se cer, lună de lună ni se cer bani. (...) Statul nu își asumă niciodată respectarea unor termene pe care și le-a pus în legislație și nu putem să cerem penalizări pentru nerespectarea acestor termene, decât eventual pe cale judecătorească. (...) Avem de recuperat bani pe concediii medicale de 4 și de 5 ani, avem de recuperat TVA-uri, șomaj”, a spus Dumitru Luca, președintele ANAT.

Președintele PFTR, Mohammad Murad, a estimat că pierderile la nivel de industrie în 2020 au ajuns la peste 7 miliarde de euro.

„Cerem 5% din taxele și impozitele plătite pe ultimii 10 ani, ca să ne dea un sprijin nu pentru a ne mări averea, ci pentru a continua, nu vorbim de persoane, vorbim de firme care au fost construite cu greu ani de zile. (...) Vrem transparență, intervenție imediată, amânarea ratelor pentru 18 luni, în loc de 9 luni”, a mai spus Mohammad Murad, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Achita-ti furnizorii, javra!
4
0
Vrei pomana ? Da inapoi tot ce ai jecmanit de la tara asta, apoi sa ai pretentii ! Du-te acasa, sa vezi cum o fi...
8
1
Saracul, luat patrimoniul UTC pe un leu 1RON, cu toate ca se sparge in figuri la PROtv si se da LEU acum vine miloaga tot la traisa contribuabilor
9
1
pe toti ii minte. Acum isi bate joc de Litoraltv. nu a bagat niciun leu acolo. In schim ni-i baga pe gat pe bunicuta ofilita si pe mitocanul caraghios la care nu se uita nimeni. Acolo acum e o cocina!
11
2
Plangeti ca nu l-ati votat pe Murad, o sa ajungeti mai rau ca oraselul Ovidiu si Eforie, HAHAHA!
3
8
Este atat de penibil incat nu stie acest lucru pentru ca daca r sti, cred ca s ar opri sa isi mai arate figura asta operata. Ma intreb oare, de ce Anaf nu verifica bine firmele astuia sa constate cata evaziune face? Sau este sustinut la cel mai inalt nivel de Presedintele Anaf? De ce acest domn nu isi plateste furnizorii in mod corect?
5
2
BAIAT,MA..AI GAMILA,MAI,,AI GIACA BELE...TE FUDE IN GUR FEMEILE
5
4
nu se sature cu furatul,pt ca el nu fura doar pt el,fura si pt gashca numita stat roman,gashca ce-i asigura spatele Romania stat mafiot
8
2
Ai vrut sa furi Mangaleia hotule cata evaziune fiscala de zeci de milioane de eueo ai facut , cine iti tine spatele , nu te mai saturi cu furatu vrei tu tot stropitorule ?
11
3
Si noi, furnizorii, facem apel catre arabete sa isi mai plateasca in pizda ma-sii datoriile catre noi.
17
2
E buna asta, sa va dea din ce taxe ati platit la stat. Ce taxe au platit bombele de pe plaja si cluburile cu sampanie de 1000 euro? Cat vine 5 la suta din nimic? Jumatatea lui 5
12
1
Harapule, vai ce iti plang tie de mila vai vai vai. Mai du-te dracului de jegos nenorocit
14
2
hahahahahahah
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108