REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Moment istoric: Summit-ul NATO, organizat la Constanța, despre agresiunea rușilor

Moment istoric: Summit-ul NATO, organizat la Constanța, despre agresiunea rușilor

Replica API 1 iulie 2022 | 16:16 2142

Eveniment istoric pentru România și pentru aliații săi, găzduit vineri, 1 iulie, de Constanța: Summit-ul de Securitate al Mării Negre, organizat de Comisia Helsinki.

Este primul dialog multilateral între aliații și partenerii regionali privind securitatea Mării Negre, organizat după Summit-ul NATO de la Madrid.

Membri ai Congresului SUA, oficiali guvernamentali de rang înalt din regiune și parteneri internaționali au luat parte la eveniment, fiind abordate două teme actuale esențiale: Confruntarea cu agresiunea rusă; Relevanța Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică.

Summit-ul pentru Securitatea Mării Negre a fost prezentat de senatorul Roger Wicker (MS), membru al Comisiei Helsinki, căruia i s-a alăturat o delegație de membri ai Senatului SUA și ai Camerei Reprezentanților SUA.

„Îl felicit pe Oleskei Resnikov pentru susccesul din Insula Șerpilor. Este o victorie importană pentru forțele armate ucrainene. Este un prim pas pentru continuarea deblocării rusești a porturilor ucrainene la Marea Neagră și este un pas important pentru restabilirea libertății de navigare, care e importantă economic, comercial, strategic și militar”,a spus Geoană.

”Vom continua să ajutăm armata să facă tranziția de la echipamente sovietice către echipamente moderne din era NATO, credem că asta va face pe termen scurt mediu și lung Ucraina să fie capabilă să își apere independența și destinul său european și euro atlantic. România are aceleași garanții de securitate ca și Belgia, din partea NATO”, a mai spus Mircea Geoană.

La Summitul de la Marea Neagră au luat parte: ministrul Bogdan Aurescu, Ministerul Afecerilor Externe România; Simona Cojocaru, Secretar de stat și Șef al departamentului pentru Politică de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Ministerul Apărării România, Oleksii Reznikov, Ministerul Apărării Ucraina, Prim-viceministru Lasha Darsalia, Ministerul Afacerilor Externe Georgia, Ministru adjunct Yordan Bozhilov, Ministerul Apărării al Bulgariei, Ambasador Füsun Aramaz, Ambasada Turciei în România, Ambasador Radko Vlaykov, Ambasada Bulgariei în România, deputat Alexander Goncharenko, membru al Parlamentului Ucrainean, Kaloyan Ikonomov, deputat în Parlamentul Bulgariei; Președinte, Grupul de prietenie Bulgaria – SUA, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, General-maior Jessica Meyeraan (USAF), Director de Exerciții și Evaluări, Comandamentul European al SUA.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huuuuuuooo jigo diilor!!!
1
0
Geoana arata in poza ca un servitor umil.
0
0
de agresiunea americana, nimic?
1
0
dar lacatusul mecanic de la Petromidia , lupu , ce intelege din din acest summit...!?!
1
0
Danut Juganaru, ex presedinte CCINA Constanta, nu mai participa la astfel de chefuri? Era primul venit. Pacat, era o sursa de inspiratie! S-a lepadat de Constanta.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218