REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Monument istoric din peninsulă, lăsat în paragină de fiul unui milionar din Tulcea. Video

Monument istoric din peninsulă, lăsat în paragină de fiul unui milionar din Tulcea. Video

Ana Maria LIPAN 29 martie 2023 | 00:00 15727

Radu Florin Georgescu, fiul milionarului tulcean Cornel Georgescu, a uitat de imobilul pe care îl deține în zona Peninsulă... sau i s-au terminat fondurile?! Acesta a obținut încă din anul 2021 un certificat de urbanism pentru proiectul de reabilitare și supraetajare a clădirii, care zace lângă vestigiile istorice de strada Arhiepiscopiei. Lucrările nu au început, însă, nici până în prezent, iar Georgescu nici nu dă vreun semn că ar urma să se apuce de proiect prea curând.

Monument istoric din peninsula, lasat in paragina de fiul unui milionar din Tulcea. Video
Radu Florin Georgescu, fiul celui mai influent afacerist din județul Tulcea, a obținut în 2021 un certificat de urbanism de la municipalitate pentru reabilitarea imobilului pe care îl deține pe strada Arhiepiscopiei, numărul 11. Acesta dorea consolidarea, modificarea, extinderea și supraetajarea clădirii, din D+P în D+P+2E. Lucrările însă nu au început nici în prezent.

Monument istoric din peninsula, lasat in paragina de fiul unui milionar din Tulcea. Video
Casa a fost acoperită și pusă la păstrare lângă vestigiile existente pe teren, pe care proprietarii au îndatorirea să le integreze și să conserve. La momentul respectiv, familia Georgescu și-a exprimat intenția de a schimba destinația imobilului, din locuință în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agenții de turism la demisol. Însă, pare că a abandonat proiectul... Starea imobilului nu prezintă însă îmbunătățiri, iar pe proprietate nu există nicio urmă de utilaje sau materiale.

Imobilul a fost vândut de RAEDPP în 2004

În anul 2004, imobilul situat pe strada Arhiepiscopiei, numărul 11 era vândut de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța către societatea Coral SRL din Tulcea a cărei director general este Constantin Cornel Georgescu. Imobilul a fost supraimpozitat cu 400%, în anul 2018, de către Primăria municipiului Constanța constatându-se faptul că starea tehnică a clădirii este neîngrijită.

Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Dobrogea

Cornel Georgescu este cel mai bogat şi mai puternic om de afaceri din judeţul Tulcea, cu o avere estimată la circa 25 milioane de euro. Georgescu derulează afaceri de anvergură în construcţii, imobiliare dar şi în turism.

Date despre firmele familiei Georgescu

Societatea Coral este o companie românească de antrepriză generală cu peste 25 de ani de experiență în domeniul construcțiilor, oferind servicii complete de proiectare, planificare, dezvoltare și execuție a lucrărilor de anvergura mare și medie. Aceștia s-au ocupat de proiecte importante de restaurare și consolidare a unor monumente istorice precum Casa Avramide, Muzeul de Artă Tulcea, Cetatea Enisala, Cetatea Histria, și multe altele. Societatea a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Tulcea, strada Babadag, nr. 159B. În anul fiscal 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 66.237.878 de lei, profit în valoare de 1.735.598, datorii ce se ridică la suma de 62.110.873 lei și un număr mediu de 183 de angajați. Administratorul este milionarul Cornel Georgescu.

Monument istoric din peninsula, lasat in paragina de fiul unui milionar din Tulcea. Video
Societatea Datatur a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Tulcea, pe strada Babadag, numărul 140B. Administratorul firmei este Radu Florin Georgescu. În anul fiscal 2021, reprezentanții societății au declarat o cifră de afaceri de 249.802 lei, un profit net de 72.672 lei și datorii de 315.193 lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot ii dati cu istoria multimilenara a Tomisului? Vrem boloace, multe bloace, ca la Turci! Fraieri sa le cumpere, sunt destui!
1
4
Firma Coral este a lui T*o presedintele CJ Tulcea baron PSD iar Georgescu este o marioneta, in spatele afacerilor este numai T*o care este un i*******r impreuna cu infractorii din familia Georgescu. DNA sa se sesizeze si sa ii bage la puscarie pe toti.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102