REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MORT de BEAT, a LOVIT POLIŢISTUL care încerca să-l LINIŞTEASCĂ

MORT de BEAT, a LOVIT POLIŢISTUL care încerca să-l LINIŞTEASCĂ

Replica API 7 septembrie 2021 | 22:19 1728

Cristian Cenuşe a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Acesta este acuzat că a lovit un poliţist local care încerca să îl liniştească, în timp ce era introdus în autospeciala poliţiei. Bărbatul, beat mort, fusese reţinut în urma unui conflict cu un om al străzii. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au decis condamnarea lui Cristian Cenuşe la 1 an şi patru luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost comunicată pe 3 septembrie 2021 şi nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, un echipaj al Poliţiei Locale a fost solicitat să intervină la un eveniment care a avut loc în piaţa Tomis 3. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au găsit pe inculpat pe care au încercat să îl legitimeze, fără însă a reuși să poarte o discuție cu acesta în mod coerent. Poliţiştii au încercat să îl conducă pe acesta la autospecială loc în care a început să devină agresiv verbal și fizic, în sensul că țipa, adresa jigniri și se zbătea. Persoana vătămată împreună cu colegii săi l-au calmat și l-au introdus în autospecială, unde a început să lovească cu picioarele portiera mașinii. În acest context, persoana vătămată s-a deplasat la auto, a deschis ușa încercând să vorbească cu acesta, împrejurare în care inculpatul s-a lăsat pe spate pe bancheta autoturismului și l-a lovit cu piciorul în piept, ulterior fiind imobilizat și încătușat în vederea conducerii la sediul poliției locale.

Ce a spus instanţa

Instanţa a constatat că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, fiind condamnat anterior la 1 an de închisoare cu suspendare. În ceea ce privește latura obiectivă a infracțiunii de ultraj, instanța reține că elementul material constă în acțiunea inculpatului de a lovi cu piciorul în zona pieptului pe polițistul local, în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Urmarea acțiunii de lovire exercitate de către inculpat a constat în cauzarea persoanei vătămate a unor suferințe fizice.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ii vom da in continuare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468