REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Moşteanu (USR) solicită trimiterea corpului de control al ministrului Educaţiei în cazul profesorului agresor sexual

Moşteanu (USR) solicită trimiterea corpului de control al ministrului Educaţiei în cazul profesorului agresor sexual

Victor ROTARU 21 martie 2024 | 00:00 132

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a solicitat trimiterea corpului de control al ministrului Educaţiei la Colegiul Naţional "I.C. Brătianu" din Piteşti, după ce un profesor a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve.

Mosteanu (USR) solicita trimiterea corpului de control al ministrului Educatiei in cazul profesorului agresor sexualIonuţ Moşteanu

"De asemenea, îi cer doamnei ministru Ligia Deca să prezinte de îndată un plan concret de măsuri pentru a ne asigura că astfel de evenimente tragice nu mai au loc în şcolile din România. (...) Cazul înfiorător de la Piteşti nu este primul, dar trebuie să luăm măsuri astfel încât să fie ultimul. Este imperativ să acţionăm acum pentru a asigura un mediu sigur pentru elevii noştri", a declarat Moşteanu, citat într-un comunicat al USR.

Parlamentarul reclamă, în context, numirile făcute pe criterii politice la conducerea unităţilor de învăţământ, el afirmând că directoarea Colegiul Naţional "I.C. Brătianu" a fost numită de PNL.

"M-am săturat de politizarea din şcoli. Nominalizările politice, cum a fost şi cazul Floricăi Dumitru, trebuie să înceteze. Este inacceptabil ca şcolile din România să fie tratate ca sinecuri între PSD şi PNL, în timp ce inspectoratele şcolare sunt profund politizate", a mai spus Ionuţ Moşteanu.

Un profesor de la un liceu din Piteşti, suspectat că a agresat sexual o elevă minoră, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat, marţi, că bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Mărăcineni, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, într-un dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

"Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 7 martie a.c., bărbatul, având calitatea de cadru didactic, ar fi agresat sexual o minoră, elevă a unităţii şcolare, în timp ce se aflau în incinta unităţii de învăţământ. Pentru probarea aspectelor ce fac obiectul cercetării, poliţiştii au colaborat cu aparţinătorii minorei şi cu reprezentanţii unităţii de învăţământ", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272