REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MOȘTENIREA părintească, MOTIV de CEARTĂ într-o familie din județ

MOȘTENIREA părintească, MOTIV de CEARTĂ într-o familie din județ

Replica API 3 martie 2021 | 11:44 2418

Prima lecție de rivalitate între frați sfârșită tragic, printr-un fratricid, a fost oferită de Cain și Abel. Istoria abundă de exemple de rivalitate între frați, fie că este vorba despre putere, bani, apreciere sau avere. Un astfel de caz a avut loc și în Medgidia, unde o femeie a fost lovită cu bestialitate de propriul frate, dar și de soția acestuia, pentru simplul fapt că nu se înțelegeau pe drepturile de moștenire. Cei doi bătăuși au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cum s-a petrecut evenimentul

Incidentul a pornit pe fondul unor neînțelegeri familiale mai vechi legate de drepturile de moștenire creanță și folosință asupra imobilului, pe care părțile și le contestă reciproc. După o ceartă mai aprinsă, G.D., a fost lovită de fratele, dar și de soția acestuia. Se pare că, femeia a fost târâtă într-o altă cameră, aruncată pe pat și a lovită cu bestialitate de cei doi inculpați. Au apucat-o de păr, de picioare și au lovit-o cu capul în mod repetat de rama patului. Scenele înfiorătoare s-au petrecut sub ochii neputincioși ai mamei victimei.

Ca urmare a sesizării persoanei vătămate, la fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din lucrătorii Poliției municipiului Medgidia, dar și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Inculpații au negat acuzațiile aduse

Fiind audiați, cei doi inculpați au negat acuzațiile aduse asupra acestora, recunoscând parțial și nuanțat împrejurimile în care s-a desfășurat incidentul. Astfel, din declarațiile acestora a rezultat că persoana vătămată ar fi inițiat conflictul, adresându-i reproșuri fratelui său cu privire la folosința imobilului, a mijloacelor și utilităților din locuință, precum și amenințându-l cu acțiuni în justiție.

Atât bărbatul, cât și femeia, au declarat că incidentul s-ar fi limitat doar la o cerată verbală. Totuși, declarațiile din fața organelor de urmărire penală și cele din fața instanței au fost total diferite.

Ce a decis instanța în cazul celor doi bătăuși

În urma faptelor celor doi, instanța a decis o pedeapsă de 9 luni cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere aceștia sunt obligați să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea acestora, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Totodată, pe pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria/ Consiliul Local Medgidia sau la Serviciul Monitorizare Servicii Publice și Direcția de Gestionare a Domeniului Public și Privat Medgidia.

Bătăușii au mai fost obligați la plata către victima a sumei de de 500 lei cu titlu de daune morale, plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare parțiale, dar și plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 3.000 lei, câte 1.500 lei fiecare.

Având în vedere specificul faptelor (contra persoanei), se va interzice inculpaților dreptul prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal, instanța apreciind justificat și oportun ca cel puțin o perioadă de timp (2 ani) coinculpații să mai comunice cu victima D.G., tocmai pentru a înlătura starea de pericol creată prin acțiunile lor.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde-i lege, nu-i tocmeala.Nu conteaza marul discordiei ci fapta, constand in violente fizice si verbale. In functie de gravitatea lor si pedeapsa e pe masura.
0
0
ce suspendare cel putin 3 ani cu executare
2
0
Cain s-a razbunat pe Abel DIN INVIDIE deoarece jertfa adusa de Abel a fost placuta de TATAL CERESC .Abel a inteles ce inseamna o JERTFA .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108