REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

MOȘTENITORII lui MOVILĂ vor JUMĂTATE din EFORIE înapoi

MOȘTENITORII lui MOVILĂ vor JUMĂTATE din EFORIE înapoi

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 5007

Nebunia retrocedărilor continuă în orașul Eforie. Conform spuselor edilului din Eforie, acest oraș s-a confruntat de-a lungul timpului cu numai puțin de 800 de cereri de retrocedare, în temeiul legii 10/2001. Multe dintre acestea au fost refuzate din cauza termenului depășit de înaintare de cererilor.

Eforie Sud este cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc

Localitatea a fost înființată de Ioan Movilă şi Elena Movilă, familie boierească din părțile Moldovei, la 1899, atunci când s-a pus piatra de temelie a hotelului Movilă. În anul 1919 se inițiază un nou plan de sistematizare cu locuri de casă între 600 m² și 1000 m², iar perimetrul construibil a fost zonal după felul construcțiilor, în zona hoteluri, zona vile, zona obiective comerciale, precum și zona industrială, drumuri, străzi și alei. Până în 1938, se construiesc în stațiune după acest plan aproximativ 500 vile, hoteluri și case de locuit. Stațiunea ajunge astfel să poată găzdui în 1938 până la 20.000 vizitatori pe sezon. După venirea regimului comunist toate aceste case au fost confiscate de către regim.

Moștenitorii lui Movilă vor jumătate de Eforie înapoi

”Am avut 800 de retrocedări pe legea 10/2001, Eforie a fost înființat de Regina Maria și de boierul Movilă, și când au venit comuniștii... au luat tot. Noi am avut cereri de retrocedări de peste tot, și de la Crucea Roșie, Banca Națională, Academia Română. Instanțele resping aceste cereri ca tardive, pentru că au trecut atâția ani și nu au făcut nimic până acum. Acum, moștenitorii lui Movilă vor jumătate de Eforie înapoi.” a declarat primarul din Eforie, Robert Nicolae Șerban, pe marginea acestui subiect al retrocedărilor, pentru ziarul Replica.

Robert Șerban

Casa de economie, credit, asistenţă şi pensii a personalului din poştă şi telecomunicaţii, una dintre reclamante

Printre cei care cer retrocedarea unei clădiri sau teren se află și Casa de economie, credit, asistenţă şi pensii a personalului din poştă şi telecomunicaţii. Din păcate cererea acesteia a fost respinsă de instanță.

Legea 10/2001

Conform legii 10/2001: ”Imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizațiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, precum și cele preluate de stat în baza Legii nr. 139/1940 asupra rechizițiilor și nerestituite, se restituie, în natură, în condițiile prezentei legi.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lucrarile incepute de 3 ani laso in plm isi bate joc de oras de localnici si de turistit veniti la mare,cand morti mati termini ma
1
0
Puneti bai o poza noua cu dom' primar la 120 de kile nu de acum 12 ani cand era mai slabutz
2
1
SE INVENTEAZA MOSTENITORI LA COMANDA. IN ULTIMII 30 DE ANI FOSTA SECURITATE S-A OCUPAT DOAR SI DOAR DE FALSIFICAREA VIITORULUI ROMANIEI. VA SCUIP IN GURA SI DE ASTA TARA SE DUCE DRACU. VA IAU MAMELE IN PWLA.
1
1
Bai pacalici de primar, cind opresti lucrarile la constructia ,care se inalta linga fosta braserie Pescarus,peste drum de hotel Gloria .Cita spaga ai primit ? Te anunt ca joi vor venii doua televiziuni ,plus disciplina in constructii,sa vedem pe unde scoti camasa.Am film din data de 21 07 2020 cind se lcra.
3
1
Care mostenitori ca ultima baba a dat coltu acu 10 ani...de unde plm tot apar mostenitorii astia??? Aaa, ca se pregatesc alte tunuri cu terenuri si retrocedari dedpre asta e vorba
8
1
" Hotul striga hoti" !
4
1
astia care va inchiriati anl-urile fac reclamatie la politie , diicot, dna , anaf
4
1
a desfintat kampingul de langa mare si a dat terenuri la consilieri lui ce mai urmeaza sa vedem ca vindeti parcurile !!
6
1
Lasa ca s-au gasit mostenitori aiurea ,ce nu mai are Eforia de furat?ati dat terenuri si vile la greu -avem legi de cacat in tara asta cand dai un teren pentru hoteluri ,blocuri ba nu dati aprobare pana nu acei care construiesc nu fac parcari,dar daca dai spaga... in Nord pe faleza a dat primarul aprobari pt constructii la greu dar unde sunt parcarile
7
0
sa vrea pe mortii masii
5
2
ieremia movila a fost si domnitor al moldovei cu tot cu basarabia,oare le-a scapat acestor mostenitori,sau sunt din lotul lui mazare si inca nu le-a venit randul
10
0
Mai era unul Cernowski descendent al lui Stefan cel Mare care a revendicat toata Moldova. Saracul nu a avut bani pentru taxa de timbru ceruta de justitie.
10
0
Decefalus am eu una cu bord CN
5
0
Si eu vreau sa-mi retrocedati toata Dacia!!!
12
0
Pai io care dau sute de mii ca sa cetesc cartea funciara a localitatii direct in biroul primariei, sa-mi notez ce proprietati inca sunt vandabile, sa gasesc un notar care sa-mi masluiasca si certifice nista hartie igienica iar apoi un judecator care sa decida primirea aceleor terenuri si imobile pentru a intra in legalitate cu ele iar apoi cum imi recuperez marafetii dati?Simplu, vand tot statului, sau unor fraieri ce platesc cu banii altora pentru niste gunoaie.
6
0
Daca mai ramane un mandat, se pune problema ce mai fura cei care vin la putere, consilierii de unde isi mai fac si ei parte la o bucatica de teren. Sa te mai voteze Crusoveanu cu mafia lui de hoti, Gelmambet si Toto
8
2
acolo trebuie trimis corpul de control sa vada la cate sau dat ilegal
11
1
Daca erau de-alde Borcea,Becali si altii ca ei,se rezolva.
10
0
Cred ca nu ai terminat articolul . Ce vrei sa spui cu jumatate de Eforie ?
8
0
Ati vrea voi
6
3
Liviu Brailoiu primar, Crusoveanu viceprimar. Se reface echipa de proxeneti din Spania. Iar mascariciul asta, fochist
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272