REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Moţiune: Sorin Cîmpeanu - Nu sunt comod, nu fac reformă între două cafele

Moţiune: Sorin Cîmpeanu - Nu sunt comod, nu fac reformă între două cafele

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 815

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că rezultatele în educaţie se văd doar pe termen mediu şi lung, niciodată pe termen scurt.

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei a spus că nu este o persoană comodă şi că nu face reformă "între două cafele".

"Am fost acuzat că sunt comod. Cred că puteţi să spuneţi că sunt incompetent, că sunt urât, că sunt bătrân. (...) Aş vrea şi eu să fiu mai tânăr, dar din păcate sunt bătrân. Sunt bătrân, sunt urât, dar comod nu sunt. (...) Comoditatea cred că este singurul lucru care îmi lipseşte. (...) Am fost acuzat că fac reformă între două cafele. Nu fac reformă între două cafele, distins coleg. Singura reformă pe care o cunosc eu este reforma România Educată, care a beneficiat pe parcursul a mai mulţi ani de consultarea tuturor actorilor implicaţi în educaţie, direcţi sau indirecţi. Eu altă reformă nu cunosc", a arătat ministrul.

Cîmpeanu a precizat că învăţământul dual este o preocupare permanentă pentru Ministerul Educaţiei.

"Învăţământul dual beneficiază de o finanţare de 338 milioane de euro din PNRR pentru mai mult de zece campusuri de învăţământ dual. Tot din PNRR, care are o finanţare de 3,6 miliarde de euro, toate sub tutela "România Educată". Când am preluat mandatul pentru educaţie, PNRR prevedea exact un miliard de euro. (...) Provocarea este aceea a utilizării acestor fonduri", a susţinut Cîmpeanu, scrie Agerpres.

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă intitulată "Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor", iniţiată de USR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614