REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MOTIVUL HALUCINANT pentru care A SPART O MAŞINĂ! I se descărcase telefonul! Plus, a avut chef să asculte muzică

MOTIVUL HALUCINANT pentru care A SPART O MAŞINĂ! I se descărcase telefonul! Plus, a avut chef să asculte muzică

Replica API 6 iulie 2018 | 00:00 368

Cum l-a dat de gol şi Facebook-ul…

Cum l-a dat de gol şi Facebook-ul…

Petrică Z. a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă. Acesta era angajat ca sablator, cu un salariu de 2.000 de lei, dar la finele anului 2017, după ce a consumat alcool la un bar din zona autogării, a plecat spre casă. Pe drum a observat că nu mai are baterie la telefon, astfel că a spart un autoturism marca Ford, a găsit acolo un încărcător, și-a băgat telefonul la încărcat, a dat drumul la muzică și a încercat să pornească vehiculul cu o cheie de scuter pentru a se încălzi. A fost suprins de proprietar, pe care l-a lovit cu pumnii în zona capului, pentru a scăpa. La fața locului, victima i-a găsit telefonul, iar pe ecran avea o poză cu el și cu un brad de Crăciun, fiind astfel identificat.

Amintim că, în urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de tâlhărie calificată, polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța, au identificat un tânăr, de 21 de ani, Petrică Zămoșteanu, din localitatea Flămânzi, județul Botoșani, bănuit de comiterea faptei.

Acesta, la data de 06.12.2017, ar fi pătruns în interiorul unui autoturism parcat pe strada Marcovici, din municipiul Constanța, de unde ar fi sustras un memory-stick, iar în momentul surprinderii de către proprietarul autoturismului în cauză, tânărul l-a lovit pe acesta cu un corp dur în zona superioară a corpului. El a fost depistat, arestat preventiv și apoi plasat în arest la domiciliu. Fiind audiat, inculpatul a declarat, potrivit rolii.ro, că în data de 6.12.2017, în jurul orelor 22.30-23.00, a plecat de la un bar denumit popular "Bunicuța", amplasat în zona autogării, în stare de ebrietate, întrucât a consumat mai multe beri.

Mergând spre domiciliu, pentru că nu mai avea baterie la telefon, văzând o mașină marca Ford de culoare roșie, cu intenția să găsească un încărcător de telefon, ar fi încercat portierele acestei mașini și a văzut că sunt descuiate. în continuare, a pătruns în interiorul autoturismului în cauză, a răvășit bunurile și, în buzunarul unei portiere, a găsit un încărcător de mașină pe care 1-a conectat la bricheta autoturismului și a pus telefonul la încărcat, lăsându-1 în zona schimbătorului de viteze, în partea din față.

Hoțul și-a lăsat telefonul la fața locului cu poza lui pe ecran

În continuare, cât timp telefonul era la încărcat, a dat drumul la muzică în mașină, și a mai căutat printre bunurile din interior să vadă ce mai găsește și a luat din buzunarul unei portiere un stick de memorie culoare gri cu albastru, pe care 1-a introdus în buzunarul gecii. La un moment dat a folosit și o cheie de contact de scuter pe care o avea asupra sa și a introdus-o în contactul mașini cu intenția să o pornească să facă căldură întrucât era frig, însă nu a reușit.

La scurt timp, la autoturism au apărut două persoane, un bărbat și o femeie, moment în care inculpatul s-a speriat și a ieșit din autoturism cu intenția să fugă, însă nu a reușit întrucât a fost prins de bărbat, moment în care pentru a scăpa, 1-a lovit cu pumnul și a fugit de la fața locului. Inculpatul a precizat că stick-ul de memorie se află într-un rucsac în Tulcea unde locuiește în prezent.

Acesta a menționat că nu poate preciza un motiv anume pentru care considerat necesar să intre în acea mașină să își încarce telefonul, posibil din cauza faptul că era băut. Inculpatul mai arată faptul că de aproximativ doi ani este angajat legal la o societate comercială, în calitate de sablator, iar anterior am fost angajat la alta, în aceeași calitate de sablator, salariul obținut fiind de aproximativ 2000 de lei pe lună.

Totodată, pe siteul rolii.ro se mai arată:” Persoana vătămată a pus la dispoziția lucrătorilor de poliție un terminal mobil marca Samsung J3 despre care a declarat că 1-a găsit în autoturism, imediat după comiterea faptei și nu îi aparține. Având în vedere aceste aspecte pe display-ul telefonului în cauză au fost observate mai multe notificări ale aplicației Facebook atribuite unui utilizator sub numele de Z.P., fapt pentru care din verificările efectuate în aplicația DAPBD, a fost identificat suspectul, persoană ale cărei semnalmente corespund cu cele ale individului din poza de pe wallpaper-ul telefonului”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mihai 8:40 la dacia ta din 75 nu ai curent la bricheta daca nu bagi cheia in contact , la masinile noi merge si fara cheie
2
2
Cu suspendare ca doar nu e violent. Ia sa-l vad pe un judecator agresat ca ii da cu suspendare! Ati vazut ce au votat in parlament? Fara radare! Credeti ca s-au gandit la noi ? Neahhhh .... tot pentru ei , da-i in plm.
3
2
cum avea baterie fara motor pornit????
2
4
Moldovean din Botosani....
6
3
BIne ca si-a facut poza, ca altfel militia clasa dosarul. Militienilor, acum ca s-a votat legea, sunteti obligati sa ne anuntati din timp ca stati cu radarele si vi le frecati reciproc.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102