REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MOTIVUL pentru care contrabandiştii vând ţigări în Tomis 3

MOTIVUL pentru care contrabandiştii vând ţigări în Tomis 3

Replica API 4 martie 2021 | 21:06 3415

Ercan Memet a fost trimis în judecată pentru faptul că în perioada aprilie 2015 – aprilie 2017, a fost depistat, deținând și comercializând, pe raza municipiului Constanţa, țigarete timbrate și netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 2.127,16 lei. Zona lui predilectă de trafic era piaţa Tomis, acolo unde a şi fost prins de organele de poliţie.

Cum a fost prins contrabandistul

Ercan Memet a fost depistat de către lucrătorii M.A.I. în timp ce deţinea şi comercializa țigarete timbrate și netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 2.127,16 lei. (9 acte materiale). El a fost prins de mai multe ori în piaţa Tomis 3 în timp ce comercializa ţigări fără timbre.

Ce a spus inculpatul

Cu ocazia audierii în calitate de suspect și inculpat Ercan Memet a recunoscut fapta săvârșită. Inculpatul a mai declarat că achiziționa țigaretele de la persoane necunoscute, din zona Abator și ulterior le revindea, adăugând o sumă mică de bani, făcând acest lucru pentru a câștiga bani pentru medicamente. Inculpatul a mai declarat că el cunoștea faptul că nu are voie să vândă aceste țigarete. Inculpatul a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii și a recunoscut faptele așa cum au fost reținute în rechizitoriu.

Ce a spus instanţa

Instanţa a reţinut forma continuată a infracțiunii de contrabandă, întrucât acesta a fost depistată de mai multe ori (9 acte materiale) comercializând pachete de țigarete provenite din contrabandă, având aceeași rezoluție infracțională, fapta fiind îndreptată împotriva aceluiași subiect pasiv, statul român. Instanţa a decis condamnarea lui Ercan Memet la 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de deținere și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa sapi de astia ar trebui condamnati la urgenta. minim 3 ani, in maxim 24 de ore de la prinderea in fapt.
0
2
tigarile sunt atat de scumpe incat a aparut contrabanda, cand erau la un pret corect nu exista contrabanda si cred ca statul castiga mai mult dar au pus taxe si accize ca sa poata castiga marii rechini asa cum spune si comentariul de mai jos!!!
1
0
Astia sunt guvizii mici,de ce nu prindeti voi rechinii mari?Va spun eu pentru ca au grade mai mari adicatelea sunt sefii vostri.Vezi lotul tigareta II comandori militari de traficau cu avioanele armasii,general Dobritoiu PNL apartament luat ilegal de la stat ,general Mircia Chelaru la fel hot dovedit actualmente parlamentar AUR,chestor de politie sef la capitala mita X6 nou alb ....Astia de ce au primit pedepse cu suspendare?Aud?Si desigur vamesii din salariu de bugetar au vile si masini ultimul racnet si nu se autosesizeaza deloc otoritatile pe legea ilicitului.
8
1
Ti a venit randul.Ender. ai spart sute de masini vara in Mamaia si in statiuni dar te ai dus ca boul pe cateva parkete... sau nu. Nu stiu de ce l ati prins doar in tomis 3 cand el defapt livreaza cu baxurile marfa adusa de Tocia din bulgaria. Verificati sa vedeti ca omul.nu a avut loc de munca toata viata dar si a cumparat vila in piata Cjiliei
4
1
Memet ercan asta e un infractor sparge masini si este un sifon colaborator politia
8
1
Din aceste aspecte marunte ne putem da seama de competenta politiei, la faze gen sechestrari ce mai vorbim ca sa vazut recent competenta.
5
1
da ma toti vind tigari ca sa-si ia medicamente haha multi bolnavi si in piata grivitei
8
1
Motivul e simplu,hahalerele PeNaLe Chitac si Rusu nu-si fac treaba,sa puna latraii de la politia locala la treaba.
5
4
Saracile javre infractoare.. dupa articolul asta mai mai ca le plangi de mila
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920