Motivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă
Motivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat, arată un studiu publicat în Journal of Translational Medicine. Mâncatul alimentelor încet şi liniştit are un efect benefic: după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.
După mesele lungi de petrecere, există un obicei bun de păstrat: acela de a te linişti când mănânci.
Un nou studiu publicat în Journal of Translational Medicine confirmă că perioadele prelungite în care eşti la masă pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta colesterol ridicat, scrie antena3.ro.
Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat
Potrivit rezultatelor, după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.
Cei mai mulți oameni sar peste micul dejun şi apoi iau prânzul rapid. Un studiu britanic arată că petrecem 39 de minute pe zi pentru toate cele trei mese ale zilei.
Doar prânzul, spun specialiştii, ar trebui să țină chiar și o oră
"O masă dacă e servită aşa cum trebuie, ne poate influenţa pozitiv psihic, emoţional şi poate creşte capacitatea noastră de concentrare", declară un psiholog britanic.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News