REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Motivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă

Motivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă

Replica API 29 iunie 2022 | 00:00 584

Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat, arată un studiu publicat în Journal of Translational Medicine. Mâncatul alimentelor încet şi liniştit are un efect benefic: după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.

După mesele lungi de petrecere, există un obicei bun de păstrat: acela de a te linişti când mănânci.

Un nou studiu publicat în Journal of Translational Medicine confirmă că perioadele prelungite în care eşti la masă pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta colesterol ridicat, scrie antena3.ro.

Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat

Potrivit rezultatelor, după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.

Cei mai mulți oameni sar peste micul dejun şi apoi iau prânzul rapid. Un studiu britanic arată că petrecem 39 de minute pe zi pentru toate cele trei mese ale zilei.

Doar prânzul, spun specialiştii, ar trebui să țină chiar și o oră

"O masă dacă e servită aşa cum trebuie, ne poate influenţa pozitiv psihic, emoţional şi poate creşte capacitatea noastră de concentrare", declară un psiholog britanic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108