REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.6° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Mourinho, suspendat patru meciuri de UEFA pentru că l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League

Mourinho, suspendat patru meciuri de UEFA pentru că l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League

Virgil STOIAN 22 iunie 2023 | 00:00 362

Comisia de disciplină a UEFA l-a sancţionat miercuri cu o suspendare de patru meciuri pe antrenorul lui AS Roma, Jose Mourinho, pentru că l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League, pierdută pe 31 mai în faţa echipei spaniole Sevilla FC.

Mourinho, suspendat patru meciuri de UEFA pentru ca l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League

După um meci deosebit de tensionat, decis la lovituri de departajare, un videoclip realizat în parcarea stadionului din Budapesta l-a arătat pe tehnicianul portughez insultându-l de mai multe ori pe arbitrul de centru, englezul Anthony Taylor, scrie AFP.

Jose Mourinho, în vârstă de 60 de ani, nu va putea sta pe bancă la primele patru meciuri pe care AS Roma le va juca în Europa League în sezonul 2023/2024, a indicat UEFA într-un comunicat.

Potrivit organizaţiei arbitrilor englezi, PGMOL, Anthony Taylor şi familia sa au fost "hărţuiţi şi insultaţi" de suporteri ai Romei la aeroport. Aceste fapte nu sunt luate în calcul de UEFA, a cărei competenţă se opreşte la limitele stadionului.

De asemenea, UEFA a amendat clubul AS Roma cu 55.000 de euro şi cu disputarea unui meci în deplasare fără suporteri pentru o serie de infracţiuni, printre care "aprinderea de fumigene", "aruncarea de proiectile" şi "comportamentul incorect" al echipei.

De asemenea, clubul italian va trebui "să contacteze Federaţia maghiară de fotbal în termen de 30 de zile" pentru a repara pagubele cauzate de suporterii săi, care au spart "pubele, coşuri de gunoi, pahare, prize de cablu şi două scaune".

În schimb, UEFA nu a anunţat nicio sancţiune împotriva clubului Sevilla FC, care a făcut obiectul unor proceduri disciplinare separate pentru "invadarea terenului, aruncarea de proiectile, aprinderea de fumigene şi comportament incorect al echipei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468