REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

MRU: Desenele strategice ale ARD pentru o alianţă post electorală se bazează şi pe ruperea PNL de USL

MRU: Desenele strategice ale ARD pentru o alianţă post electorală se bazează şi pe ruperea PNL de USL

Replica API 26 noiembrie 2012 | 00:00 218

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat duminică seară că unul dintre "desenele strategice" ale ARD în privinţa unei alianţe post electorale se bazează pe faptul că PNL s-ar putea desprinde din USL şi astfel şi-ar căuta un drum care să îl apropie de jumătatea de centru dreapta.

Fiind prezent într-o emisiune la Digi 24, copreşedintele ARD a susţinut că victoria alianţei se marchează prin capacitatea de a construi în urma rezultatului alegerilor parlamentare o coaliţie de guvernare care să le permită să facă propunerea pentru postul de prim-ministru.

"În ceea ce priveşte ARD nu mă refer aici la un câştig de ordin cantitativ, cine ia peste 50%, cine ia sub 50%. Victoria ARD se marchează prin capacitatea de a construi în urma rezultatului alegerilor generale o coaliţie de guvernare aptă apoi să ofere un nume pentru premier şi eventual să îl şi treacă prin Parlament. inta noastră tehnică, să spunem aşa, este de a obţine între 28% şi 30% din voturi. Dar evident vom merge mai departe încercând să împingem şansa obţinerii unei majorităţi cât mai aproape de 50%. Cu cât obţinem cât mai multe voturi, cu atât oportunitatea de a deschide negocierile într-o coaliţie de guvernare cresc, şi evident cresc şi opţiunile unei alianţe post electorale" , a susţinut Ungureanu.

De asemenea el a mai spus că la nivelul ARD se judecă pe aumite tipuri de scenarii în privinţa unei alianţe post electorale, iar unul dintre aceste "desene strategice" se bazează pe faptul că la un moment dat PNL se va rupe din USL şi va dori să se apropie de jumătatea de centru dreapta. "Cred că nu este un secret pentru nimeni faptul că înainte de alegerile generale la nivelul conducerii ARD se judecă pe anumite tipuri de scenarii post electorale în aşa fel încât rezultatul alegerilor să nu ne prindă nepregătiţi în opţiunile pe care le avem. i unul dintre aceste desene strategice se bazează pe faptul că la un moment dat PNLs-ar putea să se desprindă din USL şi să îşi caute un drum care să îl aproprie de jumătatea de centru dreapta a spectrului politic" , a punctat preşedintele FC.

Întrebat dacă acest lucru ar putea fi posibil imediat după alegerile parlamentare, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că ,,în politică nu poţi să spui niciodată nu" . ,,În politică nu poţi să spui niciodată nu. Altfel zis, luăm în calcul absolut orişice schimbare de dinamică politică post electorală" , a susţinut el. Răspunzând astfel la o altă întrebare, şi anume, dacă ARD ia în cacul şi o posibilă alianţă cu UNPR, fostul premier a spus că "îi este greu" să vorbească în momentul de faţă despre aşa ceva. ,,Mi-e greu să vorbesc în momentul de faţă despre UNPR cu atât mai mult cu cât UNPR-ul formează cu PSD o alianţă care se numeşte Alianţa de Centru Stânga (...)" , a fost răspunsul lui Ungureanu.

El a menţionat că un scor sub 20% ar fi "complet nemulţumitor" pentru ARD, iar în ceea ce priveşte o posibilă demisie a lui de la conducerea Forţei Civice, dacă rezultatul alegerilor nu va fi unul nesatisfăcător, a precizat că după 9 decembrie se vor face şi analizele interne. "Da, un scor sub 20 de procente ar fi complet nemulţumitor pentru ARD în general. Să vedem care va fi rezultatul pe 9 decembrie, vom face analizele interne oricum ( pentru a vedea dacă o să existe demisii de la nivelul conducerii partidelor din ARD n.r.), toate partidele componente. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la USL" , a explicat Ungureanu.

Preşedintele FC a reiterat că îi cere demisia lui Crin Antonescu, adăugând că "umorul chinuit" al liberalului nu stârneşte zâmbete nimănui. "În primul rând să spun că în continuare îi cer demisia lui Crin Antonescu, în al doilea rând că umorul chinuit pe care îl are dommnul Antonescu nu stârneşte zâmbete nimănui" , a comentat preşedintele FC. Întrebat dacă ,,deplânge" situaţia care este în PNL, având în vedere şi intrarea lui Gigi Becali în partid, copreşedintele ARD a spus că el nu cântă "prohodul PNL" , dar totuşi constată aceste probleme care, în opinia lui, încep să devină structurale la nivelul partidului liberalilor.

mai mult pe www.newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272