REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

MRU, instalat în funcție

MRU, instalat în funcție

Replica API 9 iulie 2015 | 00:21 151

Mihai Răzvan Ungureanu a fost instalat miercuri în funcția de director al SIE în prezența președintelui Klaus Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul evenimentului, președintele a subliniat poziția importantă a SIE în recent adoptata Strategie Națională de Apărare, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune.

"Președintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp. Domnul Președinte Klaus Iohannis a adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale. În finalul intervenției sale, Președintele României a mulțumit angajaților SIE care au acționat în mod profesionist, îndeplinindu-și cu succes misiunile desfășurate. Totodată, domnul Președinte Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că Serviciul de Informații Externe îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale", se mai menționează în comunicatul Președinției.

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272